Πρεμιέρα με Γκέκα

για το 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου

πολυεπίπεδες εικαστικές αφηγήσεις, με ευδιάκριτο θέμα, εκλεκτικιστική εικονογραφία και εικονολογία, απλότητα και αμεσότητα ξυλογλυπτικής τεχνικής, συνύφανση γραπτού λόγου και εικονιστικής αναπαράστασης, ποικιλία των καλλιτεχνικών μέσων και τάση για ανάπτυξη του εικαστικού έργου στο χώρο

 

 

 

 

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Ιουλίου με την Εικαστική Έκθεση του Αστέρη Γκέκα

 

Με την Εικαστική Έκθεση του Αστέρη Γκέκα «Προσωπική μυθολογία», ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 20.00μμ στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου, με ελεύθερη είσοδο.

Ο φορτισμένος από την ιστορία και τους αρχαίους μύθους, αρχαιολογικός χώρος του Δίου, γίνεται πηγή έμπνευσης για τον Λιτοχωρινό καλλιτέχνη του ξύλου και ζωγράφο Αστέρη Γκέκα. Ο καλλιτέχνης περιηγείται στα ιερά του Δίου, παρακολουθεί τις επιτελέσεις και συνομιλεί με τους μύστες και τις ιέρειες. Συνθέτει, έτσι, την προσωπική του μετα-μυθολογία με διαχρονικά και συγχρονικά υλικά και τα μετουσιώνει σε μοναδικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.

Τα έργα του Γκέκα αποτελούν πολυεπίπεδες εικαστικές αφηγήσεις, με βασικά χαρακτηριστικά το ευδιάκριτο θέμα, την αναπαραστατικότητα που εκφράζεται με εκλεκτικιστική εικονογραφία και εικονολογία, την απλότητα και την αμεσότητα της ξυλογλυπτικής τεχνικής, τη συνύφανση γραπτού λόγου και εικονιστικής αναπαράστασης, την ποικιλία των καλλιτεχνικών μέσων και την τάση για ανάπτυξη του εικαστικού έργου στο χώρο.

Ώρες  λειτουργίας 08:00-20:00.

Τρίτη 11:00-19:00

Τελευταία προσέλευση στο χώρο 20 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.