Ψιχαλίζει σταθερά…

στον τελευταίο χρόνο της δημαρχίας

και με την νέα πρόεδρο – η ενημέρωση της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό του 2021 ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν την συνεδρίαση

 

 

 

 

Καταγγέλλοντας πάγια καταστρατήγηση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης σε πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση, από την διοίκηση Γερολιόλιου, η δημοτική σύμβουλος της “Προοπτικής” του Πέτρου Κιάφα, Σοφία Νούλα, αποχώρησε διαμαρτυρόμενη από την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού του 2021.

Όπως δήλωσε η έμπειρη δημοτική σύμβουλος, παρά τις υποσχέσεις για βελτίωση της ενημέρωσης που παρέχει η δημαρχία στην αντιπολίτευση, ακόμη και στον τέταρτο χρόνο της θητείας της, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα ελάχιστα, έστω και στο συγκεκριμένο, σοβαρό θέμα. Απαραίτητα για την συζήτηση του απολογισμού-ισολογισμού έγγραφα στάλθηκαν στην αντιπολίτευση μια μέρα πριν, ενώ είναι γνωστό ότι ο ισολογισμός και η έκθεση του ορκωτού λογιστή που τον συνοδεύει είναι πολυσέλιδα, τεχνικά έγγραφα που απαιτούν σημαντικό χρόνο μελέτης. Πριν αποχωρήσει, διευκρίνισε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση και θα καταθέσει γραπτώς τα όποια ερωτήματα προκύψουν από την μελέτη.

Η ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού της -λογιστικής- χρήσης της προηγούμενης χρονιάς είναι -κάθε  χρονιά- ένα από τα ελάχιστα σταθερά και μόνιμα θέματα συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων και είναι απορίας άξιο πως -μια διοίκηση με πλήρη ευχέρεια κινήσεων, χειρισμών και προγραμματισμού- δεν κατάφερε να προγραμματίσει καλύτερα την συγκεκριμένη συνεδρίαση και να προσφέρει στην ολιγομελή αντιπολίτευση χρόνο και υλικό, ανάλογο της σοβαρότητας του θέματος και στον κατάλληλο χρόνο. Η προσπάθεια της προέδρου του σώματος, Ουρανίας Κατσαμάκα, να δικαιολογήσει την επαναλαμβανόμενη αποτυχία εκπλήρωσης ελάχιστων υποχρεώσεων -και των ευθυνών της- εξαντλήθηκε στις συνηθισμένες δικαιολογίες και υποσχέσεις. Ο δήμαρχος προτίμησε να μην τοποθετηθεί.

Οι υποψίες πολλών ότι η συνδιοίκηση Γερολιόλιου επεδίωξε κάτι να κρύψει από τον έλεγχο της παρούσας ισχνής αντιπολίτευσης, ενισχύονται και από το γεγονός ότι στη συζήτηση που ακολούθησε και με ερώτηση της Κατερίνας Κουρίτα, εντοπίστηκε πράγματι θέμα που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Το οποίο θα παρουσιάσει η Ε τ Ο, σε επόμενο ρεπορτάζ της.

 

 

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο