“Συμβάσεις κλαδικές-αυξήσεις των μισθών,

αυτή είναι η απαίτηση των εργατών"

“Τρόφιμα και ρεύμα φτηνά για το λαό-Συλλογικές Συμβάσεις κι αυξήσεις στο μισθό”

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απεργία και συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (ΣΙΥΝΠ), εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και αυτοαπασχολούμενοι διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των τιμών στο ρευμά και στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.  Δόθηκε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία οτι ο χειμώνας που έρχεται δεν θα είναι βαρύς για την εργατική τάξη και το λαό, αλλά γι’ αυτούς που τους έχουν φέρει μέχρι εδώ.

Ας κοιμούνται ανήσυχοι” τόνισε μέσα από την κεντρική του ομιλία ο Δ. Γεωργούσης, απεργός από τη ΔΕΥΑ Δήμου Δίου-Ολύμπου και μέλος του ΣΙΥΝΠ, και συνέχισε λέγοντας οτι “..τους διαβεβαιώνουμε ξανά ότι δεν επιλέγουμε το δρόμο της αναμονής, αλλά του ξεσηκωμού, προετοιμαζόμαστε από αύριο για τις επόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας για το εισόδημα το μισθό, τις συνθήκες εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια, αλλά και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία και που εξαιτίας των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων κοντεύουν να βάλουν φωτιά σε όλο τον πλανήτη”.

Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα Σωματεία τους για να οργανωθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα σε κάθε χώρο δουλειάς για κάθε ζήτημα που χτυπάει τη ζωή των εργαζομένων, σε συμπόρευση με τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας, Γ. Ευαγγελόπουλος, όπου ανάμεσα σε άλλα κάλεσε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες και να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την πάλη για την ανάκτηση όλων των κλεμμένων.

Με την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης όπου κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργατών» και «Τρόφιμα και ρεύμα φτηνά για το λαό, Συλλογικές Συμβάσεις κι αυξήσεις στο μισθό».

9/11/22