Παλιές υποσχέσεις

και νέες χρηματοδοτήσεις

και σιγά μη μουτρώσουμε για την καθυστέρηση της επίσκεψης …

 

 

 

 

Κανονικά, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος θα έπρεπε να είναι μουτρωμένος σήμερα, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο Αιγίνιο. Απ’ όσα διέρρευσαν για την σημερινή περιοδεία που δεν περιελάμβανε τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, μάθαμε ότι έγινε για να εκπληρώσει μια υπόσχεση που είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εξ Αιγινίου ορμώμενο Κλεόβουλο Θεοτόκη, την ίδια χρονιά που είχε δώσει παρόμοια -και περιεκτικότερη- υπόσχεση για επάνοδο και στον Δήμο μας.

Κι αν ήταν η πρώτη φορά που δεν την υλοποίησε θα μπορούσαμε να το παρακάμψουμε. Αλλά ήδη “μας έστησε” μια φορά όταν τον περιμέναμε να προσέλθει για τον Olympus Marathon, αλλά δεν ήρθε. Με τον Όλυμπο είχε να κάνει και η τότε -του 2018- υπόσχεσή του ότι θα ξανάρθει και μάλιστα για να ανέβει στον Όλυμπο. Κι ότι γι αυτό είχε δεσμευτεί στο γιο του και ισχυροποιήθηκε μέσα του ως πρόθεση, αφού είχε πρόσφατα δει και το εξαιρετικά διαφωτιστικό “Frozen Ambrosia” του Konstantinos Papanikolaou. Είχε μάλιστα μοιραστεί τις εντυπώσεις του για το ντοκυμαντέρ με την ηγεσία της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας που τον άκουγε χωρίς σχόλια, αφού λίγο καιρό πριν η Πιερία είχε επιφυλάξει την χειρότερη δυνατή υποδοχή στον ομογενή μας και παγκοσμίως γνωστό σε ότι αφορά το ορειβατικό σκι και τα ντοκυμαντέρ. Αυτό που εντυπωσίασε τον Μητσοτάκη ήταν η τεκμηρίωση της δυνατότητας ανάπτυξης του τοπικού τουρισμού μας με την βοήθεια του ορειβατικού σκι και της … σωτήριας υπανάπτυξης του Ολύμπου, ενώ οι ακροατές του ονειρεύονταν και ονειρεύονται έργα δισεκατομμυρίων και λογική μαζικού τουρισμού σε προστατευόμενο περιβάλλον.

Που έγιναν όλα αυτά;;; Μα …μέσα στο “Λιάγκα” κι αν δείτε το βίντεο θα δείτε πολλά του τότε και του σήμερα και πιθανώς και του αύριο. Κι ο πρώτος που έθεσε το θέμα της ανάπτυξης του Ολύμπου και μάλιστα δια βοής, σε κείνη την ευκαιρία της προεδρικής πείσκεψης, ήταν ο Στέργιος Φαρμάκης.

Όσον αφορά το γιατί ο δημαρχός μας δεν ήταν σήμερα μουτρωμένος στο Αιγίνιο… το αποκάλυψε την ώρα που όλοι ήταν απασχολημένοι με τις selfie και το να παρακολουθούν την πορεία της επίσκεψης, με post του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών που συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό στην εκπλήρωση του “τάματος”. Το σίγουρο είναι ότι στο κτιριακό απόθεμα του Δήμου μας συγκαταλέγεται το συνεδριακό κέντρο μας/γιοφύρι της Άρτας. Ο καιρός θα δείξει και τι άλλο.