Στην Οικογένεια… Ξανά

η προεδρία της Κοινότητας Πλαταμώνα

παραιτήθηκε -μετά 8 μέρες- ο Νίσσου και ανέλαβε η επόμενη σε ψήφους Γεωργιάδου

 

 

 

 

 

Διάρκειας οκτώ ημερών ήταν τελικά η θητεία του προηγούμενου πρόεδρου του κοινοτικού συμβουλίου Πλαταμώνα, Βασίλη Νίσσου, και σήμερα ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του από την επόμενη σε ψήφους σύμβουλο του συνδυασμού “Πλαταμώνας Ξανά”, Μαρία Γεωργιάδου.

Η νέα πρόεδρος είναι συγγενής του σε προσωρινή αργία προέδρου Νίκου Κωτούλα, οπότε η προεδρία του τοπικού συμβουλίου επέστρεψε στην οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ε τ Ο, η παραίτηση του Βασίλη Νίσσου οφείλεται σε επαγγελματικές υποχρεώσεις που πιθανότατα αυξήθηκαν το τελευταίο οκταήμερο… Η απόφαση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου για την ανάθεση της προεδρίας στην Γεωργιάδου δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αμέσως μετά στο προφίλ της Κοινότητας Πλαταμώνα στο Fb, με λακωνικό κείμενο που δεν αποδίδει σε κανέναν λόγο και αιτία την παραίτηση Νίσσου:

Ανακοίνωση:

Βάση κανονισμού των κοινοτήτων και ύστερα από την παραίτηση του Βασίλη Νισσου από τα καθήκοντα του προέδρου, νέος πρόεδρος της κοινότητας πλαταμωνα ορίζεται η Μαρία Γεωργιάδου.

Ευχόμαστε στην νέα πρόεδρο μας καλή επιτυχία στα καθήκοντα της.

Προχθές, 1η Αυγούστου, στο ίδιο προφίλ δημοσιεύτηκε η αναγγελία επισκευής του δημοτικού φωτισμού σε σημεία του Πλαταμώνα και φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται και ο σε αργία πρόεδρος. Πιθανώς, πρόκειται για το ένα και μοναδικό έργο που πρόλαβε να κάνει ο ήδη παραιτηθείς πρόεδρος, στην οκταήμερη προεδρεία του. Ταυτόχρονα, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για το ποια θα είναι η τύχη των αποφάσεων του κοινοτικού συμβουλίου της περιόδου 8.9.2021 ως 22.7.2022, αφού η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επέβαλλε την αργία του Κωτούλα με αναδρομική ισχύ, από την επόμενη μέρα της καταδίκης που επέφερε την αργία του.

 

Κατά τ’ άλλα… η Κοινότητα Πλαταμώνα συνεχίζει ακούραστη τον αγώνα της για ενημέρωση των δημοτών και των παρεπιδημούντων της, με το θέμα της κάπνας-καρβουνοκάμινου να πρωταγωνιστεί τις τελευταίες μέρες. Σήμερα, σε άλλο της post στο Fb, η Κοινότητα κατέληξε σε πόρισμα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την λύση του προβλήματος, αφού το καμίνι έχει αδειοδοτηθεί. Είναι δε τέτοια η αποδοχή της κοινοτικής αρχής του Πλαταμώνα που κάποιοι δημότες την προσωποποιούν και την ονομάζουν “Παναγιώτη”, ίσως από το όνομα κάποιου ειδικού επιστημονικού/νομικού συμβούλου και σε θέματα αδειοδοτήσεων και περιβαλλοντικών προβλημάτων…