Κυβέρνηση και Επιμελητήρια στην Κατερίνη

για την 11η ΕΒΕΠ

τι λέει η αντιπολίτευση

 

 

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γ. Μασούτης προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης:
«Κίνδυνος να εξανεμισθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων από το ενεργειακό κόστος»

Παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών
η Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπής της ΚΕΕΕ

Εγκαίνια της Εμποροβιοτεχνικής Εκθεσιακής Δραστηριότητας Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας

 

«Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας. Δεν έχουν που να κρύψουν τα κέρδη τους. Από την άλλη εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το θέμα της ενέργειας καίει όλη την  επιχειρηματική κοινότητα η οποία κινδυνεύει σχεδόν σε όλους τους κλάδους να απωλέσει την κερδοφορία της» επεσήμανε προς τους  Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Μασούτης, από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας, από το Επιμελητήριο της Πιερίας, την Παρασκευή.

«Αναλαμβάνω το ρόλο να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας λόγω της διεθνούς ύφεσης είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Δίνονται κίνητρα για τη συνεργασία και την συγχώνευση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να σταθούν στον ανταγωνισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται σχεδόν στο σύνολό τους έπειτα από υποδείξεις των Επιμελητήριων.

«Αρχές του χρόνου αλλάζει το καθεστώς τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή ηλεκτρισμού» δήλωσε η ευρωβουλευτής, κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έλαβε την απόφαση με καθυστέρηση.

 Αμέσως μετά το συμβούλιο  ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ , κ. Γιάννης Μασούτης, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας και οι πρόεδροι των Επιμελητήριων της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ εγκαινίασαν της 11η ΕΜΠΟΡΙΚΗ και Βιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                        
Κατερίνη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022

Παρασκευή 23 έως και Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

 

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην 11η  Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας 2022, η οποία επιστρέφει δυναμικά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, στέλνοντας σήμα επανεκκίνησης, όχι μόνο για την εκθεσιακή δραστηριότητα, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Με άξονα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, στόχος της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων επωφελών συνεργασιών και συμφωνιών για τις επιχειρήσεις.

Η φετινή έκθεση έχοντας καινούργια δομή, ανανεωμένη οργάνωση, μεγαλύτερο αριθμό εκθετών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και εμπλουτισμένη με παράλληλες εκδηλώσεις, συνθέτει ένα άρτιο εκθεσιακό αποτέλεσμα τόσο για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις όσο και για τους επισκέπτες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξη των κυρίων Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Οικονομικών, Άδωνη Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μαυρουδή Βορίδη Υπουργό Εσωτερικών, Γεώργιο Γεωργαντά Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλειο Κικίλια Υπουργό Τουρισμού, Σταύρο Καλαφάτη Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Απόστολο Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννη Μασούτη Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, οι οποίοι έθεσαν υπό την αιγίδα του φορέα που εκπροσωπούν την διοργάνωση της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022.

Ευχαριστώ επίσης τους συνδιοργανωτές Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Δήμο Κατερίνης που είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτήν την προσπάθεια, τα συμμετέχοντα Επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς, τα σωματεία, τους πολυάριθμους επισκέπτες που με τη στήριξή τους έχουν αγκαλιάσει το θεσμό και τέλος τους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σας καλώ να επισκεφτείτε την 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 που θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2022, για να γνωρίσετε την τεράστια ποικιλία ελληνικών και ξένων παραδοσιακών και σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών.

 

26-09-22
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανηγυρική έναρξη της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κ. Μακεδονίας παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

 Ρεκόρ εκθετών και χιλιάδες καθημερινοί επισκέπτες

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-Κ. Μακεδονίας στον εκθεσιακό χώρο του δήμου Κατερίνης στην Ανδρομάχη.

Η γιορτή της επιχειρηματικότητας επέστρεψε δυναμικά με ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνούν τους 140 εκθέτες ενώ ήδη στις τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας της οι επισκέπτες έχουν ξεπεράσει τους 15.000!

