Ξεχάστε όσα πληρώσατε ήδη

και ξαναπληρώστε -τώρα και προκαταβολικά-

κι εμείς εγγυόμαστε ότι θα κάνουμε όσο έργο πληρώσετε -ξανά και προκαταβολικά αυτή τη φορά-! ! !

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Στην ενημέρωση που έκανε χθες η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΟΛ και η δημαρχία Γερολιόλιου για τις προθέσεις της που αφορούν τον Βιολογικό και τις ιδιωτικές συνδέσεις στην Λεπτοκαρυά, παρά την πλήρως αντίθετη πρόθεση των δύο διοικήσεων, πρωταγωνίστησαν οι ευθύνες του παρελθόντος και έλαμψαν οι πιθανές του μέλλοντος. Γιατί;

Γιατί η λύση που προτείνει τώρα, στον τελευταίο χρόνο της βασιλείας της η διοίκηση Δήμου και ΔΕΥΑΔΟΛ, έχει μία και μοναδική εγγύηση: το λόγο και το “πρόσωπο” των διοικούντων. Που πριν απ’ όλα ξεκαθάρισαν ότι η χθεσινή ενημέρωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχοληθεί με καμία ευθύνη κανενός προκατόχου της και για κανένα θέμα. Σημαντικό είναι μόνο ένα: να συνδεθεί η Λεπτοκαρυά με τον Βιολογικό. Κι ενώ αυτό είναι -και είναι πράγματι δεκαετίες τώρα- σημαντικότατο και για τον τουρισμό μας, η ολοκλήρωση του ζωτικού έργου θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις και την δυνατότητα των δημοτών να ολοκληρώσουν το έργο με την χρηματοδότησή του από την τσέπη τους. Η διοίκηση θα συμβάλει με δύο τρόπους: εφαρμόζοντας την προτεινόμενη λύση και μην ανοίγοντας τα βιβλία των ευθυνών του πρόσφατου και του απώτερου παρελθόντος των αιρετών μας, αυτών που “σέρνουν” το έργο του Βιολογικού και καταφέρνουν να μην λειτουργεί πλήρως για διάστημα-ρεκόρ. Στο σκεπτικό της λύσης Σαμαρά-Χρήστογλου, πέρα από την αυθαίρετη τιμολόγηση, κύριο συστατικό της είναι η υλοποίηση από την ΔΕΥΑΔΟΛ, προκειμένου να μην μπλέξουμε με τις ευθύνες έναντι του ιδιώτη εργολάβου -που θα το υλοποιούσε αν επιλεγόταν το σύνηθες-, αν τα πράματα δεν πάνε καλά. Όσον αφορά τις ευθύνες των αιρετών -πρώην και νυν- η σημερινή διοίκηση επιλέγει να μείνουν βαθιά κάτω από την ταφόπλακα της λήθης και χωρίς καμία αιτιολογία. Στην ενημέρωση που έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, προσήλθαν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, επιταχυντής -κατά δήλωσή του- του δημαρχιακού έργου, αντιδήμαρχος και νομικός, Δημήτρης Μυλωνέρος. Θα μιλούσε, πιθανώς. Δεν μίλησε. Πιθανώς γιατί δημότισσα περιέγραψε πόσο επέμεινε στο πρόσφατο παρελθόν “να μην ανοίξουν τα βιβλία”. Προσήλθαν επίσης οι Καραλής, Φαρμάκης και Κατσαμάκα (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), ενώ από την δημοτική αντιπολίτευση βρέθηκαν εκεί οι Γρεβενίτης (και πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ) και Χονδρόπουλος (και πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου. Η διοίκηση Δήμου και ΔΕΥΑΔΟΛ κάλεσαν …όσους κάλεσαν, αλλά δεν κάλεσαν κανέναν της εναπομείνασας αντιπολίτευσης, ούτε την Σοφία Νούλα -και κάτοικο Λεπτοκαρυάς-, ενώ ο Στέργιος Φαρμάκης ενημερώθηκε για την ενημέρωση …από την Ε τ Ο.

Όσον αφορά τα έργα τα σχετικά με βιολογικούς καθαρισμούς και το πως υλοποιούνται, αρκεί να δει κανείς πόσα τέτοια υλοποιούνται στην διπλανή Θεσσαλία, τα περισσότερα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και τι και πως υλοποιεί η υπόλοιπη Ελλάδα και αν υπάρχουν σε εξέλιξη τέτοια με χρηματοδότηση …των δημοτών!!! Επειδή η λύση Σαμαρά-Χρήστογλου είναι το απόγειο της εργαλειοποίησης της μητσοτακικής προσωπικής ευθύνης, καλό είναι δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επέλεξαν να φτάσουν σε υπουργικό γραφείο, επιδιώκοντας “λύση” για τους καταπατητές του παραλιακού Ευαγγελικών-Ποσειδών Παλλάς, αλλά όχι για το ζωτικό έργο του Βιολογικού μας. Και γιατί ο ντετέκτιβ της δημαρχίας -κατά δήλωσή του- ασχολείται και εντοπίζει ανενεργές τηλεφωνικές γραμμές που κόστιζαν στον Δήμο (και σε μας) περίπου 15.000 ευρώ κάθε χρόνο, αλλά ΠΟΤΕ με τις ευθύνες και για τις γραμμές αυτές και για οποιαδήποτε άλλη σπατάλη ή πονηρία.

Όλα αυτά, στον τελευταίο χρόνο της δημαρχίας Γερολιόλιου, αφού τρία πέρασαν άπρακτα, η θάλασσά μας πάλι θα γίνει χαβούζα και μία ακόμη ανάγκη θα παραμένει ανικανοποίητη για να γίνει απλώς μια ακόμη προεκλογική δέσμευση και υπόσχεση του συνδυασμού-τελική ταφόπλακα υπαρκτών ευθυνών.

ΥΓ: ήταν πράγματι εξαιρετικά διαφωτιστικό το μέρος της ενημέρωσης που αφορούσε το που μπορεί ο πιθανός ενδιαφερόμενος το έντυπο της αίτησης (του) να δεχτεί να χρηματοδοτήσει ένα έργο που η ΔΕΥΑΔΟΛ σχεδίασε, η ΔΕΥΑΔΟΛ τιμολόγησε και η ΔΕΥΑΔΟΛ θα υλοποιήσει (με το χρήμα του αιτητή), με εγγύηση ΔΕΥΑΔΟΛ-Γερολιόλιου-Σαμαρά-Χρήστογλου.