Πως εγκαταστάθηκε;;;;

αφού ΔΕΝ εγκρίθηκε και ΔΕΝ αδειοδοτήθηκε;;;;

το ερώτημα που δημιουργείται αυτόματα, μετά τα όσα προέκυψαν στην σύσκεψη Σκούφα με την διοίκηση της αρμόδιας για την κεραία στην Έλαφο ΕΕΤΤ

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Ε. Σκούφα
με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την κεραία στην Έλαφο

 

Τα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επισκέφτηκε την Παρασκευή 24/6 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Βαρουτά.

Μοναδικό θέμα της συνάντησης ήταν η εγκατεστημένη κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός της κοινότητας Ελάφου και κοντά σε χώρους συνάθροισης πολιτών, δηλαδή το σχολείο, το αγροτικό ιατρείο, το κοινοτικό κατάστημα, αλλά και το γήπεδο.

Η κ. Σκούφα μετά την κατάθεση αναφοράς στην Βουλή (3/6/2022 https://bit.ly/3u5r5Xp) για το συγκεκριμένο θέμα και σε συνεργασία με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Ελάφου και τον Δήμο Κατερίνης, θέλησε με την επίσκεψή της να παρουσιάσει αναλυτικά και με κατάθεση σχετικών εγγράφων στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Τ τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας στο κέντρο της Ελάφου και να μεταφέρει την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Στην συνάντηση υπήρξε και τηλεφωνική παρέμβαση του Αναπληρωτή Δημάρχου του Δήμου Κατερίνης και Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Γιώργου Νταντάμη, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε την πλήρη διαφωνία γιατην εγκατάσταση της κεραίας στη συγκεκριμένη θέση κι επανέλαβε το αίτημα για μετεγκατάστασή της σε προτεινόμενη και καταλληλότερη περιοχή εκτός των ορίων της Κοινότητας. Υπενθύμισε δε τις θεσμικές ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ο Δήμος προκειμένου να ελεγχθεί το εάν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά την εγκατάσταση της ήδη τοποθετημένης κεραίας.

Από την πλευρά τους και ο κ. Μασσέλος και ο κ. Βαρουτάς δήλωσαν ότι έως τώρα η κεραία δεν έχει αδειοδοτηθεί κι εγκριθεί από την Ε.Ε.Τ.Τ, ζήτησαν να τους αποσταλούν όλα τα σχετικά έγγραφα και τόνισαν ότι από την πλευρά τους θα εξετάσουν όλους τους τρόπους και τις δυνατότητες, ώστε η κεραία να μετεγκατασταθεί σε τοποθεσία φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Η κ. Σκούφα τέλος δήλωσε ότι σε αγαστή συνεργασία με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της Ελάφου και τους θεσμικούς φορείς θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να στηρίζει το δίκαιο αίτημα για μετεγκατάσταση της κεραίας, προβαίνοντας στις κατάλληλες θεσμικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες.