1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου

Olympus Food Paths

17-18 Σεπτεμβρίου 2022 = Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα τιμήσει με την παρουσία της η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη

 

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου «Olympus Food Paths»
(17-18 Σεπτεμβρίου 2022)
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου «Olympus Food Paths», το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε Δίον, Λιτόχωρο και Πλαταμώνα.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν επιδείξεις μαγειρικής και οινογευσίες, σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά, βιωματική γνωριμία με τοπικά προϊόντα και ανάδειξη τοπικών συνταγών και γεύσεων. Παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μπροστά στους επισκέπτες τοπικές παραδοσιακές συνταγές, γεύσεις και έθιμα του τόπου, καθώς και καινοτόμα προϊόντα.
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ολύμπου «Olympus Food Paths» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και να περιηγηθούν στην ύπαιθρο μέσα από δραστηριότητες που συνδέουν το παρελθόν και το παρόν με το μέλλον της τοπικής γαστρονομίας, στη γη «Ολύμπιων θεών».
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα τιμήσει με την παρουσία της η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Πλατεία Λιτοχώρου
16:00 Master Junior Chef
18:00 Master Cooking Class από τοπικούς Chefs και ντόπιες μαγείρισσες του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Περιβόλι με ακτινίδια στο Δίον
12:00 Kiwi picnic… Brunch στον ίσκιο των ακτινιδίων
13:30 Παιχνίδια στη φύση με αγαπημένα φρούτα & λαχανικά

Πλατεία Πλαταμώνα
16:00 Master Junior Chef
18:00 Master Cooking δίπλα από την εκκλησία στο λιμάνι, από τοπικούς μάγειρες. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών συλλόγων.