Nα νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς!

στις 9 Νοέμβρη

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στις 10:30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

 

 

 

 

 

9 Νοέμβρη να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στις 10:30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

«Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Αυτήν ήταν η απάντηση της κυβέρνησης προς το λαό και τους εργαζόμενους σχετικά με τη «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν.

Όποιος δεν προσαρμόζεται στην απλήρωτη εργασία και στις περικοπές των μισθών,

Όποιος δεν προσαρμόζεται στον εργασιακό μεσαίωνα και στην ακρίβεια,

Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο αυξημένο κόστος διαβίωσης, πεθαίνει.

Αυτήν είναι η ανάπτυξη του 7,5% για την οποία κομπάζει η κυβέρνηση. Αυτήν τη βαρυχειμωνιά καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Δεν προσαρμοζόμαστε! Δε συμβιβαζόμαστε! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε και για να νικήσουμε!

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ο ένας συμπληρώνει τον άλλον για το ποιος θα μας ρουφήξει το αίμα καλύτερα και να δώσει διαπιστευτήρια στα αφεντικά του, το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, εμείς που παράγουμε, που χωρίς εμάς δεν παίρνουν μπρος οι μηχανές στα εργοστάσια, δεν ανοίγουν τα ρολά στα σούπερ μάρκετ, που χωρίς εμάς δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα, δεν κάνουμε άλλο υπομονή.

Συνάδελφε, όλα αυτά τα χρόνια δοκίμασες τα πάντα. Μείωσες τις απαιτήσεις σου προκειμένου να μη χάσεις το μεροκάματο, δούλεψες Κυριακές, δούλεψες υπερωρίες απλήρωτες, χωρίς ρεπό, πλήρωσες το ρεύμα και τη θέρμανση «χρυσάφι»,  περίμενες από κάποια εναλλαγή κυβέρνησης να σωθείς και η καθημερινότητά σου γινόταν δυσβάσταχτη μέρα με τη μέρα.

Θα περιμένεις κι άλλο μήπως σου πετάξουν κανένα ξεροκόμματο οι επιχειρηματίες που πλουτίζουν από το ξεζούμισμά σου; Θα βάλεις κι άλλο πλάτη για να θησαυρίζουν τα αφεντικά;  Πληρώσαμε διπλά και τρίδιπλα την κρίση τους τώρα θα πληρώσουμε και για την ανάπτυξη τους;

Ο Σκλαβενίτης φέτος έσπασε το ρεκόρ των 4 δις ευρώ στον τζίρο και οι εργαζόμενοι πήρανε την αστρονομική αύξηση των 2%, όσο κοστίζει δηλαδή ένας καφές και ένα νερό, για έναν που δουλεύει 4ωρο.

Οι μεγαλοεργοδότες στον κλάδο των τροφίμων στην Πιερία γέμισαν τις τσέπες τους από το ταμείο ανάκαμψης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο απειλούνται με απόλυση αν δεν δουλεύουν 14 και 15 ώρες την ημέρα.

Ο τουρισμός έφτασε τα 2 δις ευρώ παραπάνω έσοδα από το 2019, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι που δούλεψαν σεζόν δεν μπορούνε να βγούνε στο ταμείο, επειδή δουλεύανε με μισά ή χωρίς καθόλου ένσημα.

 

Δεν αλλάζει κάτι από μόνο του! Μη σκύβεις άλλο το κεφάλι! Μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι!

Βγες μπροστά και διεκδίκησε μαζί με το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” οτι σου ανήκει.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας είναι η λύση. Όπου οι εργαζόμενοι πάλεψαν και διεκδίκησαν οργανωμένα είχαν κατακτήσεις. Φωτεινά παραδείγματα  οι εργαζόμενοι στην COSCO, στην e-food, στα πετρέλαια καβάλας, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ που έβαλαν φρένο στις μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης στο ξεπούλημα της εταιρίας, οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα που αγωνίζονται για την ανάκληση των 17 απολύσεων συνάδελφων τους και την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.

Αυτό φοβούνται, συνάδελφοι. Τον οργανωμένο αγώνα μας. Γι’ αυτό παίρνουν μια σειρά μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Δε θα τους περάσει. Δε θα τους αφήσουμε. Βαρυχειμωνιά να είναι για όλους αυτούς που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.

Εμπρός  στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό και επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ
  • Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς
  • Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες και υπεραστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Δωρεάν μετακίνηση μαθητών και φοιτητών καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη ), ένδυσης, κοκ. και κατάργηση του ΦΠΑ
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Βγαίνουμε στο προσκήνιο για τις δικές μας ανάγκες.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30πμ