Κάδοι, αφελείς

και "τζάμπα" μαγκιές

που κάνεις για να εντυπωιάσεις τους άσχετους και τους ανενημέρωτους

 

 

 

Την μέρα που ο ηγέτης σου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, μου δήλωσες την βεβαιότητά σου ότι η δημαρχία και η διοίκησή του θα είναι μια άψογη διοίκηση, διάφανη και καθαρή, αποτελεσματική και δίκαιη, σε βαθμό που θα χαρακτηριστεί “ανεπανάληπτη”. Δεν αντέδρασα και ζήτησες την άποψή μου…

– Το πιστεύεις;
– Δεν χρειάζεται να το πιστέψω ή να μην το πιστέψω. Μακάρι εσείς να το πιστεύετε κι αν είμαι εδώ και εκλεγείτε, σε μια βδομάδα θα ξέρω αν πράγματι είστε μια τέτοια διοίκηση… τι βδομάδα; και σε δυο μέρες -αν το θέλετε- θα ξέρω, αν θέλετε να είστε μια τέτοια διοίκηση.
– Σε μια βδομάδα;;;; Ούτε έναν μήνα; δυο μήνες;;;
– Απ’ την πρώτη μέρα.
– Ε πως;;;
– Εύκολα. Αναλαμβάνετε καθήκοντα και την πρώτη μέρα κάνετε έναν λογαριασμό πχ πόσα πληρώνουμε κάθε χρόνο για να νοικιάζουμε κάδους και υπηρεσίες ιδιωτών για αυτή την δουλειά -να πηγαινοφέρνουν κάδους-, προκύπτει ότι μας συμφέρει να αποκτήσουμε δικό μας εξοπλισμό και να μην πληρώνουμε πολλά λεφτά σε ιδιώτες και εγώ πείθομαι αμέσως για τις προθέσεις σας.
– ….. θα το κάνουμε.
– Θα σας δω.

Πέρασε ο καιρός, αναδειχτήκατε δημαρχία και διοίκηση κι ήρθε κι ο καιρός -θα ‘ρχοταν σίγουρα- εγώ να γίνω από “καλό παιδί” και “σταυράκ’”…. κωλόπαιδο και διάφορα άλλα, συνηθισμένα για μένα, μετά και μια πενταετία Δημόπουλου. Το ίδιο συνηθισμένα θα είναι για μένα και μετά την δημαρχία σας. Και στην μετέπειτα και στην παρεπόμενη, για όσες προλάβει το καντήλι μου.

Πέρασαν από τότε τέσσερα -4- χρόνια, τέτοιες μέρες ήταν, Φεβρουαρίου.

Απ’ τα τέσσερα αυτά χρόνια, τα τρία -3- είστε διοίκηση και δημαρχία.

Για να μην ρωτάω και δεν παίρνω καμία απάντηση ή να παραπέμπομαι σε υπηρεσίες και να πρέπει να κάνω έγγραφα ερωτήματα πρωτοκολλημένα κτλ… και για να μην έχω καν εγώ την ευκαιρία να παρουσιάσω τα πραγματικά στοιχεία, με τρόπο που να βγάλω αρνητικό αποτέλεσμα για την δημαρχία και την διοίκησή σας… σε προκαλώ και σε παρακαλώ:

κάνε τον σχετικό απολογισμό. Μάζεψε πόσα δώσαμε από 1.9.2019 ως 25.2.2022 για την δουλειά αυτή. Και πες μας δημόσια αν μας συνέφερε και μας συμφέρει αυτό που περίμενα να δω και δεν είδα, ως τώρα. Και δεν θα δω όσο διαρκεί η συγκεκριμένη διοίκηση και δημαρχία.

Κι ανακοίνωσε τον απολογισμό, εκεί που έχεις την ευκαιρία των μονολόγων.

Εκεί που κάνεις μαγκιές κούφιες και “πέτσινες”.

Εκεί που έγινες κι εσύ ντετέκτιβ κι εντοπίζεις αφελείς.

Δεν θα αντικρούσω τον χαρακτηρισμό. Τον δέχομαι.

Αλλά κι εγώ θεωρώ αφελείς και πολλαπλά καταστροφικότερους μάλιστα, όποιους και μπήκαν στον συνδυασμό σου -τότε- και εκλέχτηκαν -στην πορεία- και σημαντικές καρέκλες ζεσταίνουν κι όταν έφτασαν να ‘ναι αιρετοί άρχοντες τούτου δω του τόπου… για την ΔΕΑΔΟ ξεκίνησαν και στον ΧΥΤΑ κατέληξαν και τους πήρε και μισή ώρα να κατανοήσουν ότι η ΔΕΑΔΟ είναι αλλού, οι αφελείς…

Περιμένω.

Θα τολμήσεις;;;