“Και η ΠτΔ βρήκε σφάλματα”

ο Δ. Μάντζος στην Ε τ Ο

για την άποψη που εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών

 

 

 

 

 

“Ήταν μια ισορροπημένη απάντηση, ενός πολιτειακού άρχοντα που παρακολουθεί με την αγωνία ενός φιλελεύθερου πολίτη μια τόσο σοβαρή υπόθεση και αν κανείς διαβάσει πολύ προσεχτικά την αντίδρασή της, στα πρώτα 24ωρα της κρίσης, είναι σαφές ότι βρίσκει και η ίδια σφάλματα όσον αφορά στον έλεγχο σκοπιμότητας της παρακολούθησης.”

Αυτό ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου, σε ερώτηση της Ε τ Ο, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κατερίνη. Ο κος Μάντζος υπογράμμισε ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και θεσμικοί παράγοντες στην Ελλάδα και την ΕΕ, υποστήριξε όσα επιβάλλει το Σύνταγμά μας,  ότι πρέπει να υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος της εντολής για την παρακολούθηση πολιτικού ή δημοσιογράφου, “στενού ελέγχου” των προϋποθέσεων και πρέπει να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος εθνικής ασφάλειας. Ανάλογος λόγος δεν προκύπτει, ούτε στην περίπτωση του κου Ανδρουλάκη, ούτε άλλων που παρακολουθήθηκαν, κατέληξε ο κος Μάντζος. Εξέφρασε -τέλος- την βεβαιότητά του ότι η ΠτΔ και οι υπόλοιποι πολιτειακοί παράγοντες θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο και στην πορεία της υπόθεσης και όσο αυξάνονται τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε σήμερα την Κατερίνη και είχε συναντήσεις με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Ενοικιαζομένων, των Τουριστικών Πρακτόρων και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην Πιερία, ο κος Μάντζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο τοπικά Μέσα.