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης καθώς επίσης και δεκάδες  πρόεδροι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της χώρας, σύσσωμη η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εντυπωσιακή τελετή έναρξης με δεκάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον πιερικό ουρανό σε μια συμβολική κίνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα και την αισιόδοξη ματιά μετά την πανδημία.

Την εκδήλωση «άνοιξαν» με παραδοσιακά τραγούδια μαθητές και μαθήτριες του μουσικού σχολείου Κατερίνης.

Χατζηχριστοδούλου: «Η Πιερία σήμερα δίνει την απάντησή της»

«Είμαστε πολύ περήφανοι που μετά από δύο δύσκολα χρόνια είμαστε και πάλι εδώ και μάλιστα πιο δυνατοί και με ακόμη πιο υψηλές προσδοκίες» ανέφερε στην τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.«Σήμερα η Πιερία δίνει μια απάντηση, μετά τη δεκαετή κρίση αλλά και τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της έκθεσης , την Π.Ε Πιερίας και το δήμο Κατερίνης για την οικονομική συμβολή τους στη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα να επιχορηγηθεί το τ.μμε 75%. Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην 11ηΕΒΕΠ. «Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση για να δει από κοντά τα αξιόλογα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εκθέτες μας τους οποίους ευχαριστώ θερμά που κατάφεραν να κάνουν την έκθεση την μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Ελλάδας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στην επιτροπή διοργάνωσης της έκθεσης και στα στελέχη του Επιμελητηρίου που για μία ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την υλοποίησή της.

Μαυρίδου: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές»

«Εμείς ως περιφερειακή αρχή πιστεύουμε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν τον πυρήνα ανάπτυξης της κάθε περιοχής και γι΄αυτό όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συνδιοργανωτές»  σημείωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μεταφέροντας παράλληλα τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κουκοδήμος: «Η επιτυχία της έκθεσης οφείλεται σε αυτή τη διοίκηση του Επιμελητηρίου»

«Βρισκόμαστε στην πιο πετυχημένη περιφερειακή έκθεση της Ελλάδος και αυτό οφείλεται σε αυτό τον άνθρωπο και σε αυτή τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τους οποίους θέλω να συγχαρώ.  Θέλω επίσης να ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στους εκθέτες, καλή επιτυχία σε όλους αυτούς που προσπαθούν, σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια που περάσαμε δύσκολα, να επιβιώσουν» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Την ικανοποίησή τους και το θετικό μήνυμα που εκπέμπει η επανέναρξη της ΕΒΕΠ εξέφρασαν από το βήμα της έκθεσης οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης.

Τα συγχαρητήρια του για την άψογη διοργάνωση αλλά και για τη μεγάλη συμμετοχή απηύθυνε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης.

Σταϊκούρας: «Η συμμετοχή στη φετινή έκθεση δείχνει ότι τα καταφέραμε από κοινού. Εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω»

«Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να επιδείξει ψυχραιμία και μεθοδικότητα απέναντι στην εξωγενή πανδημική κρίση από κοινού μαζί σας. «Χτίσαμε» με τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις γραμμές άμυνας και ένα δίχτυ προστασίας κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Είναι γεγονός ότι όλοι εκφράζατε έντονη την αγωνία για το αν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις. Σήμερα εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι τα καταφέραμε από κοινού» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών. «Εγώ οφείλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτά που έχετε κάνει για τη χώρα, για την απασχόληση και για την περιοχή σας»τόνισε με έμφαση ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος κήρυξε την έναρξη της έκθεσης.

Στη συνέχεια υπό το ρυθμό  της μπάντας του δρόμου «Κρουστόφωνο» οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην είσοδο όπου ο υπουργός έκοψε την κορδέλα ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στα περίπτερα μιλώντας με εκθέτες και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τον υπουργό Οικονομικών τίμησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Επιμελητήριο Πιερίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ η ΚΕΕΕ τίμησε ξεχωριστά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου για τη πολυετή προσφορά του στην επιχειρηματικότητα.

