“”Παγόβουνο” παρανομίας και υποκλοπών…”

"ανηψιός ο ένας, εντελώς προσωπική επιλογή ο άλλος"

Μπέττυ Σκούφα στην Ε τ Ο για το σκάνδαλο που ξέσπασε ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι – άφαντος ο πρωθυπουργός –

Την ώρα που η βουλεύτρια Πιερίας κατέθετε την άποψή της για το θέμα που συγκλόνιζε ήδη την Ελλάδα και καταγραφόταν ως σημαντικότατο και στον υπόλοιπο πλανήτη, στην Αθήνα, το δεύτερο κύμα των βελτιωτικών διαρροών έβρισκε τον δρόμο του προς τα πανελλαδικά Μέσα και τους πολιτικούς συντάκτες: οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες και με την σχετική εντολή από τον αρμόδιο εισαγγελέα και δεν έγιναν με το Predator”. Δηλαδή… ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επέλεξε να ενημερώσει πλήρως τον αρμόδιο εισαγγελέα/συνεργάτη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά όχι τον πρωθυπουργό της χώρας που και τον διόρισε απ’ το πουθενά και έθεσε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του ίδιου, ως πρωθυπουργού.

Η Μπέττυ Σκούφα είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα και όχι τυχαία δράση, ότι όλα ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η ευθύνη του είναι ήδη στοιχειοθετημένη και πρέπει άμεσα να διερευνηθεί αν είναι και ποινική, ότι η όλη υπόθεση είναι βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία και την Διαφάνεια και οι ευθύνες που διαφαίνεται να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, είναι ήδη αρκετές για να δικαιολογούν την παραίτησή του.

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Σκούφα στην Ε τ Ο, στην Αθήνα οι διαρροές “ανέβαιναν” επίπεδο και πίστα, σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί η πλήρης διάθεση του Μαξίμου για κάθαρση. Και κυρίως, για να απαντηθεί πολύ καθυστερημένα ένα βασικότατο ερώτημα και να δικαιολογηθεί η ανάγκη παγίδευσης των επικοινωνιών του αρχηγού του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος της Βουλής των Ελλήνων: με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο Ανδρουλάκης παρακολουθείτο γιατί, η ΕΥΠ και ο Κοντολέων, είχαν εντοπίσει επαφές του με ύποπτα άτομα που εκπροσωπούν κινεζικά συμφέροντα. Κι έτσι… άνοιξε διάπλατα η πόρτα να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις και η Κίνα.

Η Ε τ Ο, επιμένοντας να ζητάει και να δημοσιεύει την άποψη των εκπροσώπων της Πιερίας στο Κοινοβούλιο, απευθύνθηκε γραπτώς στην βουλευτή και βουλευτές Πιερίας της ΝΔ, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για το θέμα που συγκλονίζει την Ελλάδα και την ΕΕ. Έντεκα -11- ώρες μετά το γραπτό αίτημα, δεν υπήρξε καμία απάντηση. Ούτε καν η επιβεβαίωση της λήψης του αιτήματος…