Αυτοψία…

κι άγιος ο θεός

αυτοψία, η (θηλυκό): η αυτοπρόσωπη έρευνα και εξέταση ενός τόπου ή αντικειμένου από έναν ειδικό, ιδιαίτερα για να διερευνηθεί ένα έγκλημα ή για να εξακριβωθούν τα αίτια μιας βλάβης, ατυχήματος κλπ

 

 

αυτοψία θηλυκό

  • η αυτοπρόσωπη έρευνα και εξέταση ενός τόπου ή αντικειμένου από έναν ειδικό, ιδιαίτερα για να διερευνηθεί ένα έγκλημα ή για να εξακριβωθούν τα αίτια μιας βλάβης, ατυχήματος κλπ

Τι είναι αυτοψία;

Αυτοψία είναι μία πράξη που κάνει κάποιος για να εξετάσει τα αίτια ενός συμβάντος.

Για παράδειγμα αν τρακάρουν δύο αυτοκίνητα, κάποιοι εμπειρογνώμονες (ειδικοί) κάνουν αυτοψία ώστε να βρουν τι έφταιξε και τρακάρανε.

Αντίστοιχα, αν ένα μηχάνημα δεν λειτουργεί ή έχει κάποια βλάβη, το κάνουνε αυτοψία ώστε να εντοπίσουν τα αίτια της βλάβης ή τι βλάβη έχει, ώστε να το φτιάξουνε και να μην ξανασυμβεί αυτή στο μέλλον.

Γενικά είναι η “εξιχνίαση” και η αναζήτηση αιτιών που προκάλεσαν κάτι, από ειδικούς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αν πρόκειται για θάνατο ανθρώπου, τότε έχουμε τη λεγόμενη νεκροψία.

 

επιθεώρηση < ελληνιστική κοινή ἐπιθεώρησις ((σημασιολογικό δάνειο) γαλλική inspection / revue)

Ουσιαστικό

επιθεώρηση θηλυκό

  1. η ενέργεια του επιθεωρώ
  2. ο τακτικός ή έκτακτος επιστάμενος έλεγχος ενός έργου, μιας εγκατάστασης κλπ
    ※ το εργοτάξιο της γέφυρας περνάει από συχνή επιθεώρηση, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή κατασκευή της

 

Ουσιαστικό

επίσκεψη θηλυκό

  • το να πάει κάποιος (ή να έρθει) σε κάποιον και η παραμονή μαζί του

 

Ως τώρα η αυτοψία ήταν συνήθεια της μιας, τώρα έγινε και δική σου επιλογή.

Για να επιβεβαιώνετε και δημόσια το ποιος έχει δεθεί στο άρμα ποιου.

Και προς ποια κατεύθυνση τρέχει το άρμα αυτό.

Αν προκύψει έγκλημα ή βλάβη απ’ την αυτοψία… ενημερώστε μας, γιατί ανησυχάμε. Βλέπουμε “αυτοψία” και αλλού -και σωστά- πάει ο νους μας. Κι έχουμε καλομάθει απ’ τις πολλές … αυτοψίες κι απ’ τις σωστικές ενέργειες (τρέχουν ακόμα οι αρχαιολόγοι μας να τις εντοπίσουν, μαζί με τα αρχαία).

Λαθρεπιβάτες είστε. δεκαετίες τώρα.
Στην τρέλα σας να κάνετε το άσπρο, μαύρο… στην αγωνία σας να εμφανιστείτε ως άριστοι μόνο με δελτία Τύπου, ούτε τα ελληνικά δεν σεβαστήκατε. Στην επαρχιώδη προσήλωση στη σοβαροφάνεια και την μεγαλομανία, προτιμάτε την άσχετη και βαρύγδουπη “αυτοψία”, από την σωστή “επίσκεψη”, την πλήρη και αρμόζουσα “επιθεώρηση”. Σε αναλόγου επιπέδου κοινό απευθύνεστε και ελπίζετε ότι εσαεί θα κυβερνάτε. Και πλαγίως θα ομολογείτε, πρώτοι εσείς, ότι “αυτοψία” είναι το σωστό, ως η μόνη σχετική με εγκλήματα.
Και η πλάγια διαφοροποίηση μέσω Fb… δεν αρκεί. Και επιβεβαιώνει όσα καταλαβαίνουμε.- 

 

… και το μεγαλύτερο γέλιο: κάνατε και ορθή επανάληψη… “ως προς τις φωτογραφίες”!!!!

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Δρεμπίνα Πλαταμώνα

Τις εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο ρέμα Δρεμπίνα στον Πλαταμώνα επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Στο σημείο εκτελείται ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, απομάκρυνση του συγκεντρωμένου φερτού υλικού και τοποθέτηση αντιπλημμυρικών πλεγμάτων (σαρζανέτ) στο τμήμα από την παλιά σιδηροδρομική γραμμή και προς τη θάλασσα, προκειμένου να καλυφθεί το ρέμα Δρεμπίνα.

Το έργο, που χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, έχει διπλό χαρακτήρα, τόσο της απαραίτητης αντιπλημμυρικής θωράκισης όσο και της ανάπλασης της περιοχής. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στο ρέμα «Καλάμι».

Πρόκειται για μεγάλα έργα που ήταν ζητούμενα για την κοινότητα του Πλαταμώνα εδώ και πολλά χρόνια και τα οποία πλέον υλοποιούνται. Η προσωρινή ταλαιπωρία των δημοτών και επισκεπτών του οικισμού θα ανταμειφθεί όταν, με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργηθεί μία σοβαρή αντιπλημμυρική θωράκιση, που θα αποτρέψει τις καταστροφές των πλημμυρών των περασμένων ετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την καταλυτική συνδρομή τους σε ζητήματα ζωτικής σημασίας στα σημεία του Δήμου που χρήζουν αντιμετώπισης.