Απεργία-Αποχή ξανά

και δύο προτάσεις προς την Ομοσπονδία

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών – γιανα είναι ο αγώνας νικηφόρος, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για ολόκληρη την κοινωνία

 

 

 

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών: Προεκλογική διακήρυξη για τις εκλογές Π.Ε. -  ArgolidaMagazine

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

 

Η δημόσια εκπαίδευση και ο Κλάδος μας βάλλονται συνεχώς από τη διαρκή επίθεση της Υπουργού Παιδείας, που υλοποιεί την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, μια πολιτική που επιχειρεί να φιμώσει το μαζικό κίνημα, να φαλκιδεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών.

Είναι ήδη διακηρυγμένη η θέση μας έναντι όλων αυτών των πολιτικών επιλογών της κας Κεραμέως που, ακόμη και σήμερα ενώ δεν υπάρχει κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο σε ισχύ, επιμένει να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τον Νοέμβριο αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Θεωρούμε, καταρχάς, πως η απάντηση του Κλάδου πρέπει να έχει ως ελάχιστη βάση εκκίνησης τη στάση που κρατήσαμε πριν από 2 χρόνια, σε ένα διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό και υγειονομικό περιβάλλον τότε, όταν ξεκινούσε όλη αυτή η επίθεση, με εργαλειοποίηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών προτείναμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας:

  1. Να βγει κείμενο που να ζητάει, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας αποκλειστικά δια ζώσης. Άλλωστε δεν υπάρχει πια κανένας υγειονομικός περιορισμός αφού κάθε μέρα είμαστε στα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο. Η πρόταση αυτή, ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα στο ΔΣ της ΔΟΕ, δεν δημοσιεύτηκε ποτέ με ευθύνη των άλλων παρατάξεων που επικαλέστηκαν διάφορα προσχήματα και κυρίως επειδή η καθεμία επέλεξε να προτάξει την παραταξιακή ανακοίνωσή της και όχι μια κοινή απόφαση από το ΔΣ της ΔΟΕ.
  1. Να υπάρξει ομόφωνη απόφαση για τη μη συμμετοχή καμίας παράταξης στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια πιστεύοντας ακράδαντα, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά, μόνο με αραγές μέτωπο, με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Σκοπός είναι να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά απέναντι στον αυταρχισμό και την εμμονή της Υπουργού Παιδείας και φυσικά η μάχη αυτή να μην καταντήσει μάχη χαρακωμάτων που θα αφορά μόνο συγκεκριμένες παρατάξεις ή μεμονωμένους υποψήφιους, αλλά το σύνολο του Κλάδου. Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή, τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί.

 

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, δημόσια και στα δύο σκέλη της, και καλούμε όλες τις παρατάξεις να τη στηρίξουν για να αποτελέσει θέση του Κλάδου. Επιπλέον, η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης της Ν.Δ. για δραστική περικοπή των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των Αιρετών του Κλάδου και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και σε διορισμένα μέλη επιτροπών πρέπει να γίνει -και θα γίνει- παρελθόν.

Ταυτόχρονα, στεκόμαστε με καθαρό και απόλυτο τρόπο απέναντι στην ΚΥΑ που έχει ήδη εκδοθεί για τις εκλογές και προβλέπει τη διεξαγωγή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Ζητάμε να την πάρει πίσω άμεσα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την καλούμε να διεξάγει τις εκλογές με δια ζώσης διαδικασία, δίνοντας την ανάλογη άδεια στους υποψήφιους (και τον απαιτούμενο χρόνο φυσικά που η συγκεκριμένη εγκύκλιος που εκδόθηκε δε δίνει) ώστε να μπορούν να επισκεφθούν σχολεία και να επικοινωνήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους στους συναδέλφους.

Παράλληλα αγωνιζόμαστε σε όλα τα μέτωπα και θωρακίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υλοποίηση του νόμου για την αξιολόγηση Κεραμέως, πτυχές του οποίου είναι ο ορισμός μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών καθώς και στο ζήτημα της εσωτερικής αξιολόγησης συνεχίζουμε την ενιαία στάση μας με τα κείμενα της ΔΟΕ. Δε συναινούμε, αντίθετα αγωνιζόμαστε, όλοι οι εκπαιδευτικοί -και οι διευθυντές των σχολείων – να μην παρακαμφθεί ο κυρίαρχος ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων ούτε να επέλθει διαχωρισμός των εκπαιδευτικών και δημιουργία μιας «ομάδας» περί του διευθυντή. Αγωνιζόμαστε η δημοκρατία και οι διαδικασίες του ανώτερου παιδαγωγικού και διοικητικού οργάνου του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων, να μην αντικατασταθεί από τον διοικητισμό του ενός ή μιας μικρής ομάδας εντός του σχολείου.

Καμία πολιτική δε θα εφαρμοστεί αν δεν πετύχει την αποδοχή εντός του Κλάδου και κανένα δικαστήριο δε θα την επιβάλει, όσες προσφυγές και να κάνει η κα Κεραμέως. Ο κατήφορός της δεν έχει τέλος. Συνεχίζουμε και συμμετέχουμε μαζικά στη νέα Απεργία-Αποχή που επαναπροκήρυξε το ΔΣ της ΔΟΕ και υιοθετούμε τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την εσωτερική αξιολόγηση που αποτελούν στρατηγική με εισήγηση και ψήφο του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε.!!!

 

Με συλλογικές διαδικασίες, ενότητα και μαζική συμμετοχή ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι θα καταπέσουν!

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τους κάνουμε παρελθόν.

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