Απόψε κοιτάμε ψηλά

και παρατηρούμε το φεγγάρι

μία και μόνη ελληνική συμμετοχή στην αποψινή Παγκόσμια Νύχτα Παρατήρησης της Σελήνης, αυτή του Λιτοχώρου

 

 

 

 

Το Λιτόχωρο συμμετέχει φέτος στην Παγκόσμια Νύχτα Αστρονομικής Παρατήρησης της Σελήνης 2022, χάρις στην πρωτοβουλία ενός θιασώτη του τηλεσκοπίου και της παρατήρησης του Σύμπαντος και -για τρεις ώρες απόψε- όσοι βρεθούν στην γωνία Μελίνας Μερκούρη και Ευτέρπης θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τον μοναδικό μας δορυφόρο, όπως δεν τον είδαν ποτέ.

Στην περσινή, ετήσια παγκόσμια εκδήλωση της NASA συμμετείχαν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο και σε 122 χώρες, σε όλες τις ηπείρους  και η συμμετοχή αυξάνεται κάθε χρόνο, ενώ πολλοί περισσότεροι παρακολουθούν από το Ίντερνετ τις εικόνες που στέλνει η ίδια η NASA για το κοντινότερο στη Γη ουράνιο σώμα, εικόνες και επίγειες, αλλά και από τα προγράμματα μελέτης και παρατήρησης που “τρέχει” σταθερά εδώ και πολλά χρόνια.

Στην αποψινή αστρονομική παρατήρηση που οργανώθηκε στο Λιτόχωρο θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα τηλεσκόπια για τρεις τουλάχιστον ώρες και η αστρολογική ευκαιρία, το “παράθυρο” στον ουρανό, υπόσχεται πολλές ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις. Η αποψινή Παρατήρηση στο Λιτόχωρ είναι η μοναδική εγγραφή στον επίσημο κατάλογο των συμμετοχών της NASA, στην Ελλάδα. 

 

 

 

 

 

Celebrate ‘International Observe the Moon Night’ with NASA