Σε αργία ο Κωτούλας

“λόγο προσωπικών κληρονομικών προβλημάτων"

και μάλιστα αναδρομικά από τις 8.9.2021

 

 

 

 

 

Μια πρωτοφανής υπόθεση αργίας αιρετού λόγω… “προσωπικών κληρονομικών προβλημάτων” αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες σήμερα, με δήλωση του ίδιου του αιρετού -στο Fb-, ο οποίος ενημέρωσε τους δημότες και κατοίκους της κοινότητάς του ότι τέθηκε ήδη σε αργία.

Ο κοινοτάρχης του Πλαταμώνα, Νίκος Κωτούλας, ανακοίνωσε σήμερα (Σάββατο, 23.7.2022), στις 3.30μμ, ότι τίθεται σε αργία “από σήμερα”, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, “λόγο προσωπικών κληρονομικών προβλημάτων που βασανίζουν την οικογένεια μου εδώ και πολλά χρόνια στα δικαστήρια.”. Η ανακοίνωσή του αυτή ήρθε αμέσως μετά σημερινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόεδρο κοινότητας … “του νότου” ή γενικώς του Δήμου Δίου-Ολύμπου και -χωρίς να προσδιορίζουν ούτε το πρόσωπο- που τέθηκε σε αργία ή αναρωτιόταν… αν πράγματι τέθηκε σε αργία… Παρόμοια δημοσιεύματα -όπως και τα ίδια επισημαίνουν- είχαν επαναληφθεί το φθινόπωρο του 2021, με το ίδιο γενικόλογο και αδιευκρίνιστο περιεχόμενο και κανείς κοινοτάρχης …του νότου, δεν αντέδρασε. Η ανακοίνωση Κωτούλα έγινε σήμερα, μετά τα δημοσιεύματα, γιατί χθες του κοινοποιήθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης, μέσω του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Σε δηλώσεις του στην Ε τ Ο, ο ήδη σε αργία Κωτούλας επέμεινε ότι η δικαστική απόφαση που τον απομάκρυνε από τα αιρετά καθήκοντά του αφορά προσωπικές, κληρονομικές υποθέσεις και ευθύνες που κατέληξαν στον ίδιο… κληρονομικώ δικαίω και ότι είναι βέβαιος ότι θα αθωωθεί στο Πενταμελές Εφετείο που θα δικάσει την έφεση του, στις 27.6.2023, στη Θεσσαλονίκη. Απέδωσε δε όλα αυτά και στην προσπάθεια πολλών να τον πλήξουν, λόγω της εμμονής του στην πολιτική ανεξαρτησία και την επιλογή του να μην προσχωρήσει σε κανέναν συνδυασμό και για τις επόμενες εκλογές.

Τα ερωτηματικά που δημιουργεί η σημερινή δημοσιοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης και η επιλογή όλων να μην ενημερώσουν για μία τόσο σημαντική εξέλιξη τους άμεσα ενδιαφερόμενους (δημότες, πολίτες) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Πολλοί αρμόδιοι -και για την ενημέρωση των δημοτών-πολιτών- κρύβονται πίσω από την πανταχού παρούσα προστασία προσωπικών δεδομένων και παρερμηνεύουν τους σχετικούς νόμους, οι οποίοι αφορούν την δημοσιοποίηση στοιχείων της υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε ο Κωτούλας και όχι την ανακοίνωση της αργίας του. Αν ίσχυε όσα μόνο κατ’ ιδίαν υποστηρίζουν πολλοί… τότε ο πρώτος που παρανόμησε είναι … ο ίδιος ο Κωτούλας, με την ανακοίνωσή του. Η μη επίσημη ενημέρωση απ΄ όσους έχουν την αρμοδιότητα του δίνει επίσης την ευκαιρία να ανακοινώνει ότι η αργία του είναι σε ισχύ από σήμερα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά -κι απ’ το έγγραφο με το ποίο του κοινοποιήθηκε η αργία του- ότι αυτή ισχύει αναδρομικά από τις 8.9.2021, δηλαδή… μία μέρα μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση έξι -6- ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Αλλά, για όλα τα σχετικά με την υπόθεση της αργίας Κωτούλα το ρεπορτάζ συνεχίζεται και περισσότερα … αύριο. Στην Ε τ Ο.-