“Τα έδωσε όλα”

και "έφυγε" γαλήνιος στα 80 του

ο Δημήτρης Τσοβόλας

 

 

 

Δημήτρης Τσοβόλας

Μελισσουργοί Άρτας, 4 Σεπτεμβρίου 1942 – Χαϊδάρι Αθηνών, 25 Φεβρουαρίου 2022

 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΚΙΝ.ΑΛ. για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

 

Με θλίψη, αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτή και υπουργό, Δημήτρη Τσοβόλα.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην ιστορική νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης και του Ελληνικού λαού το 1981.

Πάντοτε ευγενής και ανθρώπινος, έδινε αγώνες με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια στο πλευρό των αδύναμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

για την απώλεια του Δ. Τσοβόλα

Αφοσιωμένος στους απλούς ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Τσοβόλας στρατεύτηκε από τα νεανικά του χρόνια στην προοδευτική παράταξη και έμεινε πιστός σ’ αυτή σε όλη τη ζωή του. Βαθιά δημοκρατικός και λαϊκός, υπερασπίστηκε από τη θέση του βουλευτή, του υπουργού, του μαχόμενου δικηγόρου, τις αξίες της δημοκρατίας και της προόδου, και αντιμετώπισε για το λόγο αυτό συκοφαντικές επιθέσεις και διώξεις, χωρίς να κάνει πίσω.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ, αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας και προσωπικής ακεραιότητας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

 

 

Δήλωση του Βουλευτή Δυτικής Αττικής Γ. Τσίπρα, για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ήταν ένας έντιμος πολιτικός από τα Τζουμέρκα, ένας αγωνιστής με λαϊκή καταγωγή από αριστερή, αγροτική οικογένεια, για την οποία ήταν περήφανος. Τις επιλογές του τις πλήρωσε και δέχτηκε το μένος της διαπλοκής την περίοδο Σημίτη. Σε αντίθεση με αρκετούς πρώην που αγνοούμε πώς ακριβώς βιοπορίστηκαν μετά την υπουργική τους θητεία, ο ίδιος επέστρεψε στο επάγγελμά του. Και πήρε θέση στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Όσοι δυσανασχετούν μέχρι και σήμερα με την πολιτική του «Τσοβόλα δώστα όλα», κατά κανόνα σιωπούν όταν τα «δώστα όλα» πηγαίνουν στη διαπλοκή και σε πολύ λίγους.

Καλό ταξίδι Δημήτρη

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του