Το Σάββατο η έναρξη του SeaWay

παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας–Θράκης

στην Παραλία Κατερίνης (ΝΟΚΑΤ), το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 6:30μ.μ.

 

 

 

 

 

Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κατερίνη,   12/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη

του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMISTU13

 

Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας–Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMISTU13, για ηλικίες από 7 έως 12 ετών, στην Παραλία Κατερίνης (ΝΟΚΑΤ), το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ.. Το Πρωτάθλημα, που θα διαρκέσει έως και τις 20 Απριλίου, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης (Ν.Ο.ΚΑΤ.) και ο Δήμος Κατερίνης. Το Πρωτάθλημα υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Οι εγκαταστάσεις του ΝΟΚΑΤ, στις φιλόξενες ακτές της Παραλίας Κατερίνης, θα υποδεχθούν πάνω από 700 αθλήτριες και αθλητές, κριτές, προπονητές, συνοδούς και γονείς από όλη την Ελλάδα καθώς και πληθώρα επισκεπτών. Οι διοργανωτές εργάζονται μεθοδικά και ακούραστα για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διοργάνωσης και φιλοξενίας στα τουριστικά παράλια του Δήμου Κατερίνης.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Ανδρονίκη Αναστασίου, δηλώνει: «για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά ο άξιος Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης και τα αφοσιωμένα στελέχη του φιλοξενούν μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13, την μεγάλη γιορτή της Ιστιοπλοΐας, την γιορτή της χαράς, της ανεμελιάς και του παιχνιδιού. Στο διάστημα αυτό θα βρεθούν στην Κατερίνη παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, το μέλλον, η ελπίδα και η συνέχεια του αθλήματός μας που έχει χαρίσει στην πατρίδα εκατοντάδες παγκόσμια, ευρωπαϊκά, διεθνή μετάλλια και έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες. Επιπλέον, όμως, έχει τιμήσει την πατρίδα μας με τις δύο σπουδαιότερες ηθικές διακρίσεις  στον αθλητισμό, ένα βραβείο Fair Play και ένα καθαρό άθλημα χωρίς ούτε ένα κρούσμα dopping στην ιστορία του. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δουλεύουν εθελοντικά για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο την διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλους. Είμαστε μαζί  σας».

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος δηλώνει σχετικά με τη διοργάνωση:«Η ανάθεση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OptimistU13 από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης είναι μεγάλη τιμή και αποδεικνύει περίτρανα ότι η περιοχή μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και το ικανό στελεχιακό δυναμικό για να αναδειχθεί σε ναυταθλητικό κέντρο. Ο Δήμος Κατερίνης στέκεται δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και αγωνίζεται μαζί τους για μια άρτια διοργάνωση και φιλοξενία. Υποδεχόμαστε, λοιπόν, με ιδιαίτερη θέρμη τους επισκέπτες μας από κάθε άκρη της Ελλάδας και ευχόμαστε στους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, να έχουν καλό αγώνα κρατώντας ψηλά τα αθλητικά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης, υπογραμμίζει: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη των αγώνων καιεργαζόμαστε πυρετωδώς φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Η χαρά μας είναι έκδηλη για την υποδοχή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMISTU13 και ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε μια μοναδική αγωνιστική εμπειρία στους συμμετέχοντες και άψογη φιλοξενία στους επισκέπτες μας. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Δήμο Κατερίνης. Είμαστε συναγωνιστές σ’ αυτό το σκοπό. Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας για την υποστήριξή τους καθώς και στους δεκάδες χορηγούς μας»

 Τελετή Έναρξης

Η Τελετή Έναρξης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού θα ξεκινήσει στις 6:30 μ.μ., στο χώρο του SeaWayFestival (εγκαταστάσεις ΝΟΚΑΤ), με παρέλαση και υποδοχή των αθλητών ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων, ο Όρκος του Αθλητή και ο Εθνικός Ύμνος τον οποίο θα τραγουδήσει ο βαρύτονος Κοσμάς Τσομπανόπουλος. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τη διακεκριμένη Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, υπό την Διεύθυνση του Νίκου Πατρή, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων μουσικοσυνθετών. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα, στις 2 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας εξοικείωσης «PracticeRace»με τη συμμετοχή των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

Πρεμιέρα και για το SeaWayFestival

Παράλληλα με την Τελετή Έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMISTU13, πρεμιέρα κάνει και το SeaWayFestival που διοργανώνεται στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου, από τον ΝΟΚΑΤ και την OpenWays Events&Travel. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, StreetFestival και εκθέματα χορηγών/bazaar. Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι από τις 10:00 – 20:00.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του φεστιβάλ θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον COVID– 19.