Πέμπτη 13 Οκτωβρίου2022   ​​​ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Με 60.000.000 ευρώ στηρίζει η Κυβέρνηση τους αγρότες για την αγορά λιπασμάτων»​ Υλοποιείται σήμερα η σχετική εξαγγελία…

 

 

 

 

 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου2022

 

​​​ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
«Με 60.000.000 ευρώ στηρίζει η Κυβέρνηση τους αγρότες για την αγορά λιπασμάτων»

Υλοποιείται σήμερα η σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, για επιδότηση του αγροτικού τομέα με 60 εκατομμύρια Ευρώ για αγορά λιπασμάτων.

Ειδικότερα, με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, προβλέπεται η χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, καθώς και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 60 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη, και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά, ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Επίσης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού η προνοιακού χαρακτήρα.

Με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα καθοριστούν η μορφή της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τροπο τους παραγωγούς μας στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία.

 

 

 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου2022

​ΆνναΜάνη – Παπαδημητρίου:

  • Ένταξη της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Προσωπικός ΒοηθόςΑμεΑ. Ανάγκη επέκτασης του προγράμματος

 

Στο ζήτημα της ένταξης της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών στάθηκε η κυρία Μάνη, κατά την τοποθ​έ​τησ​ή​ της στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις καλλιέργειες αμπελιών της Πιερίας και τόνισε την ενδεχόμενη ανάγκη ένταξης τους στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, καθώς η κλιματική κρίση έπληξε τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο αγροτικό προϊόν, τονίζοντας επίσης, ότι θα πρέπει να είναι γνωστό και το πλαίσιο αναδιάρθρωσης.

Επίσης, αναφερόμενη στην ιδιαίτερη σημασία που έχει το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία, στάθηκε στην ανάγκη και στην προοπτική επέκτασης του, καθώς είναι σημαντικό να στηριχθούν οι συμπολίτες μας ΑμεΑ και οι οικογένειές τους.

Κατά την ειδική συνεδρίαση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακ​ά​κης ενημέρωσε τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα στον παρακάτω σύνδεσμο: Άννα Μάνη για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και Προσωπικό Βοηθό ΑΜΕΑ

 

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Άμεση επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,
για τις καταστροφές στο Αιγίνιο από τη χαλαζόπτωση

Μετά την έντονη χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου, η κυρία Μάνη επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, επισημαίνοντάς του τις τεράστιες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες ρυζιού στην περιοχή του Αιγινίου.

Η Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να κινηθεί ταχύτατα όλος ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ, με σκοπό να καταγραφούν οι ζημίες το συντομότερο δυνατό και να αποζημιωθούν πλήρως οι παραγωγοί.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τη διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες.

 

 

 

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Στήριξη της καλλιέργειας σταφυλιών ποικιλίας black magic N. Πιερίας – Κοινοβουλευτική Αναφορά

 

Η κυρία Μάνη κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, ζητώντας την ένταξη της ποικιλίας σταφυλιών Black magic N σε αναγγελία ζημιάς για βροχοπτώσεις από τον ΕΛΓΑ, σε διαφορετική περίπτωση, την επεξεργασία οικονομικής στήριξης τύπου de minimis για τα μέλη – παραγωγούς Black magic N. Πιερίας.

Η περαιτέρω στήριξη της εν λόγω καλλιέργειας και των παραγωγών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε οικονομική ασφυξία, λόγω της ολοσχερούς καταστροφής της παραγωγής τους από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις του τελευταίου μήνα, είναι επιβεβλημένη.

Η ως άνω Κοινοβουλευτική Αναφορά κατατέθηκε κατόπιν σχετικής επιστολής που κοινοποιήθηκε στη Βουλευτή από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΠΕΣΚΟ.

 

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:

Άμεση επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ

Μετά τις έντονες χθεσινοβραδινές βροχοπτώσεις σε όλη την Πιερία και ιδίως στην περιοχή του Δίου – Ολύμπου, εξαιτίας των οποίων υπέστησαν ζημίες οι καλλιέργειες σταφυλιών, η κυρία Μάνη επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νίκο Δούκα, ζητώντας να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες καταγραφής των ζημιών, με σκοπό τη δίκαιη και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα μεταβούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές για αυτοψίες και πως η όλη διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων θα προχωρήσει χωρία καμία καθυστέρηση.