Και την διαβάζεις 2

και υπάρχει

κι ενώ θες να την εξαφανίσεις… βγαίνεις και κερδισμένος που υπάρχει

 

 

 

 

Η Ε τ Ο δεν έχει καμία αμφιβολία για το κατά πόσο εκπληρώνει το σκοπό της και πόσα προσφέρει, σε πολλά επίπεδα.

Και κολακεύεται -όχι πολύ, όσο πρέπει- όταν, παρά την μόνιμη προσπάθειά σου να την εξαφανίσεις, αποδεικνύεις ότι και την διαβάζεις -ανελλιπώς- και πολύ σοβαρά λαμβάνεις υπ’ όψιν σου όσα καταγράφει και δημοσιεύει.

Στις αρχές Ιουλίου 2022, η Ε τ Ο εντόπισε και κατέγραψε ένα άθλιο θέαμα σε πολύ κεντρικό και τουριστικό σημείο του Ολύμπου, στην δασική θέση “Ζηλνιά”, γνωστή και ως “Αυτόματο Διαζύγιο”, μετά την τραγική ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίχτηκε εκεί, πριν πολλά χρόνια. Εξίσου τραγική ήταν και η εικόνα της κλασσικής στάσης των επισκεπτών του Ολύμπου που προσφέρει απαράμιλλη θέα και ευκαιρία για μια στάση αναψυχής. Ο εξοπλισμός όμως για την αναψυχή των επισκεπτών δεν ήταν μόνο κατεστραμμένη, αλλά και πολύ επικίνδυνη. Και φυσικά η Ε τ Ο το εντόπισε και το ανάδειξε.

Δύο βδομάδες αργότερα, το κατεστραμμένο και επικίνδυνο κιόσκι και πιθανώς και τα παγκάκια -ή ότι είχε απομείνει απ’ όλα αυτά- ξηλώθηκαν, απομακρύνθηκαν και μάλλον θα αντικατασταθούν, άγνωστο από ποιον αρμόδιο. Ενημέρωση πάντως επίσημη δεν υπήρξε καμία. Κυρίως γιατί αν υπήρχε θα ήταν δεδομένο ότι το πρόβλημα λύθηκε γιατί το εντόπισε η Ε τ Ο. Και πολλοί -μεταξύ τους κι εσύ/εσείς- θέλετε η Ε τ Ο να είναι ανύπαρκτη. Αλλά ΔΕΝ είναι. Και ευτυχώς υπάρχει γιατί αλλιώς… η άθλια εικόνα στη δασική θέση “Ζηλνιά” θα διαρκούσε για όλο το καλοκαίρι, πιθανώς και ως το επόμενο…

Η Ε τ Ο υπάρχει.

Κάνει μια χαρά την δουλειά της.

Πολλοί αρμοδιότεροι… δεν την κάνουν, κλεισμένοι μέσα σε άνετα γραφεία και δροσερά αυτοκίνητα.

Υπάρχει και σε λίγο γιορτάζει και τα έβδομα γενέθλιά  της.

Χρόνια της Πολλά.-

ΥΓ: είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο δείγμα ρεπορτάζ, σε μικρό χρονικό διάστημα, που οδήγησε σε βελτίωση της εικόνας μας και λύση κάποιου απαράδεκτου προβλήματος. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Συνεχίζουμε (το ρεπορτάζ και όλα τα σχετικά).

 

Και την διαβάζεις