Με τη συμμετοχή Σταϊκούρα-Γεωργιάδη συνεδρίασε η ΔΕ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Με αφορμή τα εγκαίνια της 11ηςΕΒΕΠ νωρίτερα την ίδια μέρα φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παρούσα ήταν επίσης η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης παρουσιάστηκε μέρος του masterplanγια την αξιοποίηση του Ολύμπου την εκπόνηση του οποίου χρηματοδοτεί το Επιμελητήριο Πιερίας.

 

 

 

 

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα :
Αντί χαιρετισμού στα εγκαίνια της 11ης ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022

Μπαίνοντας για τα καλά στο φθινόπωρο και σε αναμονή του χειμώνα μια φράση κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στην Πιερία αλλά και σε όλη την Ελλάδα: “Τον χειμώνα ετούτο άμα επιζήσουμε, γι’ άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε’…

Δύσκολο…και είναι είναι πολύ δύσκολο γιατί για αυτό φρόντισε ασμένως η κυβέρνησή μας με επικεφαλής τον κ.Μητσοτάκη και φυσικά με αιχμή τους 2 υπουργούς που φιλοξενεί σήμερα η Κατερίνη.

Προφανώςοι δύο υπουργοί, ακόμη μια φορά, κι αδιαφορώντας εν τοις πράγμασι για τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, θα αναφερθούν στις ‘τεράστιες επιτυχίες της κυβέρνησης’. Μια κυβέρνηση, που “πέτυχε” να αυξήσει σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές των τροφίμων, των βασικών αγαθών και των πρώτων υλών με αυξήσεις που ξεπερνούν το 30%,αρνούμενη να κάνει οποιοδήποτε έλεγχο στα καρτέλ και φυσικά μη παραλείποντας να μας προτείνει κουβέρτες και προσαρμογή τις κρύες νύκτες του χειμώνα ή αλλιώς να εγκαταλείψουμε πρόωρα τον μάταιο τούτο κόσμο, όπως ανερυθρίαστα δήλωσε ο κ.Πέτσας!

Οι 2 λοιπόν κορυφαίοι υπουργοί θα εγκαινιάσουν την εμποροβιοτεχνική έκθεση στην Πιερία, στην οποία φυσιολογικά συμμετέχουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του τόπου μας. Επιχειρηματίες τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ίδιοι οι υπουργοί, έχουν φροντίσει με την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής, με την “ανέλεγκτη” αισχροκέρδειατου καρτέλ της ενέργειας, να τους αφήσουν έρμαιο στις εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ενέργειας.

Φροντίζοντας ο κ.Γεωργιάδης και ο κ.Σταικούρας, μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς, να μην πειράξουν τα τεράστια κέρδη των εν λόγω εταιρειών, -κοντά στο 1,5 δις-, μετακυλίοντας όλη την αύξηση στους καταναλωτές, μοιράζοντας ψίχουλα,μη φορολογώντας τα υπερκέρδη των εταιρειών,αλλά επιδοτώντας την αισχροκέρδεια από τα υπερέσοδα της φορολογίας των καταναλωτών: Απλό και νεοφιλελεύθερο!

Όπως απολύτως απλό ήταν να αποκλείσουν όλες τις ΜμΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Τα πρώτα 450 εκ.θα δοθούν σε 13 (δεκατρείς)μόνο εταιρείες.Γιατί;

Γιατί σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη η πλειοψηφία των ΜμΕ είναι “ζόμπι”, όπως μεγαλοσχημόνως δήλωσε στο παρελθόν, και άρα πρέπει να κλείσουν.Γι’ αυτό και η τεράστια πλειοψηφία αυτών των μικρών επιχειρήσεων,η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας,όχι απλά δεν χρηματοδοτείται,αλλά δεν μπορεί ούτε καν να περάσειέξω από τις τράπεζες.

