Στη Μαυρίδου ο Κιάφας

"για το καλό του δήμου Δίου-Ολύμπου"

“Ευχαριστώ την κ. Μαυρίδου για την εποικοδομητική συζήτηση και ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε αρκετές τέτοιες συναντήσεις…”

 

 

 

 

 

                                                               Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

 

 Επίσκεψη στην κ. Αντιπεριφερειάρχη

 

Την Πέμπτη 6/10/2022 επισκέφτηκα την κ. Μαυρίδου με πρόθεση να της θέσω αρκετά ζητήματα  που απασχολούν τον δήμο μας αλλά και για να ενημερωθώ από την ίδια για τα έργα που η αντιπεριφέρεια εκτελεί στα όρια του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και για εκείνα που έχουν συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας και θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα συζητήσαμε για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκοτίνα-Π. Σκοτίνα και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ολοκλήρωση του έργου.

Αναφερθήκαμε, επίσης, στο ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ΄Ανω Σκοτίνα και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο της διολίσθησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού αν θέλουμε πραγματικά να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές αυτό το ιστορικό μνημείο.

Η κ. αντιπεριφεριάρχης με ενημέρωσε για τις εργασίες που επρόκειτο να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες  στο Ξηρολάκι, στα όρια Κονταριώτισσας-Αγίου Σπυρίδωνα  και αφορούν άμεσα την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης (σαραζανέτ) και τον καθαρισμό στο σημείο που διέρχεται ο δρόμος. Μου διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στην επόμενη φάση του έργου προβλέπεται η κατασκευή γέφυρας για την υλοποίηση της οποίας η περιφέρεια βρίσκεται σε αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης.

Επισημάναμε την έλλειψη ορατότητας που παρατηρείται στη γέφυρα του Ουρλιά, στα όρια Καρίτσας-Δίου, και στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση καθώς το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες  θα οξύνουν το πρόβλημα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και ο καθαρισμός των ρεμάτων που αρκετά ακόμα  χρήζουν παρέμβασης αν και η αντιπεριφέρεια έχει προχωρήσει ήδη σε καθαρισμό πολλών.

Τέλος δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον πρωτογενή τομέα. Αν και η κ. Μαυρίδου έχει ήδη ενεργήσει, μπορούμε όλοι μαζί να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση να στρέψει επιπλέον το βλέμμα της, κυρίως, προς τους καστανοπαραγωγούς αλλά και τους παραγωγούς  σταφυλιών γκρίμσον.

Ευχαριστώ την κ. Μαυρίδου για την εποικοδομητική συζήτηση και ευελπιστώ στο μέλλον να έχουμε αρκετές τέτοιες συναντήσεις για το καλό του δήμου Δίου-Ολύμπου.

 Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη