Κορυφαίος προορισμός…

με τι Σταθμό;;;;;;

αν μόνη της η διαφήμιση εξασφάλιζε την ανάπτυξη, θα είχε έρθει ήδη με τόσα λεφτά που δίνετε

 

 

 

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε Hellenic Train.

Πουλήθηκε δηλαδή -πολύ φτηνά- σε ιταλική εταιρεία και άλλαξε όνομα.

Και γιορτάζοντας την εξέλιξη, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξουν πολλά.

Αυτό που δεν άλλαξε και πιθανώς δεν πρόκειται να αλλάξει για πολύ καιρό ακόμα, είναι η εικόνα -και οι απαράδεκτες υποδομές- του Σταθμού Λιτοχώρου. Του κυριότερου σιδηροδρομικού σταθμού, στον τόπο που θέλει να γίνει κορυφαίος σιδηροδρομικός προορισμός.
Δύο παράγοντες της Πιερίας, ένας (μία) του Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης και ένας συνδικαλιστής του τουριστικού τομέα, δημοσίευσαν πρόσφατα πληροφορίες για την προβολή του τόπου μας και μέσω της Hellenic Train. Δηλαδή, στο site της εταιρείας θα υπάρχει αναφορά στην Πιερία, όπως και πολλές άλλες για άλλους προορισμούς και σε τρεις σταθμούς του δικτύου, αφίσες της Πιερίας, ως σημαντικής τουριστικής επιλογής.

Μέχρι πότε θα είναι η διαφήμιση η μόνη προσπάθεια για την τουριστική μας ανάπτυξη;
Τι και πόσα μπορεί να καταφέρει η προβολή και η διαφήμιση, όταν η πραγματική εικόνα ενός τόπου (με πρώτη την εικόνα του σταθμού άφιξης των τουριστών) είναι άσχετη με τις ελκυστικές εικόνες της διαφήμισης;;;
Πότε ο κυριότερος σιδηροδρομικός σταθμός της Πιερίας θα συντηρηθεί και θα αποκτήσει τις πλέον βασικές υποδομές που διαθέτουν όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι άγνωστοι της υπόλοιπης Ελλάδας;;;
Πότε θα αποκτήσει ο σταθμός που εξυπηρετεί τον Όλυμπο ασανσέρ για τα ΑμΕΑ και τους επιβάτες με προβλήματα κίνησης ή τους βαρυφορτωμένους ταξιδιώτες;;; Όχι μια άχρηστη ράμπα, αλλά πολύ αποτελεσματικό ασανσέρ.
Πότε θα συντηρηθεί το κτίριο και ο εξοπλισμός του;;;
Πότε θα πράττουν οι παράγοντές μας πραγματικά υπηρετώντας το “τουρισμός 12 μήνες το χρόνο”, αντί να “πουλάνε” Όλυμπο τον χειμώνα και να τον ξεχνάνε τον υπόλοιπο χρόνο;;;

 


ΥΓ: πριν μερικά χρόνια, άλλος παράγοντας της Κατερίνης πρότεινε η πιερική πρωτεύουσα να γίνει στάση του “Ασημένιου Βέλους” για να τονωθεί ο ντόπιος τουρισμός, κτλ κτλ κτλ. Φυσικά και πρέπει το υπερταχή αυτό τραίνο να κάνει στάση στην Πιερία, αλλά όχι στην παγκοσμίως άγνωστη Κατερίνη, αλλά στον Σταθμό “Όλυμπος” και μάλιστα να σταματά για μερικά λεπτά, όταν υπάρχουν επιβάτες με τον προορισμό αυτό και να έχουν και οι υπόλοιποι την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται. Και για το λόγο αυτό, ο Σταθμός πρέπει να μετονομαστεί σε “ΟΛΥΜΠΟΣ-Λιτόχωρο”, αφού ο Όλυμπος είναι το διεθνές brand name και ούτε καν και το Λιτόχωρο μαζί του. Έχει απλώς την τύχη να είναι η κύρια είσοδος προς το διεθνές brand name.-


 

Το αίσχος του Σταθμού Λιτοχώρου έχει επισημάνει πολύ καιρό τώρα η Ε τ Ο και όσα κατέγραψε έγιναν αφορμή για Ερώτηση στη Βουλή της βουλεύτριας, Μπέττυ Σκούφα. Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού ήταν μια πλήρης απογοήτευση (μεταξύ άλλων υποσχόταν τοποθέτηση ράμπας για ΑμΕΑ χωρίς καν να ελέγξει αν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί και αν θα είναι λύση ή επιδείνωση του προβλήματος). Τώρα πια, την απαράδεκτη κατάσταση του Σταθμού καταγράφουν και οι πολίτες.

