Πολλά παπατζηλίκια

και μια ξεφτίλα bonus

όλα δικά σας

Το βασικό παπατζηλίκι:

Είμαστε ήδη νικητές, έχουμε τεράστια παράταξη που τους περιλαμβάνει όλους -εκτός απ’ το ΚΚΕ- και θα είμαστε ξανά διοίκηση-δημαρχία (για δεν ζητάτε να μην κάνουμε κι εκλογές να γλυτώσουμε και τα έξοδα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που τόσο μισείτε;;;)

Το τρέχον παπατζηλίκι:

Για τις δημοκρατικές διαδικασίες που λέγαμε -κι επειδή και δημόσια, αν και στο χαβαλέ, υποστηρίζεις ότι σας βρίζω-, συμβαίνει ή δεν συμβαίνει το εξής:
ανακοινώνεις την Παρασκευή 29.4.2022 ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Πέμπτη 5.5.2022 και ταυτόχρονα ενημερώνεις (μόνο τους δημοτικούς συμβούλους) ότι οι εισηγήσεις θα σταλούν την Τρίτη 3.5.2022. Τυπικά είσαι νόμιμος, γιατί ο Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου (που διατηρείς με νύχια και με δόντια και παρ’ όλο το “κράξιμο”) ορίζει μόνο μια πλήρη ημέρα ως όριο για την ενημέρωση του σώματος πριν την συνεδρίαση. Και έχει πάει απόγευμα Τρίτης 3.5.022 και εισηγήσεις πουθενά. Και η πρόεδρος του σώματος, απαντώντας σε σχετική σημερινή ερώτηση δημοτικού συμβούλου απαντά ότι να… δεν είναι ακόμα έτοιμες οι εισηγήσεις και μερικές θα σταλούν σήμερα και μερικές αύριο. Θες να πιστέψουμε δηλαδή ότι στις 29.4.2022 ανακοίνωσες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόρισες ποια θέματα θα συζητηθούν και -4 μέρες μετά, συν όσες προετοίμασες την συνεδρίαση- ΔΕΝ είχες τις εισηγήσεις και τα στοιχεία για τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης;;;;;;; Τόσο τιμάς τις διαδικασίες και τη Δημοκρατία και τις διαδικασίες της Δημοκρατίας. Τόσο. Κι εσύ και ΟΛΗ η τεράστια παράταξή σου με την πρόεδρο του σώματος ΚΑΙ το προεδρείο κορυφαίους στην ευθύνη αυτή.

 

 

Παπατζηλίκι πρωτομαγιάτικο:

Postάρεις χθες -στο προφίλ του Δήμου μάλιστα- μήνυμα Πρωτομαγιάτικο, αγωνιστικό, με πανανθρώπινες αξίες και ευχαριστήριο στους εργαζόμενους του Δήμου ΚΑΙ κόκκινο γαρύφαλλο που 200 χρόνια τώρα παραπέμπει σε πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες και γελάω, αλλά έχω και την ελπίδα μπας και ο σκληροδεξιός και γνωστών αντιλήψεων “είδε το φως” και υιοθέτησε έστω τα ελάχιστα της αστικής Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι όμως έτσι; Ας δούμε κάτι σχετικό: λίγες μέρες πριν, δικαστήριο της Κατερίνης, σε πλήρη αντίθεση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαίωσε συμβασιούχους του Δήμου Δίου-Ολύμπου που διεκδικούσαν δώρα και επιδόματα της περιόδου 2016-18. Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί -από τον Δήμο- με έφεση. Αν τόσο υιοθετείς και υποστηρίζεις τους εργατικούς αγώνες, κάνε μια δήλωση μεθαύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η διοίκησή σου ΔΕΝ θα καταθέσει έφεση και είσαι ευτυχής που οι εργαζόμενοι του Δήμου (που τόσο τους ευχαριστείς για την προσφορά τους) θα εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Επίσης πριν λίγο καιρό, ο αντιδήμαρχός σου του Τουρισμού δήλωσε κάτι απαράδεκτα σε ευρεία σύσκεψη του Επιμελητηρίου που δεν τόλμησαν να εκθέσουν οι επιχειρηματίες-εργοδότες και παρόμοια δήλωσαν κι άλλοι -λίγοι- στην Ελλάδα και αναγκάστηκαν σε υποχώρηση και σιωπή. Τα καταδικάζεις αυτά τα ανεδαφικά και προσβλητικά που είπε δημόσια ο Βροχαρίδης; Ή συμφωνείς ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι τεμπέληδες και επιλέγουν να ζούμε με επιδόματα και “ένα 20άρικο απ’ τη γιαγιά και κάθονται και πίνουν καφέδες”;;;

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξύπνα, Βασίλη

 

 

Παπατζηλίκι μόνιμο και προσβλητικό

Πολλά χρόνια τώρα, πολλοί μοιράζουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πολλούς. Γιατί πολλοί είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Σύλλογοι, Δήμοι, Εκκλησία, κράτος και πολλοί άλλοι τρέχουν να μας βοηθήσουν. Στην περιοχή μας, εξίσου πολλοί που μοιράζουν βοήθεια, απευθύνονται μόνιμα σε εμπόρους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ζητούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να μοιραστεί στους αναξιοπαθούντες (που ζούνε με επιδόματα και 20άρικα απ’ τη γιαγιά για καφέ….). Μεταφέρω το παράπονο μερικών απ’ τους επιχειρηματίες αυτούς που γεμίζουν τις τσάντες με την βοήθεια: προσφέρουμε διαρκώς πολλά και δεν μας αναγνωρίζεται το παραμικρό. Αν κάναμε δωρεές, όπως πολλοί που προβάλλονται απ’ τους αιρετούς και προβολή θα είχαμε και την φορολογική έκπτωση που έχουν οι …αναγνωρισμένοι δωρητές. Εμείς γεμίζουμε τις τσάντες και οι αιρετοί -αλλά και άλλοι πολλοί- προβάλλονται, μοιράζοντας τες. Αιρετοί, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ΚΑΙ αιρετοί που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι την τσέπη να γεμίσουν κι αυτοί καμιά σακούλα και περήφανα δημοσιεύουν τα εορταστικά ταξίδια τους στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ εμείς δεν ξέρουμε πια τι θα πει διακοπές και τι ανάπαυλα. Δεν σκέφτηκαν καν μέχρι τώρα να δημοσιεύουν -τυπικά- έναν κατάλογο, μια φορά τον χρόνο, με τα κορόιδα που πληρώνουν κυριολεκτικά την προβολή τους.

Bonus: μια ξεφτίλα επετειακή

Εορτασμός 25ης Μαρτίου, Λεπτοκαρυά.

Πριν την παρέλαση, κατάθεση στεφάνων.

Όσοι κατέθεσαν -στέφανον-, χειροκροτήθηκαν.

Ένας, συγκεκριμένος, δεν χειροκροτήθηκε ούτε καν από έναν παριστάμενο.

Όταν προσέλθεις για συνέντευξη… θα σου πω ποιος.
Και θα επιλέξεις εσύ, εκείνη την στιγμή, αν θες να το πω και δημόσια.

Καλό μήνα.

This way the others went too/also.-

 

 

Οι εισηγήσεις των επτά -7- από τα 14 θέματα της επόμενης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας στάλθηκαν σήμερα στις 15.41. τα υπόλοιπα επτά -7- … οψόμεθα….

 

 

αν εσύ, στα 2022, όλα αυτά τα λες “διοίκηση” και Δημοκρατία… εγώ τα λέω  π α π α τ ζ η λ ί κ ι