Προπηλάκισαν, απείλησαν και προσήγαγαν

δημοσιογράφο

αυτοί που έχουν υποχρέωση να τον διευκολύνουν και να τον προστατεύουν…

 

 

 

 

Στην αρχή του πρώτου βίντεο μπορείτε να δείτε τον κύριο με τα γυαλιά ηλίου που σπεύδει προς τον δημοσιογράφο και ορμάει, προκειμένου να του αποασπάσει την κάμερα, την οποία και του αποσπά. ΑΝ υπήρχε νόμιμος λόγος να μην βιντεοσκοπεί ο δημοσιογράφος, θα έπρεπε να τον προσεγγίσει ΧΩΡΙΣ να του δημιουργήσει κανέναν φόβο, να του δηλώσει την ιδιότητά του και να του εξηγήσει για ποιον λόγο δεν πρέπει να βιντεοσκοπεί/κάνει την δουλειά του. Αν δε υπήρχε και απαγόρευση να βιντεοσκοπεί στο συγκεκριμένο σημείο, θα μπορούσε -με νόμιμο τρόπο- να ελέγξει αν είχε ήδη καταγράψει απαγορευμένο υλικό. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τι συνέβη αντί όλων αυτών…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης  αποδοκιμάζει την απρόκλητη προσαγωγή και κράτηση του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Δημήτρη Μαβίδη από την Αστυνομία, την ώρα που εκείνος κάλυπτε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί που προπηλάκισαν, απείλησαν και προσήγαγαν τον συνάδελφο, κρατώντας τον κατόπιν επί 4 ώρες αδικαιολόγητα, παραβίασαν τη βασική υποχρέωσή τους να διευκολύνουν τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύουν, ενώ πρόσθεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά κρουσμάτων παρεμπόδισης της Ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που στα πλαίσια της σημερινής μαζικής κινητοποίησής τους, κατέληξαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί έχει καταπλεύσει νατοϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρίσκεται στο νοσοκομείο, τις προσαγωγές εννιά συναδέλφων μας, ανάμεσά τους και δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, που κρατούνται αυτή τη στιγμή.

Στο βίντεο που αποστέλλουμε, φαίνεται ξεκάθαρα ο απρόκλητος χαρακτήρας και η αγριότητα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους έξω από το λιμάνι.

Το «έγκλημα» τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι’ αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους.

 

 

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από την αστυνομική διεύθυνση – Ζητούν απελευθέρωση των προσαχθέντων