Διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια

και στον πόλεμο,

για την υπεράσπιση του εργατικού–λαϊκού εισοδήματος – του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

 

 

 

Όλοι στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν το εισόδημά μας και γεννούν πολέμους

Διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο, για την υπεράσπιση του εργατικού–λαϊκού εισοδήματος

Τρίτη 29 Μάρτη, 10πμ, έξω από τη ΔΕΗ

 

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, σε όλα τα Σωματεία του Νομού Πιερίας, να διαδηλώσουμε ενάντια στην ακρίβεια και στον πόλεμο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα κανενός ιμπεριαλιστή για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Το συμφέρον μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, μαζί και με όλο τον λαό, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα γεράκια του πολέμου και από όλους αυτούς που θησαυρίζουν πάνω στον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Η ανοδική πορεία των τιμών της ενέργειας έχει τη σφραγίδα τόσο της κυβέρνησης, όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που τώρα κάνουν ότι δήθεν αγωνιούν για την ακρίβεια που μαστίζει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οφείλεται στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις τεράστιες επιδοτήσεις στα αρπακτικά-εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά και την επιβολή τέλους ρύπων που κατέστησαν τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, πιο ακριβή απ’ τις ΑΠΕ και ταυτόχρονα οδήγησαν σε σπατάλη αντί εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι μοιραζόμαστε με όλο το λαό την αγωνία για το πως θα τα βγάλουμε πέρα, πως θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, πως θα πληρώσουμε τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ την ίδια στιγμή οι ενεργειακοί κολοσσοί, είτε σε καιρό ειρήνης, είτε σε καιρό πολέμου όπως τώρα στην Ουκρανία, «μάχονται» για το ποιος θα επικρατήσει στην κούρσα του ανταγωνισμού που υπαγορεύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Θύματα και στις δύο περιπτώσεις είναι οι εργαζόμενοι και οι λαοί όλων των χωρών, που πληρώνουν το μάρμαρο της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και της περίφημης πράσινης μετάβασης που μετατρέπει τον φυσικό πλούτο των χωρών σε εμπόρευμα για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία μιας χούφτας παράσιτων.

 

Φτάνει πια! Ως εδώ!

Η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ.
  • Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και μικρές επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
  • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά
  • Καμία συμμετοχή-καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Καμία αποστολή εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.