Εν τω μεταξύ, στην Πιερία…

(αποσπάσματα από την επικαιρότητα)

πιθανώς, εντελώς άσχετα μεταξύ τους…

 

 

 

…σημερινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στους Παλιούς Πόρους Πιερίας

 

 

 

 

και σημερινό δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Πιερίας (ένα από τα πολλά για πρόσφατες επισκέψεις και δεσμεύσεις της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας) 

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Η σύναξη έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.

Στη Σύναξη επιδόθηκε στους Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας ο Τόμος των Πρακτικών της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική-εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης», την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η συγκεκριμένη ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί το 2018 από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και είχε ως συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος,  ο οποίος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου για την χρηματοδότηση της καλαίσθητης έκδοσης του τόμου των πρακτικών αλλά και συνολικά τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την επίδοση των βιβλίων στου κληρικούς,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου,  εξήρε τον κορυφαίο ρόλο της τοπικής Εκκλησίας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, εγώ από τη θέση μου ως Αντιπεριφερειάρχης και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα στεκόμαστε πάντα δίπλα, αρωγοί, στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη τις πνευματικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας μας, έχει ανάγκη στοργικής φροντίδας και το πνεύμα αλληλεγγύης και ευεργεσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου».

Κλείνοντας, η  κα Μαυρίδου εξέφρασε προς τον Ιερό Κλήρο  τη βεβαιότητα ότι η καρποφορία των συνεργειών τους θα ωφελήσει πρώτα και κύρια την κοινωνία.