Η αερομεταφορά τελείωσε

η καταμέτρηση αναμένεται

για την χασισοφυτεία-μαμούθ

 

 

Πολλοί θεώρησαν ότι κάποιο σοβαρό ατύχημα συνέβη στις κορυφές του Ολύμπου, αλλά η μόνιμη παρουσία του ελικοπτέρου στον ουρανό της νότιας Πιερίας αφορούσε τελικά τον εντοπισμό της μαμούθ-χασισοφυτείας, στα ορεινά της Σκοτίνας.

Η εκρίζωση και αερομεταφορά των περίπου 5.000 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης από την ορεινή και δύσβατη περιοχή, στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου στο Λιτόχωρο, συνεχίστηκε σε όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Από κει, τα μερικές χιλιάδες δενδρύλλια μεταφέρονταν οδικώς προς την Λάρισα, αφού η εκεί Αστυνομική Διεύθυνση έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης επιχείρησης. Η διαδικασία της αερομεταφοράς ολοκληρώθηκε σήμερα και αναμένεται ως αύριο να ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση, οπότε αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τις ήδη γνωστές πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο από τους καλλιεργητές τη γιγαντιαίας χασισοφυτείας και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους. Εντυπωσιακές αναμένεται να είναι και οι φωτογραφίες της …υποδομής, της απαραίτητης για την συσκευασία, την μεταφορά και την διακίνηση της τεράστιας ποσότητας που θα απέφερε η φυτεία… αν δεν είχε εντοπιστεί.