Επ’ ευκαιρία της ΔΕΘ

κυβερνητικό κλιμάκιο στην Πιερία

κι ο Θεοδωρικάκος στο Λιτόχωρο

 

 

 

Εψές αργά το δείλι συναντήθηκαν τελικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κι ο δήμαρχός μας, Βαγγέλης Γερολιόλιος. Λίγο το θέμα με τους πρόσφυγες/μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, λίγο η εκτός προγράμματος επίσκεψη του κου Θεοδωρικάκου στην αντιπεριφερειάρχη, η συνηθισμένη μη τήρηση του προγράμματος και η προγραμματισμένη για τις 17.15 υποδοχή του υπουργού στο Δημαρχείο, έγινε τελικά μετά τις 8.30 το βράδυ. Ο υπουργός επισκέφθηκε και το νέο, μεταβατικό ΑΤ Δίου-Ολύμπου που στεγάζεται προσωρινά στο σημερινό του χώρο του Δημαρχείου, ως να χτιστεί το νέο κτίριο που θα το στεγάσει.

Οι συγκυρίες (ΔΕΘ και τελευταίος, προεκλογικός χρόνος της θητείας Γερολιόλιου) έδωσαν χθες την ευκαιρία να συζητηθεί ή έστω να τεθεί η τεράστια ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στον Δήμο και η έλευση της της Γενικής Γραμματέα Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβής Χαραλαμπογιάννη, στο Λιτόχωρο, έδωσε στον δήμαρχό μας τον απαιτούμενο χρόνο. Χρόνο που δεν είχε προχθές για να το θέσει και στον προϊστάμενο της κας Χαραλαμπογιάννη, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο ο Βαγγέλης Γερολιόλιος συναντήθηκε μόλις προχθές και -σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου- το θέμα αυτό ΔΕΝ το συζήτησαν…

Το θέμα της νησίδας του Έβρου απασχολούσε χθες τον κο Θεοδωρικάκο παράλληλα και ταυτόχρονα με τις επισκέψεις του στο νομό μας και τελικά αποδείχτηκε… μη θέμα, αφού μετά από μια πολύωρη διαδικασία επιβεβαιώθηκε ότι στην νησίδα δεν υπήρχε ψυχή ζώσα. Το κλιμάκιο της κυβέρνησης που περιόδευσε χθες στην Πιερία επ’ ευκαιρία της φετινής 86ης ΔΕΘ, ολοκλήρωσε την ημερήσια επίσκεψή του με συνάντησή του με μέλη, στελέχη και φίλους της ΝΔ, σε καφέ της Κατερίνης. Στην συνάντηση αυτή κυριάρχησε η αισιοδοξία και η εμφανέστατη απουσία μελών, στελεχών και φίλων. Αν μάλιστα αφαιρέσει κανείς από τους παρόντες, τους δημοσιογράφους, τους βουλευτές, τα στελέχη της ΝΟΔΕ… η παρουσία κοινού ήταν απελπιστικά μικρή.

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Συνάντηση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου
με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
και τη Γ.Γ. Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη


Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε αρχικά τον υπουργό για την στήριξή του προς τον Δήμο κατά τη διάρκεια της προγενέστερης θητείας του, ως υπουργός Εσωτερικών. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Δίου-Ολύμπου σε νέο κτίριο στο Λιτόχωρο, μία κίνηση, που αποδεικνύει την συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας. Συζητήθηκε παράλληλα η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης του Δήμου, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, όπου ο πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός της περιοχής.

Ο υπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η στρατηγική του υπουργείου χαράσσεται με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, καταγράφοντας παράλληλα τα θέματα που του παρουσίασε ο δήμαρχος. Δήλωσε παράλληλα θαυμαστής του Ολύμπου, εκφράζοντας την επιθυμία του να ανέβει στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της χώρας.

Πριν την συζήτηση, ο υπουργός ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του Α.Τ. Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο από τον Διοικητή του Τμήματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ουρανία Κατσαμάκα, ο αντιδήμαρχος Λιτοχώρου, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Πατσιαρίκας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπέης.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος υποδέχτηκε στο γραφείο του, τη γενική γραμματέα Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Θέματα και προβλήματα υπηρεσιακά, όπως, μεταξύ άλλων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου και εποχιακού προσωπικού, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. Συζητήθηκαν επίσης το μείζον θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, που ακόμη δεν ενεργοποιήθηκε ως σώμα στον Δήμο, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στη ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών.

Ακολούθησε ξενάγηση της γενικής γραμματέως στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

 

 

 

 

 

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα

……
Επίσκεψη στο νομό Πιερίας

Το νομό Πιερίας επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τους Βουλευτές του νομού κ.κ. Φώντα Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη, τους Βουλευτές Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα και Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, καθώς και την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, επισκέφθηκε το Δήμο Κατερίνης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου με τον Δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο, ενώ συνομίλησε με πολίτες, μέλη και στελέχη στην Κατερίνη κατά τη διάρκεια συνάντησης που προκάλεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας της ΝΔ, κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης. Ο κύριος Θεοδωρικάκος, μεταξύ των άλλων δήλωσε: ««Η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Στρατό μας είναι εκεί και κάνει τη δουλειά της και με την παρουσία της αποτρέπει το να μπαίνουν παράνομα στη χώρα παράτυποι μετανάστες. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στον ελληνικό λαό, στο έθνος μας, στο κράτος, τον πολιτισμό μας, τα ιδεώδη μας, το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ε.Ε. η οποία οφείλει και αξίζει να στηρίζει την Ελλάδα για την προσφορά της σε όλη την Ευρώπη»

Παράλληλα ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για τις μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πύδνας-Κολινδρού και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Αναστάσιο Μανώλα, περπάτησε στον Εκθεσιακό Χώρο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου και συνομίλησε με πολίτες και στελέχη στο κέντρο του Αιγινίου. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παρούσα στην Περιφέρεια και στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της παραγωγής. Στο Δημαρχείο του Κολινδρού συζητήσαμε για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει το σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών».

Η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη, επισκέφθηκε τόσο το Ναυτικό Μουσείο, όσο και τον αρχαιολογικό χώρο Δίου, συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του σωματείου προστασίας ορφανών παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».