 

 

κλικ στη φωτογραφία για να δείτε το ποστ στο Fb

 

 

4.7.2022

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ:
«Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας
από όλη την Ελλάδα»

 

«Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα και κυρίως από το Μητροπολιτικό της κέντρο, την Αθήνα, των πέντε  εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και την παραχώρηση θέσεων προβολής  των ακτών Ολύμπου σε αντίστοιχες θέσεις και stand στους σταθμούς της -πλέον-Hellenic Τrain», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης, στο περιθώριο της  εκδήλωσης μετονομασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ΗΕLLENIC TRAIN, προηγήθηκε η πρόσφατη επίσκεψη και περιήγηση στην Πιερία του εμπορικού διευθυντή της ΗΕLLENIC TRAIN  κ. Roberto Biasin, στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο φορέων.

Το στοίχημα να καταστούμε σιδηροδρομικός προορισμός

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας  να καταστούμε σιδηροδρομικός προορισμός με προφανή τεράστια οφέλη, την αύξηση των επισκεπτών καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενσωματώνοντας τον Όλυμπο και το υπόλοιπο ορεινό αλλά και το παραθαλάσσιο κομμάτι της Πιερίας, στις επιλογές της εσωτερικής τουριστικής αγοράς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ.

Η εκδήλωση έγινε στο μέγαρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, Εθνικής Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Daniele Franco, του προέδρου της μητρικής εταιρείας Trainitalia, Luigi Corradi, της θυγατρικής της Ferrovie Dello Stato Italiane στην οποία ανήκει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Luigi Ferraris, αλλά και του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Dario LoBosco και Maurizio Capotorto, αντίστοιχα.

 

Κατερίνη, 15-07-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τη Hellenic Train
για την ανάδειξη της Πιερίας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού

Συνεχίζονται οι από κοινού δράσεις προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την εταιρεία Hellenic Train. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη  αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την Πιερία ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, μέσα από ένα εκτενές αφηγηματικό και φωτογραφικό αφιέρωμα. Επιπλέον, θα αναρτηθούν άμεσα στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας διαφημιστικές αφίσες της Π.Ε. Πιερίας και θα διατίθεται τουριστικό ενημερωτικό υλικό της περιοχής (έντυπα) στους ταξιδιώτες, στα αντίστοιχα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αντίστοιχα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα συμβάλει στην προώθηση των υπηρεσιών, των προϊόντων και των προωθητικών ενεργειών της Hellenic Train, μέσω αναρτήσεων στα κανάλια επικοινωνίας της καθώς και σε χώρους των επιχειρήσεων – μελών της.

Παράλληλα, μέσα από τις διμερείς  επαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εξασφάλισε από την Hellenic Train ειδική συνεργασία, ώστε αφενός να πραγματοποιηθεί διαφημιστική προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου 2022, αφετέρου να διευκολυνθούν και όσοι επιθυμούν να παρασταθούν στις προγραμματισμένες Παραστάσεις για το 2022. Συγκεκριμένα, η προωθητική πολιτική που θα ακολουθηθεί αφορά την παροχή έκπτωσης  20% με την επίδειξη του εισιτηρίου της Παράστασης για τα δρομολόγια Intercity από/προς την Κατερίνη στα εκδοτήρια εισιτηρίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Η μετάβαση στην Κατερίνη αφορά είτε την προηγούμενη μέρα της παράστασης, είτε κατά την ημέρα της Παράστασης, με δυνατότητα αναχώρησης από την Κατερίνη, είτε αυθημερόν, είτε την επόμενη ημέρα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεργάζεται πάντοτε με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση του υψηλής ποιότητας τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος και την ανάδειξη της περιοχής μας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού με πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 

Καλωσήρθατε