Τι προτείνουμε τώρα εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,ένα κόμμα που όπως είπε και ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, φορολόγησε σε μεγάλο βαθμό την μεσαία τάξη, με υλοποιημένο όμως στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του εξωτερικού της χώρας χρέους.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, ακόμη και στο μεσοπρόθεσμο ψηφισμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε ως πρόβλεψη η σταδιακή και κοστολογημένη αποκατάσταση αυτής της αδικίας και η επιστροφή αυτών των χρήμάτων από τη μικρομεσαία και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Στις εκλογές του 2019 ο Κ.Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός με σημαία ακριβώς την μεσαία τάξη και το πώς θα την σώσει.Προφανώς είπε ψέματα.Τους μόνους που στήριξε ήταν τους οικονομικά ισχυρούς φίλους του με απευθείας αναθέσεις 7,5 διςκαι φορολογικές απαλλαγές που στην ουσία μόνο αυτούς αφορούσαν.

Καταθέσαμε λοιπόν,μέσω του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα,ένα απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα περίπου στα ίδια ποσά που ανακοίνωσε και ο κ.Μητσοτάκης.Με μία όμως τεράστια διαφορά: την πραγματική και ουσιαστική στήριξη όσων πραγματικά τη χρειάζονται. Όχι χρηματοοικονομικές ενισχύσεις κι εργαλεία στα καρτέλ και τους μεγαλομεγάλους της αγοράς.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στοχευμένο κυρίως στην μικρή και μεσαία οικονομική τάξη.Παραθέτω σημεία τουπου αφορούν καιτην επιχειρηματικότητα:

Μέτρα με δημοσιονομική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό

Από την πλευρά των δαπανών

  • Ανάκτηση ποσοστού Δημοσίου στη ΔΕΗ: κόστος340 εκ.
  • Μείωση ΕΦΚ καυσίμων στον κατώτερο συντελεστή ΕΕ (πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο): 1,5 δις/ έτος
  • Μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο : 160 εκ./χρόνο
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα : 960 εκ./χρόνο
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων: 1,3δις για το 2023 με πληθωρισμο 8,9% για το 2022
  • Αναδρομικά στους συνταξιούχους : 2,5 δις σε 3 ετήσεις δόσεις: 830 εκ. για το 2023
  • 13η σύνταξη: 830 εκ./έτος (καθαρά)
  • Αναπροσαρμογή συντάξεων : 600 εκ. για το 2023
  • Αύξηση αφορολόγητου στις 10.000 για όσους ήδη καλύπτονται από αφορολόγητο : 223 εκ / χρόνο
  • Θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 για ελεύθερουςεπαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους : 160 εκ./χρόνο
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος: 400 εκ/χρόνο
  • νέο ΕΣΥ (μισθολόγιο, προσλήψεις )- 2 δις σε βάθος τετραετίας-

 500 εκ για το 2023

  • Παιδεία- ολιστικό σχέδιο: 291 εκ για το 2023
  • Ενίσχυση ΑΜΕΑ: αύξηση αναπηρικού επιδόματος 140 εκ./έτος (τα υπόλοιπα μέτρα για ΑΜΕΑ χρηματοδοτούνται από ταμείο ανάκαμψης)
  • Επίδομα Μητέρας (επέκταση και αύξηση): 325 εκ./χρόνο
  • Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες: 70 εκ./χρόνο
  • Ειδική άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες, αγρότισσες: 90 εκ/χρόνο
  • Βρεφονηπιακοί και σχολικά γεύματα (επέκταση): 380 εκ./χρόνο
  • Στεγαστική πολιτική : επίδομα ενοικίου 255 εκ./έτος

Η τράπεζα στέγης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης

Σύνολο από την πλευρά των δαπανών: 9,35 δις.

Από την πλευρά των εσόδων:

  1. Φορολόγηση 90% υπερκερδών εταιρειών : 3,69 δις

– παραγωγής ενέργειας (2,2 δις το τελευταίο έτος)

– διύλισης και εμπορίας πετρελαίου (1,6 δις εκτίμηση καθαρών υπερκερδών για σύνολο 2022 βασισμένη σε καθαρά υπερκέρδη α’ εξαμήνου 2022)

– παροχής αερίου (300 εκ. εκτίμηση καθαρών υπερκερδών τελευταίου έτους)

  1. Φορολόγηση μερισμάτων άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή 10% : 50 εκ./χρόνο

