Σκούφα: με το ένα χέρι δίνουν de minimis,

με το άλλο παίρνουν επιστρεπτέα

“… σε μια εποχή που οι τιμές στο πετρέλαιο και τα αγροεφόδια έχουν πάει στα ύψη, σε μια χρονική στιγμή που η καλλιεργητική περίοδος είναι σε κορύφωση, άρα και τα έξοδα των αγροτών μας τεράστια, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακρατήσει από τα ποσά που καταβλήθηκαν, την επιστρεπτέα προκαταβολή! ,,,”

 

 

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία)
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μπέττυ Σκούφα:
”Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις σε “λίγους κι εκλεκτούς”, παρακρατά ταυτόχρονα από τους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας την επιστρεπτέα προκαταβολή”!

Μετά από δύο (2) χρόνια και με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις δόθηκαν επιτέλους τα de minimis των 90 ευρώ ανά στρέμμα σε καπνοπαραγωγούς της Πιερίας για τις ζημίες του 2020.

Δυστυχώς όμως και ενώ οι καπνοπαραγωγοί μας, σε μια εποχή που οι τιμές στο πετρέλαιο και τα αγροεφόδια έχουν πάει στα ύψη, σε μια χρονική στιγμή που η καλλιεργητική περίοδος είναι σε κορύφωση, άρα και τα έξοδα των αγροτών μας τεράστια, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακρατήσει από τα ποσά που καταβλήθηκαν, την επιστρεπτέα προκαταβολή!

Με έκπληξη λοιπόν οι αγρότες μας και ενώ περίμεναν εδώ και 2 χρόνια τη συγκεκριμένη ενίσχυση, διαπίστωσαν ότι ήταν η μοναδική στην Ελλάδα ομάδα που η κυβέρνηση ΝΔ τους ζητά να πληρώσουν, χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα δόσεων, και σε μια εποχή που χρειάζονται για τις καλλιέργειές τους και το τελευταίο ευρώ, την επιστρεπτέα προκαταβολή!

Ζητώ από την κυβέρνηση, άμεσα, να πάρει πίσω αυτή την καταφανώς άδικη απόφαση, και να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους καπνοπαραγωγούς παρακρατήθηκαν, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει επίσημα και δημόσια την θέση του, οι προκαταβολές που δόθηκαν την περίοδο της πανδημίας να μην επιστραφούν. Ως κίνηση και μέτρο ελάχιστης βοήθειας κι ενίσχυσης στον επί μήνες χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό.