Ποιος ξέρει τι «καινούργια» πράγματα θα δούμε

συνελόντι ειπείν

ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ και για αντιπροσώπους για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και τη ΓΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, όπως και μετά την σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) και να υπενθυμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του κάθε εκπαιδευτικού, χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις και με συνέπεια σε αυτά που πιστεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Συνάδελφοι, η νέα σύνθεση του  ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας δείχνει για μια ακόμη φορά ότι τα παιχνίδια στα οποία επιδίδονται οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, γίνονται για να μοιράσουν οφίτσια χωρίς να σέβονται την ψήφο σας.

Για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ: Εμείς πιστοί πάντα στις αρχές μας προτείναμε από την αρχή αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο.  Από αυτό εξαιρούνται αυτοί που υποθάλπουν φασίστες και «θεματοφύλακες», ασκούν απεργοσπαστική και προβοκατόρικη δράση, καλούν τους συναδέλφους να κάνουν συνδικαλισμό με like και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, συνελόντι ειπείν ασκούν συνδιοίκηση  με το εκάστοτε υπουργείο κουνώντας το δάχτυλο στους συναδέλφους ως λαγοί της «νομιμότητας» (η οποία τσάκισε και τσακίζει μισθούς, παιδεία, ζωή). Αναφερόμαστε βέβαια στην «ανεξάρτητη» και «ακομμάτιστη» ΚΕΕ.

Όταν ο εκπρόσωπός μας ζήτησε από την κάθε  παράταξη να τοποθετηθεί και να αιτιολογήσει την ψήφο της, σαν αιρετοί εκπρόσωποι των συναδέλφων που είναι, η απάντηση που έλαβε από τις άλλες παρατάξεις  ήταν ότι «η ψήφος είναι μυστική και δεν χρειάζεται αιτιολόγηση».  Έτσι η ΑΑΚ, που σε κάθε ευκαιρία κόπτεται για «αντιδεξιά μέτωπα», διεκδίκησε και πήρε πρόεδρο και αντιπρόεδρο όντας 3η δύναμη (!) με τη στήριξη της ΔΑΚΕ (τα «αντιδεξιά μέτωπά» της) στην κατά τα άλλα μυστική ψηφοφορία. Τώρα τι συναλλαγή υπήρξε θα δείξει το μέλλον. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.

Εμείς πάντως, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πιερίας, θεωρούμε ότι είναι αντιδημοκρατικό, απαράδεκτο και προσβλητικό άλλο να ψηφίζουν οι συνάδελφοι και άλλο να προκύπτει! Πολύ χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι και η επιλογή της «ανεξάρτητης» (άραγε από τι;) και «ακομμάτιστης» (άραγε από ποιο κόμμα;) ΚΕΕ να συγκροτήσει στο ΝΤ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΗΣΥ, δηλαδή την παράταξη της πάλαι ποτέ ΠΑΣΚ. Δεν έχουμε αντίρρηση. Άξιος ο «μισθός» τους. Αναμένουμε απλώς με ενδιαφέρον τη στάση τους στα συνέδρια της ΟΛΜΕ και, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εκπρόσωπο, της ΑΔΕΔΥ. Ποιος ξέρει τι «καινούργια» πράγματα θα δούμε, παραφράζοντας τον ποιητή.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι από δω και μπρος απαιτείται να  εντείνουμε  τη μάχη απέναντι  στη βάρβαρη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στη ζωή των εργαζομένων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Στη μάχη αυτή, στον αγώνα αυτό -που πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα- θα είμαστε σύμμαχοι με όλους τους συναδέλφους με τη δύναμη που μας έδωσαν.

Καλό και αγωνιστικό καλοκαίρι σε όλους!

21.6.2022