Εκτίμηση συνόλου από την πλευρά των εσόδων: 3,74 δις

Δημοσιονομικό αποτέλεσμα: -5,61 δις

Καταθέσαμε λοιπόν ένα απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα στον Ελληνικό Λαό, και επειδή πολύ δύσκολα θα βγάλουμε τον χειμώνα, καλέσαμε και καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές, ώστε η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από την πρώτη Κυριακή να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη,την κοινωνική δικαιοσύνη και σε ένα επίπεδο ζωής ανώτερο από το σημερινό. Ισάξιο των προσδοκιών και της προσωπικής αξίας κάθε Πολίτη αυτής της χώρας!

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 


Κατώτερη των αναμενομένων η χθεσινή τελετή των εγκαινίων της 11ης Εμποροβιοτεχνικής Εκθεσιακής Δραστηριότητας Πιερίας–Κεντρικής Μακεδονίας 2022,  από γιορτή της επιχειρηματικότητας τελικά αναδείχθηκε σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής σεβόμαστε τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις θεωρούμε ραχοκοκαλιά της οικονομίας και ποτέ στο παρελθόν δεν κομματικοποιήσαμε τις εκδηλώσεις του “επιχειρείν“.

Οι επιχειρήσεις θέλουν στήριξη και ενίσχυση και όχι κομματικές φιέστες. Με τέτοιες λογικές άκρατης κομματικής εκμετάλλευσης εξ άλλου δεν έχετε τίποτε να κερδίσετε, αντίθετα εξοργίζετε τους ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους αυτή την εποχή.

Κιτιξής Κωνσταντίνος
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

 

Στην 11η ΕΒΕΠ η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

 

Την 11η ΕΒΕΠ, έναν επιτυχημένο πλέον θεσμό που πάνω από 10 χρόνια προβάλλει και προωθεί την επιχειρηματικότητα της Πιερίας, επισκέφτηκε το Σάββατο 24/9 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα και συζήτησε με τους εκθέτες τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις αγωνίες τους, καθώς και τα σχέδιά τους για την επόμενη ημέρα. Ενημερώθηκε για την παραγωγή ή εμπορία προϊόντων, τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα στις αγορές, δοκίμασε και γεύτηκε τοπικά προϊόντα. Συναντήθηκε επίσης με κοινωνικούς φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που ο εθελοντισμός τους και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Αφουγκράστηκε την αγωνία των παραγωγών, εμπόρων και βιοτεχνών λόγω των εξωφρενικών αυξήσεων στην ενέργεια που στην ουσία μηδενίζουν τα κέρδη και δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον.

Όπως δήλωσε η κ. Σκούφα, η Πιερία είναι μια προνομιούχα περιοχή που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και παρέχει στους τουρίστες που την επισκέπτονται άψογες εγκαταστάσεις και φιλοξενία. Με τον θεσμικό της ρόλο θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα στην Πιερία σε όλους τους τομείς, μιας και η ΜμΕ αποτελεί την ραχοκοκαλιά και το στήριγμα της Ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                      
Κατερίνη, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρδισε τις εντυπώσεις η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022

 

Η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022, ήδη από τις 3 πρώτες ημέρες λειτουργίας της, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια όλων όσων την επισκέφθηκαν.

Η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 η μεγαλύτερη και η πιο επιτυχημένη περιφερειακή έκθεση της Ελλάδας, με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων, εκθεσιακές προσφορές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από εκθέτες κάθε απόγευμα στα περίπτερά τους ή στον χώρο εκδηλώσεων κατέπληξε τους επισκέπτες.

Η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022 συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και με ελεύθερη είσοδο για τις επόμενες 3 ημέρες, από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 28Σεπτεμβρίου, από τις 16:30 έως 22:30, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης, οικισμός Ανδρομάχης.

Οι συνδιοργανωτές και οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022, σας προσκαλούν να την επισκεφτείτε, να ενημερωθείτε, να  περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα και βράδυ, στηρίζοντας δυναμικά με την παρουσία σας τη μεγάλη γιορτή του επιχειρηματικού κόσμου της Πιερίας.