Ενώ εσύ ασφαλτόστρωνες,

γινόσουν πρότυπο και απαιτούσες συγχαρητήρια

και κυνηγούσες υποψηφίους, ενώ θες να μας πείσεις ότι έχεις εξασφαλισμένη και την επόμενη θητεία…

 

 

 

 

 

Το 2023 θα πληρώσουμε -ως Δήμος- στο ΦΟΔΣΑ, 1.423.383,71 ευρώ, για το 2022 και το 2023.

 

 

 

Αυτά τα 1.423.383,71 ευρώ (485.018.000 δραχμές) θα τα πληρώσουμε γιατί πετάμε τα σκουπίδια μας στον ΧΥΤΑ ΜΑΣ που -εδώ και κάποια χρόνια- διαχειρίζεται ο ΦΟΔΣΑ.

Το θέμα ήρθε και συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, όχι για να δεχτούμε το νταβατζιλίκι ή να το απορρίψουμε, αλλά ΜΟΝΟ γνωμοδοτικά. Όποια δηλαδή άποψη και να είχε το ανώτερο σώμα διοίκησής μας για το θέμα, θα ήταν και είναι μόνο άποψη. Η υποχρέωσή μας να πληρώσουμε αυτά τα 1.423.383,71 ευρώ έχει παρθεί εδώ και χρόνια και φέτος αρχίζει η εφαρμογή της, με δώρο για τους ζώντες την μητσοτάκια ανάπτυξη και τον παράδεισο της ευμάρειας, το γνωστό παντού, αλλά άγνωστο στο Δήμο μας …ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ.

Μάλιστα, για το μικρό αυτό θέμα των 1.423.383,71 ευρώ ο ΦΟΔΣΑ ενημέρωσε τον Δήμο μας -στις 5.8.2022- ότι έχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα να γνωμοδοτήσει, ο Δήμος παρέλαβε το έγγραφο με την εντολή του ΦΟΔΣΑ στις 8.8.2022 και όταν συμπεριέλαβε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, απέμεναν μόλις 12 μέρες για να αποφασίσει και πιθανώς να αντιδράσει. Στο ίδιο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιό μας συνεδρίασε επειγόντως και εκτάκτως και δια περιφοράς για θέματα απείρως ασημαντότερα και -κυρίως- γα να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν ήδη ξεχάσει ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων να εξακολουθούν να απουσιάζουν με τις ευλογίες της ΣΥΝκυβέρνησης Γερολιόλιου. Ενός Γερολιόλιου που κατανάλωσε τον θερμό μήνα Αύγουστο, διαφημίζοντας τις ασφαλτοστρώσεις και τους -φοβερούς και τρομερούς- υποψήφιους που εξασφαλίζει από τώρα για τις επόμενες εκλογές, ένα χρόνο μετά. Όταν δηλαδή θα πρέπει να έχουμε πληρώσει τα 3/4 αυτού του 1.423.383,71 ευρώ.

Το θέμα δεν είναι ζωτικό για όλους τους δημότες και τους όποιους άλλους έχουν σχέση με τον Δήμο μας, μόνο εξαιτίας του 1.423.383,71 ευρώ.

Για το ζωτικό αυτό θέμα, η διοίκηση Γερολιόλιου (ο ίδιος και ο ΣΥΝ αυτώ Φαρμάκης) προσήλθε απαράδεκτα αδιάβαστη και επέμενε ότι για το 2022 θα πληρώσουμε 20 ευρώ για κάθε τόννο σκουπιδιών που θα θάβουμε στο ΧΥΤΑ/ΦΟΔΣΑ, ενώ είναι γνωστό -πριν το 2022- ότι θα πληρώσουμε 25 ευρώ τον τόννο και μάλιστα αναδρομικά.

Δείτε αύριο, στο συνολικό ρεπορτάζ της Ε τ Ο:

  • ποιοι είπαν -κατά τον δήμαρχό μας- ασυναρτησίες στις τοποθετήσεις τους και τελικά βρέθηκαν να προτείνουν πριν τον δήμαρχο, αυτό που ο δήμαρχος πρότεινε μετά απ’ αυτούς
  • τι είπαν οι αρμόδιοι για θέματα καθαριότητας-σκουπιδιών και ΦΟΔΣΑ, Κουριάτης και Καραλής
  • τι είπαν οι υπόλοιποι -πλην Φαρμάκη- σοσιαλιστές τοπικοί ηγέτες/επικεφαλής ή όχι παρατάξεων και
  • γιατί είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημαρχίας Γερολιόλιου που δεν έπραξε το παραμικρό ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΑ, παρά να επισκέπτεται υπουργούς και να εξασφαλίζει άχρηστους και αντιπεριβαλλοντικούς ασφαλτόδρομους, έργα εκατομμυρίων για καταπατητές, να διαφημίζει χρηματοδοτήσεις που μοιράζει η κυβέρνηση σε όλους τους Δήμους, ενώ αγωνιζόταν -και αγωνίζεται- νυχθημερόν να εξασφαλίσει -φοβερούς και τρομερούς- υποψήφιους, επιμένοντας παράλληλα ότι είναι το μοναδικό φαβορί για την επόμενη δημαρχία. Ενώ ήξερε ότι το χαράτσι ερχόταν και ότι τα παπατζιλίκια περί “πανελλαδικού προτύπου στην ανακύκλωση”, είναι πιο τραγικά κι από αυτοκτονία. Κι ενώ αρνείται μόνιμα τον οποιοδήποτε διάλογο και έλεγχο, εκτός της ασυλίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Αύριο, στην Ε τ Ο.

Για να ξέρεις ΤΙ πληρώνεις.

Και πόσο κοστίζει η αδιαφορία σου ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ.

Και η εξαπάτησή σου από νοικοκυραίους…