Συλλυπητήριο του ΣΕΠΕ Πιερίας

κατευόδιο στον Τριαντάφυλλο Κετσιτζόγλου

δασκάλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας δυστυχώς για μία ακόμη φορά γίνεται ακόμη φτωχότερη.

Με πολλή θλίψη ενημερωθήκαμε για την απώλεια του αγαπητού συνάδελφου Κετσιτζόγλου Τριαντάφυλλου, δασκάλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους μαθητές και μαθήτριές του που τόσο αγαπούσε.

 

Καλό ταξίδι Τριαντάφυλλε!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο επικήδειος των συναδέλφων του των τριών σχολείων του Λιτοχώρου και του ΣΕΠΕ Πιερίας

 Όσο και να είσαι προετοιμασμένος να δεχθείς το θάνατο, τελικά πάντα σε πιάνει απροετοίμαστο κι έλαχε σε μένα τούτο το βαρύ κι ασήκωτο καθήκον του αποχαιρετισμού. Δεν είναι όμως ένα τυπικό καθήκον, είναι είναι κατάθεση ψυχής.

  • Ποιος το περίμενε αυτό σήμερα; ακόμη και ο ουρανός σκοτεινιασμένος και δακρύβρεχτος είναι, αν και Ιούνης…

Η είδηση ότι έχασες τη μάχη κι έσβησες τόσο πρόωρα , αγαπημένε μας συνάδελφε,  έπεσε σαν  κεραυνός σε συναδέλφους,  μαθητές και φίλους. Τώρα είμαστε όλοι εδώ με έναν αθόρυβο λυγμό κι έναν κόμπο στο λαιμό, για να σου πούμε πόσο πολύ σ’ αγαπήσαμε και πόσο σημαντικός  άνθρωπος ήσουν, να σε ξεπροβοδίσουμε με λίγα λόγια, φτωχά, αλλά μέσα από την καρδιά μας για να τα πάρεις φυλαχτό σ’ αυτό το μεγάλο  σου ταξίδι.

Και είμαστε βέβαιοι  πώς θα  ήθελες  να σε αποχαιρετήσουμε με τον πιο απλό και σεμνό τρόπο, γιατί ξέρουμε πως εσύ που έζησες με τη σοφία της απλότητας, με τη δίψα της δικαιοσύνης, τιμούσες τον λακωνικό τρόπο έκφρασης και ζωής.

  • Πώς όμως να σε αποχαιρετήσουμε, Τριαντάφυλλε;
  • Πώς να μπορέσουμε, εμείς οι συνάδελφοι και φίλοι σου, να δεχτούμε πως σε χαιρετάμε για στερνή φορά;

Πώς φεύγεις τόσο νωρίς, τόσο πρόωρα, τόσο άδικα από κοντά μας, αν και πάλαιψες παλληκαρίσια.

Πως για σένα το ταξίδι της ζωής σταμάτησε απότομα κι απρόσμενα κι ας είχες ακόμα πολύ δρόμο ακόμα να διανύσεις, να προσφέρεις πολλά όπως μόνο εσύ ήξερες.

Και σ΄ ευχαριστούμε που έδωσες σε όλους μας μαθήματα αγώνα, ήθους, αξεπέραστης γενναιοψυχίας και αξιοπρέπειας. Πρόλαβες να μας μεταδώσεις απλόχερα τις απλές αλήθειες της ζωής και τις αρετές που σε διέκριναν.

Πάντοτε σεμνός, ακριβοδίκαιος, συνεπής, εργατικός, οργανωτικός ακούραστος, φιλότιμος, και ενθουσιώδης, ένας άνθρωπος με  αρχές και οράματα. Πάντα εκεί να βοηθήσεις όποιον είχε την ανάγκη σου, δοτικός και αλληλέγγυος.

Σταράτα και καθαρά λόγια, δυναμικά και έντιμα έργα. Αυτές είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες που αφήνεις πίσω σου.

Άνθρωπος και δάσκαλος μαζί. Και τα δυο με κεφαλαίο.

Αγαπημένε μας συνάδελφε, Τριαντάφυλλε.

Πώς να ξεχάσουμε το χαμόγελό σου, τα πειράγματα, τα αστεία σου;

Ακόμα και οι διαφωνίες μας  κατέληγαν στον ίδιο παρονομαστή, στη μεγάλη αγάπη για τη δικαιοσύνη, για τα παιδιά, τη δουλειά, για τα προβλήματα στην Εκπαίδευση, τον τόπο, το περιβάλλον, τη μεγάλη σου αγάπη για τον  Όλυμπο και την προστασία του.

  • Πώς να συμβιβαστούμε στη σκέψη ότι δε θ΄ακούσουμε ξανά την καλημέρα σου, το καλό σου λόγο ακόμα και τα ανέκδοτά σου;

Σε διαβεβαιώνουμε ότι η θέση σου στο σχολείο και στις καρδιές μας θα είναι πάντα εδώ και αυτό δεν αλλάζει …

Για μας θα είσαι πάντα ανάμεσά μας. Μέσα στην Ομορφιά του Απέραντου, μέσα στο Κάλλος της Μεγαλοσύνης σου,  μέσα σε εκείνα τα συρτάρια που μπορεί ο καθένας μας να έβρισκε ότι χρειαζόταν, σ εκείνον τον  λαχανόκηπο, σε όλα όσα εσύ επιδιόρθωνες στα σχολεία… και σε εκείνη την καφετιέρα…

Κι η  απουσία σου να ξέρεις, θα είναι πάντα παρουσία, γιατί δέν μπαίνουν έτσι εύκολα οι τελείες… κι εσύ «ξέχασες ανοιχτή του ονείρου την πόρτα»…

  • Τι λόγια παρηγοριάς να πούμε στην οικογένειά σου;

Και είμαστε σίγουροι, ότι από κει ψηλά,  θα βρεις εσύ τον τρόπο να παρηγορήσεις την αγαπημένη σου Σοφία, τα αγόρια σου, τους γονείς, τ’ αδέλφια σου, τους συγγενείς. Θα βρεις τον τρόπο, με το μοναδικό σου χαμόγελο, ν΄ απαλύνεις τον πόνο όλων… και των συναδέλφων σου και των αγαπημένων σου φίλων.

Από όλους εμάς τους συναδέλφους σου και των τριών δημοτικών σχολείων του Λιτοχώρου αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πιερίας, που εκφράζοντας τα θερμά συλληπητήρια του τονίζει οτι η εκπαιδευτική κοινότητα γίνεται  ακόμη φτωχότερη.

Σου ψιθυρίζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που συμπορευτήκαμε για τόσα χρόνια…

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε,

Καλό ταξίδι Τριαντάφυλλε.