Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο (μας)

στις 6μμ, στην Κονταριώτισσα

το “φύλλο αγώνα” και όλα τα σχετικά – μπορείτε να το παρακολουθήσετε μόνο επί τόπου

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Το 2023, πέρα απ’ ΟΛΑ τ’ άλλα, θα κληθούμε να πληρώσουμε και 1.423.383,71 (ευρώ) στον ΦΟΔΣΑ για να συνεχίσουμε να θάβουμε τα σκουπίδια ΜΑΣ στον ΧΥΤΑ ΜΑΣ που διαχειρίζεται όμως ο ΦΟΔΣΑ. Μάλιστα, ενώ για το 2022 θα πληρώναμε 20 ευρώ για κάθε τόννο σκουπίδια που θάβουμε στον ΧΥΤΑ ΜΑΣ, θα πληρώσουμε τελικά 25 ευρώ ανά τόννο, γιατί η κυβέρνηση καθόρισε το κόστος ανά τόννο σκουπιδιών το 2019 (στα 20 ευρώ) και με νόμο και εγκύκλιο το 2020 αποφάσισε να αυξηθεί η τιμή στα 25 ευρώ ανά τόννο το 2023, ΑΛΛΑ η αύξηση να ισχύσει αναδρομικά από 1.1.2022. Τόσο καλά. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο ΦΟΔΣΑ θα μας αποδώσει ως αντισταθμιστικό όφελος ποσό 28.216.33 (ευρώ) που ελαφρύνει σημαντικά το συνολικό βάρος μας και το διαμορφώνει στα 1.423.383,71 (ευρώ), το ποίο θα πρέπει να πληρώσουμε σε τέσσερις ισόποσες δόσεις. Αν έχετε κάποια στενοχώρια για το αν τηρούμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ το θράσος μας να θέλουμε να θάβουμε τα σκουπίδια μας στον ΧΥΤΑ ΜΑΣ… ναι, είμαστε καλοπληρωτές, δεν είμεθα μπαταξίδαι. Χαρακτηριστικό που πιθανώς ελήφθη σοβαρώς υπ όψιν και το έργο για το 2ο κύτταρο του ΧΥΤΑ μας αναμένεται να αρχίσει, με ελάχιστη καθυστέρηση πέντε -5- ετών, στις αρχές του 2023 και ως τότε το βουνό του αίσχους του 1ου κυττάρου θα μεγαλώνει σε Ολύμπια ύψη. Μετά.. βλέπουμε. Το δε αυξανόμενο ύψος του Γερολιόλειου Όρους του ΧΥΤΑ ΜΑΣ είναι -παραλλήλως, αυτόματα και μόνιμα- και νόμιμο και ασφαλές.

Την καταβολή του 1.423.383,71 (ευρώ) στον ΦΟΔΣΑ θα εγκρίνει σήμερα με θριαμβευτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο μας και με τις ψήφους κυβερνητικότητας των παρατάξεων του δημάρχου μας και των Δημόπουλου, Φαρμάκη, Μυλωνέρου και Δημητριάδη, αν είναι παρών. Αν θα είναι παρών είναι άγνωστο και δεν αναμένεται με δεδομένη την -γνωστή- ένταση στον Έβρο και μια πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε την ευκαιρία για ακόμη τρεις νόμιμες απουσίες του συνδημότη μας-ακρίτα του ΚΥΤ Φυλακίου (Έβρου). Αντιθέτως, προβλέπεται η συμμετοχή στη συνεδρίαση του πρώην δημάρχου μας, Κώστα Δημόπουλου, που εθεάθη στην πρόσφατη συναυλία στην Λεπτοκαρυά που δεν προκάλεσε καμία έκπληξη -η παρουσία του- γιατί ο Κώστας είναι γνωστός φιλόμουσος και υποστηρικτής του πολιτισμού.

Οι ελπίδες κάποιων -και της Ε τ Ο- ότι το νεώτερο τμήμα του πάρκου Λιτοχώρου μπορεί να στεγάσει στο μέλλον και ένα πολύ χρήσιμο, πολυόροφο, υπόγειο πάρκινγκ εξανεμίζονται πλέον και η τροποποίηση του σε ισχύ -και τρέχοντος- τεχνικού προγράμματός μας προβλέπει μία κάποια άγνωστη στους πολλούς ανάπλαση της περιοχής και τοποθέτηση διάφορων διακοσμητικών*… οπότε… συνηθίστε την εικόνα του πνιγμένου στ’ αυτοκίνητα κέντρου και μη κέντρου του Λιτοχώρου και “από δω πήγαν και οι άλλοι”…
*(…
δημιουργία υπαίθριας έκθεσης, τοποθέτηση ενημερωτικών οθονών και πλακόστρωτα μονοπάτια εντός του δημοτικού άλσους. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν επιμέρους λειτουργικές σημειακές παρεμβάσεις διαμόρφωσης του χώρου στο φωτισμό, την περίφραξη του συντριβανιού της υδατοδεξαμενής καθώς και διαμόρφωση του χώρου πάνω από το Ηρώον όπου πραγματοποιούνται δράσεις και εκθέσεις.)

