Μας διάβασε μια έκθεση ιδεών

με θέμα "Είμαι πρωθυπουργός σε άλλη χώρα".

η Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, μέλος της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επίσκεψη Μητσοτάκη

 

 

 

 

Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;

Προκλητικός και ανίδεος ο πρωθυπουργός στην Πιερία.

                                                    της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πιερία μας για να εκφωνήσει μια έκθεση ιδεών με θέμα “Είμαι πρωθυπουργός σε άλλη χώρα”.

Βρέθηκε σε πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα στον Κολινδρό όπου διαπίστωσε ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 15ετίας για τους κτηνοτρόφους. Ελπίζω πραγματικά ο ιδιοκτήτης της μονάδας να έχει την καλύτερη για αυτόν χρονιά, όμως τα στοιχεία δείχνουν μια άλλη εικόνα. Το ζωικό κεφάλαιο και ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με την κτηνοτροφία μειώνονται συστηματικά στην Πιερία.  Το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής που εξανεμίζει τις όποιες μικρές αυξήσεις στις τιμές πώλησης του γάλακτος, καθώς και η ανύπαρκτη κρατική υποστήριξη, οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε εγκατάλειψη της ασχολίας που κληρονόμησαν από τους γονείς και τους παππούδες τους.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης,  ότι η κυβέρνησή του στήριξε τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας. Μάλλον οι 3 βουλευτές της ΝΔ στο νομό δεν τον ενημέρωσαν ότι τα σταφύλια έμειναν αμάζευτα στα αμπέλια, αφού με τις τόσο χαμηλές τιμές δεn συμφέρει στους παραγωγούς να τα μαζέψουν. Μάλλον δεν τον ενημέρωσαν ότι η τιμή του ακτινιδίου είναι φέτος 2 και 3 φορές χαμηλότερη από την περσινή. Ότι οι ακτινιδοποαραγωγοί είναι αντιμέτωποι φέτος με τιμές -ανοιχτές μάλιστα- στα  30 με 45 λεπτά το κιλό. Όσα έχτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με παραγωγούς και φορείς εμπορίας για δίκαιο εμπόριο, βρίσκοντας νέες αγορές και ανεβάζοντας την τιμή του προϊόντος στον παραγωγό, γκρεμίστηκαν μέσα στην καταστροφική 3ετία Μητσοτάκη, μια 3ετία με ελεύθερη την ασυδοσία των εμπόρων και ανύπαρκτη προστασία της ελληνικότητας των προϊόντων.

Είπε και ότι η κυβέρνησή του ανέδειξε και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον Όλυμπο. Κανένας δεν κατάλαβε πώς το έκανε. Ούτε και ο ίδιος μάλλον κατάλαβε. Όμως οι λογογράφοι του στο Μαξίμου έψαξαν στο Google τι είναι η Πιερία, βρήκαν ότι κάπου εκεί πέφτει και ο Όλυμπος και είπαν να του γράψουν δύο σειρές να διαβάσει.

Μας είπε και ότι η κυβέρνηση στηρίζει κάθε πολίτη απέναντι στο κόστος ενέργειας. Αναφέρεται πιθανώς στο ποσό που βλέπουμε κάθε μήνα στο λογαριασμό του ρεύματος, όπου διαβάζουμε τι θα πληρώναμε αν δεν υπήρχε η κρατική επιχορήγηση. Βέβαια και με την κρατική επιχορήγηση πάλι οι πολίτες πληρώνουμε πολύ περισσότερα για το ρεύμα από ό,τι πέρυσι. Και για το αέριο πληρώνουμε περισσότερα και για το πετρέλαιο και για τα πέλλετ. Και είναι προφανές πως η  κρατική επιχορήγηση δε βοηθάει τους καταναλωτές, αλλά τους 5-6 διαχειριστές των δικτύων ηλεκτροδότησης, αφού αυτοί διαμορφώνουν τις τιμές λιανικής και η κυβέρνηση σπεύδει να “ισοφαρίσει την αύξηση”, βάζοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Άρα, το κράτος χάνει, οι πολίτες χάνουν και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κερδίζουν. Μάλλον αυτό εννοούσε προστασία του εισοδήματος.

Μίλησε τέλος για την κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ. Εκεί γέλασαν και τα τσιμέντα της πλατείας. Ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και της κοροϊδίας με το “καλάθι του νοικοκυριού”, ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος από κολλητούς και συγγενείς να μιλάει για κοινωνική ευαισθησία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε μια έκθεση ιδεών κρυπτόμενος κάτω από τις ομπρέλες της  πλατείας  στην Κατερίνη, άσχετη με την πραγματική κατάσταση της Πιερίας και της Ελλάδας.   Όμως οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξέρουν. Όσοι ζουν στον πραγματικό κόσμο και όχι στην τεχνητή πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη ξέρουν. Και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.

 

Γνωσούλα Χαϊλατζίδου,
μέλος της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