Έχασες το τραίνο

και τρέχεις να προλάβεις τον αραμπά

και δεν μάθαμε ούτε καν τον λόγο – ή δεν τον καταλάβαμε, παρά την βοήθεια…

 

 

 

 

Στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας για την έγκριση του απολογισμού-ισολογισμού του 2021 κι από ένα σχόλιο που υπήρχε στην έκθεση του ορκωτού λογιστή, ήρθε στο φως το χρέος της ΔΕΥΑΔΟΛ μας προς την ΔΕΗ και η πιθανότητα μιας σοβαρής αβλεψίας της διοίκησης, “κόστους” δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Για το σχόλιο της σελίδας 16 της έκθεσης ρώτησε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κατερίνα Κουρίτα, που αναρωτήθηκε γιατί ο Δήμος μας δεν έκανε ότι και ο Δήμος Κατερίνης που κατάφερε -το καλοκαίρι του 2021- να πληρώσει ανάλογο χρέος 7.500.000 ευρώ της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης ΔΕΥΑΚ, με επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Για το χρέος της δικής μας ΔΕΥΑΔΟΛ, όπως βεβαιώνει και η έκθεση του λογιστή, υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τον Δήμο μας σε πληρωμή του χρέους και μας κοινοποιήθηκε στις 13-7-2022.

Το ιστορικό της υπόθεσης ανέλαβε να περιγράψει στην Κουρίτα ο ίδιος ο δήμαρχος και παρά τις λεπτομέρειες που εξέθεσε, ένα δεν προέκυψε: πως και γιατί δεν έπραξε η διοίκηση όσα μπορούσε ώστε να έχει βρεθεί στην ίδια θέση με τον όμορο μας Δήμο Κατερίνης, ένα χρόνο πριν… και μάλιστα όταν η διαδικασία έχει τα χαρακτηριστικά -και το αναπόφευκτο- αλγόριθμου. Κατά τα λεγόμενά του δε, μόνη διέξοδος είναι τώρα η έκκληση για παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και η ελπίδα ότι η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα στο Δήμο μας, αφού δεν το έκοψε σε κανέναν Δήμο, ως τώρα.

 

 

 

 

 

Απόφαση – σταθμός για τη ΔΕΥΑΚ η απαλλαγή από το «βραχνά» των υπέρογκων χρεών προς τη ΔΕΗ