Ένα αίτημα έγκρισης εισόδου-εξόδου και ένα άλλο για εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στον Πλαταμώνα θα αποδείξει σήμερα αν αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου του θερέτρου μας που μπορεί να πάρθηκαν στο διάστημα που ο Νίκος Κωτούλας ήταν σε προσωρινή αργία -που ίσχυσε αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο του 2021- είναι σε ισχύ ή όχι.

Το σώμα θα ορίσει τα πέντε μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς ΚΑΙ πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων(!!!!!!!).

Θα αλλάξουν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων και δεδομένου ότι

πολύ θα θέλαμε να υπήρχε και μια ενημέρωση του σώματος -άρα και των δημοτών- τι έχουν αποφέρει οι έλεγχοι στην διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, έστω και μόνο τις εργάσιμες μέρες και ώρες, αφού τα μέλη της επιτροπής δεν είναι καν όσο οι εργαζόμενοι στον Δήμο υπάλληλοι που μπορούν και αμείβονται να δουλεύουν όλο το 24ωρο και γιορτές και σχόλες.

Ο φετινός προϋπολογισμός -του Δήμου- μάλλον απέχει απ’ την πραγματικότητα και υστερεί σε έσοδα-εισπράξεις κι αυτή την λεπτομέρεια

Και το καλύτερο: λίγο πριν συμπληρώσει τρίχρονο η προηγούμενη -κούφια- απόφαση της διοίκησης για αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μας -επί Σαμαρά- η διοίκηση θα δημιουργήσει νέα επιτροπή για να τροποποιήσει τον υπάρχοντα Κανονισμό. Στοίχημα 50 δολάρια Αμερικής ότι την επιτροπή θα στελεχώσουν μόνο σύμβουλοι της ΣΥΝδιοίκησης και ο νέος κανονισμός θα προβλέπει ότι, αν δημοτικός σύμβουλος ή/και αντιδήμαρχος κάνει επιθετική κίνηση (τσαμπουκά) προς άλλον αιρετό ή πολίτη/δημότη, ταυτόχρονα με προσβλητική έκφραση/εκφράσεις σε βάρος του πολίτη/δημότη, να καταδικάζει το σώμα … την συμπεριφορά του πολίτη/δημότη και να τον παραπέμπει για αποκεφαλισμό άνευ δίκης. Άλλα 50 δολάρια (Αμερικής) στοίχημα ότι ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει στον δήμαρχο ή άλλο μέλος της ΣΥΝδιοίκησης να κατηγορεί και πιθανώς να λοιδορεί και να συκοφαντεί, αδικαιολόγητα και ανώνυμα τον όποιον θελήσει και μόνο όλοι οι υπόλοιποι -με πρώτη την όποια αντιπολίτευση- να έχει την υποχρέωση να προσκομίζει αποδείξεις και να τοποθετείται με αναφορά στα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του κατηγορουμένου/ης. Πρόταση της Ε τ Ο είναι να τοποθετηθεί ευανάγνωστη πινακίδα, πάνω και πίσω από το προεδρείο που να διαβεβαιώνει ότι “Δήμαρχος και ΣΥΝδιοίκηση έχουν πάντα και μόνο δίκιο”.

Αυτά.

Όπως όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας, έτσι κι η σημερινή θα ασχοληθεί με εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα και όσο απέχετε … τόσο πληρώνετε. Κι αυτό -η πληρωμή- όλο και αυξάνεται, όσο αμείωτη παραμένει κι η παρουσία σας. Και η σημερινή συνεδρίαση δεν θα μεταδοθεί Live και ζωντανά μέσω του Διαδικτύου, γιατί το σώμα συνεδριάζει στο παλιό δημαρχείο της Κονταριώτισσας. Η Ε τ Ο θα είναι εκεί για να σας ενημερώσει (τι θα πληρώσετε).

Στις 6μμ.

Απόψε.

Μην το χάσετε.
Φιδάκια.-

Πρόσκληση 14η 23-08-2022 signed