Καλοκαιρινά κατορθώματα

της διοίκησης της ΔΕΑΔΟ

τελικά, υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο, αλλά ο “Τύπος” δημοσιεύει μόνο ό,τι στείλει ο δήμαρχος και ΜΟΝΟ αυτό και ως εκεί – πρώτα έκλεισαν την συμφωνία και μετά αύξησαν την τιμή, στην ίδια συνεδρίαση

 

Νέα δυσθεώρητα επίπεδα κυβερνησιμότητας κατακτά η συγκυβέρνηση Γερολιόλιου-Δημόπουλου-Φαρμάκη-Μυλωνέρου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων και καταγράφει στα επιτεύγματά της και την πρωτοφανή διαχείριση του δημοτικού αμμορυχείου που δεν σταματά να απαξιώνεται και να “μπαίνει μέσα”, παρά την αξία των προϊόντων του.

Τα νέα κατορθώματα καταγράφηκαν σε μία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ που συμπύκνωσε όλα τα τραγικά χαρακτηριστικά της πορείας της επιχείρησης που αποτελεί ζωτικό παράγοντα ανάπτυξης όλων των άλλων στην Πιερία και αλλού, ενώ η ίδια παραμένει -για δεκαετίες- σε συνεχόμενο και αυξανόμενο μαρασμό. Την ώρα που το ΔΣ προσέρχονταν στην μοναδικής αξίας συνεδρίαση της 8ης Αυγούστου 2022, με τα επτά θέματα συζήτησης, η επιχείρηση αντιμετώπιζε για μία ακόμη φορά την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησής της από την ΔΕΗ. Παρά την δυσάρεστη -και επαναλαμβανόμενη- συγκυρία, το ΔΣ αποφάσισε:

– συζητώντας το 2ο θέμα, να συνάψει συμφωνία με ιδιώτη, στον οποίο θα πουλήσει υλικό για τις ασφαλτοστρώσεις της ΔΕ Δίου, με σημαντική έκπτωση στις τιμές Μαρτίου 2022

– τρία θέματα μετά, στο 5ο θέμα, να αναπροσαρμόσει τον τιμοκατάλογο των προϊόντων της, πιθανώς σε μια προσπάθεια να ισοσταθμίσει την αύξηση των τιμάν του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων και

– τέλος, στο 7ο και τελευταίο θέμα και για μία ακόμη φορά, το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ δέχτηκε την εγγύηση του ιδιοκτήτη της Δήμου Δίου-Ολύμπου προκειμένου να διακανονίσει τα χρέη της προς την ΔΕΗ. Μάλιστα, η επιχείρηση θα καταφέρει αυτή τη φορά να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της, αφού ο πελάτης της του 2ου θέματος κατάφερε να πάρει και ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση στην τιμή που θα αγοράσει το υλικό της, συμφωνώντας να πληρώσει άμεσα προκαταβολή 30.000 ευρώ για να πληρωθεί η ΔΕΗ…

Με λίγα λόγια, στην διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης του ΔΣ μιας δημοτικής επιχείρησης που λειτουργεί υπό πλήρες ιδιωτικοοικονομικό καθεστώς και σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, αποφασίστηκε πρώτα η πώληση του πολύτιμου υλικού της σε τιμή παρελθόντος εξαμήνου, στη συνέχεια το ΔΣ αύξησε την τιμή πώλησης και -για μία ακόμη φορά- δέχτηκε την βοήθεια του Δήμου στο να επιζήσει, διαιωνίζοντας την κατάντια  μιας επιχείρησης που θα μπορούσε να ανθεί, αλλά φυτοζωεί για αδιευκρίνιστους λόγους. Έτσι, τα αυξημένα έξοδα της ΔΕΑΔΟ για ηλεκτρισμό και καύσιμα, εδώ και ένα χρόνο, πιθανώς δεν έχουν καμία πιθανότητα να καλυφθούν και να αποδώσσουν και κέρδη.

Θα αρκούσε μια απλή μετάθεση της σειράς συζήτησης των θεμάτων της συνεδρίασης για να εξασφαλιστούν τα λογικά και τα αναμενόμενα. Αλλά, … οι προθέσεις ήταν άλλες, όπως απέδειξε ήδη η πραγματικότητα. Για την Ιστορία, την εισήγηση του 2ου θέματος θα έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Νίκος Λαπάτσης, και την εισήγηση του 5ου και του 7ου, ο διευθυντής της επιχείρησης Βασ. Κόκκινος. Ο πρόεδρος τελικά απουσίαζε και τον αναπλήρωσε ο αντιπρόεδρος, Βασ. Γουλάντας.

Την επομένη, Τρίτη 9.8.2022, στις 12.09 το μεσημέρι, η διοίκηση Γερολιόλιου διαφήμισε το έργο των 3.000.000 ευρώ για την “κατασκευή και ανάπλαση των αγροτικών δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Δίου”. Μάλιστα, το -επίσης μοναδικής αξίας- δελτίο Τύπου του Δήμου ενημέρωνε (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ότι … τα έργα ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Δευτέρα 8.8.2022, την μέρα δηλαδή που συνεδρίασε και το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ!!!! Και το φοβερότερο: η συνεδρίαση έγινε στις 8 το βράδυ, ενώ τα έργα είχαν αρχίσει απ’ το πρωί!!!! Τόση κυβερνησιμότητα και άλλη τόση επιτάχυνση του διοικητικού έργου….

 

ΥΓ: ΄Βαγγέλη…. αν ποτέ το τολμήσεις, η κάμερα της Ε τ Ο είναι πάντα στην διάθεσή σου, για να αντικρούσεις, επιχειρηματολογήσεις, διαφεύσεις, αποδείξεις, δικαιολογήσεις κι ό,τι άλλο. Αλλά, δεν θα το τολμήσεις ποτέ. ΠΑΛΙ, αισχρά και δειλά θα πεις κάνα “όπως έγραψε ένας φίλος…” στον ασφαλή  χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου των συνυπεύθυνων. Τόση νοικοκυροσύνη και τόση υπευθυνότητα…

 

Δελτίο Τύπου // με την ευγενική παράκληση να δημοσιευτεί
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ξεκίνησαν τα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Δίου, ύψους 3 εκατ. Ευρώ
 

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 τα έργα κατασκευής και ανάπλασης των αγροτικών δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Δίου. Πρόκειται για αναπτυξιακό έργο που χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 3.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά αγροτικό οδικό δίκτυο 34 περίπου χιλιομέτρων.

 
Κατασκευάζονται και αναβαθμίζονται με τον τρόπο αυτό οι αγροτικοί δρόμοι στο βόρειο τμήμα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, διευκολύνοντας έτσι το έργο των παραγωγών και την εύκολη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους. Η δημιουργία των νέων υποδομών και η βελτίωση των υφιστάμενων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.
 
Παράλληλα ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, για αντίστοιχα έργα αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου, στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης», που αφορά στη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για αγροτική οδοποιία στα χωριά του Ανατολικού Ολύμπου.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ 8 8 2022_compressed