Στον Άρειο Πάγο για τον “Θηρευτή”

άφωνη και αμήχανη η κυβέρνηση

αδιαθεσία λόγω ίωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και αναπάντητα ερωτήματα-φωτιά από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που ΔΕΝ έκαναν ελληνικές αρχές και υπηρεσίες

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Πιερίας

Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη είναι μια σοβαρή υπόθεση που μας γυρίζει σε νοσηρές πρακτικές του παρελθόντος.

Η ενέργεια αυτή δεν προσβάλλει  τον Νίκο Ανδρουλάκη μόνο σε προσωπικό επίπεδο, επειδή παραβιάζεται η ιδιωτικότητα και το απόρρητο των επικοινωνιών του, αλλά πολύ περισσότερο θίγει την πολιτική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση υπονομεύει την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Επιβάλλεται όλα τα πολιτικά κόμματα και οι θεσμικοί παράγοντες να την καταδικάσουν και να ενώσουν τις φωνές τους, ώστε να πέσει άπλετο φως και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι και οι προθέσεις τους.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Πιερίας

 

 

 

Ν. Ανδρουλάκης:
Δημοκρατικό μου καθήκον η αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές

«Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές»  τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά έπειτα από την ενημέρωση που έλαβε από υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έγινε απόπειρα να παγιδευτεί η τηλεφωνική του συσκευή με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση απόπειρας παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όμως, δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του κ. Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του, που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο. Επιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του και κατ’ επέκταση διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γι΄αυτό, επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση

Για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα, τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της στον κ. Ανδρουλάκη και την ελπίδα για απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη.

Μείζον πολιτικό θέμα η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έλλειμμα θωράκισης της Δημοκρατίας μας αποκαλύπτει η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο από ερευνητές στο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η Threat Analysis Group διαπίστωσε ότι ανάμεσα στους κρατικούς φορείς που αγόρασαν το λογισμικό Predator ήταν και η Ελλάδα! Αγόρασε η ΕΥΠ το συγκεκριμένο λογισμικό τα τρία τελευταία χρόνια; Οι προσπάθειες κάποιων να μας γυρίσουν στην εποχή των κοριών, παρακολουθώντας το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, θα πέσουν στο κενό. Είναι αναγκαίος όρος για την Δημοκρατία μας, το Κράτος Δικαίου και την διαφάνεια στη δημόσια ζωή η πλήρης και ενδελεχής διαλεύκανση της υπόθεσης. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Βουλή για την υπό δημιουργία Αστυνομική Ακαδημία και -ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του για το θέμα Ανδρουλάκη- ζήτησε από τον προεδρεύοντα να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να ολοκληρώσει την ομιλία του αργότερα. Ο υπουργός αισθάνθηκε κάποια ενόχληση και απευθύνθηκε στον γιατρό της Βουλής. Η ξαφνική αδιαθεσία αποδόθηκε από τον ίδιο σε πρόσφατη ίωση και βρέθηκε αρνητικός στον covid  19.

 

 

 

Αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχουν -γενικώς- παρεμβάσεις της στην Δικαιοσύνη, η αμηχανία είναι εμφανής στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα που δεν προσθέτει τίποτα στην ουσία, δνε παίρνει θεση και εμφανίζεται να …δίνει οδηγίες και “το πράσινο φως”…

 

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2022

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη:

«Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη -σχετικά με την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου, το Σεπτέμβριο του 2021, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης- επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

26/7/2022

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
για τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος.

Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει.

Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων.

Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου.

Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών.

Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει.

Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τυχαίο;

Στη δίνη των παρακολουθήσεων και του Predator