Δύο συνεδριάσεις, 10 θέματα

με καμίνι και δάνειο

αύριο, στις 6μμ, στο μέρος το γνωστό (στο Λιτόχωρο) και στις οθόνες σας (φτου σκόρδα)

 

 

 

 

Η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας είναι διπλή.

Μία ειδική στις 6μμ και μια τακτική μία ώρα αργότερα.

Η ειδική έχει ένα θέμα, την έγκριση του προϋπολογισμού του 2023 (Έγκριση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Δίου-Ολύμπου έτους 2023), θέμα “ψόφιο” από μόνο του, αφού ο προϋπολογισμός καταστρατηγείται από τον πρώτο κιόλας μήνα κάθε διοικητικής χρονιάς και είναι πεδίο πολιτικής “αιμομιξίας” της διοίκησης και της λογιστικής. Το ατέλειωτο χαρτομάνι με τους αριθμούς και τους κωδικούς μπορεί να φιλοξενεί εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά… πως να τα εντοπίσει αυτά η ελάχιστη αντιπολίτευση που απέμεινε στο ανώτατο όργανο διοίκησής μας, σε λιγότερες από δύο -2- εργάσιμες μέρες, χρονικό περιθώριο μελέτης και εντοπισμού ερωτήσεων; Θέλουμε να χαρούμε, αλλά η δημαρχία δεν μας αφήνει, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση έδωσε περιθώριο δέκα ημερών για ενημέρωση των μελών του σώματος και στην επόμενη/αυριανή επανήλθε στα βιετναμέζικα μαρτύρια…

Πριν σπεύσει στέλεχος της γερολιόλειας διοίκησης να παραπονεθεί, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι μόνο το έκτο θέμα της επόμενης, δεύτερης σε σειρά και τακτικής συνεδρίασης (στις 7μμ) έχει εισήγηση την οποία συνοδεύουν δεκάξι -16- έγγραφα, ενώ στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα παραστεί και ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ιδιοκτήτης του -γνωστού πια- καρβουνοκάμινου του Πλαταμώνα και πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γουλάρας, μετά του νομικού του συμβούλου. Τυπικά, το θέμα δεν είναι κι απ’ τα πιο σημαντικά, αφού αφορά μια έγκριση δημιουργίας εισόδου-εξόδου σε εργοτάξιο, αίτηση που ποτέ δεν απορρίφθηκε τα τελευταία χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ή αν απορρίφθηκε, αφορούσε σημαντικό πρακτικό/κυκλοφοριακό κώλυμα και πιθανότητα δημιουργίας κινδύνου. Εδώ όμως φαίνεται ότι, αφού δεν κατέστη δυνατόν να κλείσει το καμίνι με τον λογικό-ενδεδειγμένο τρόπο… για την τιμή των όπλων και μόνο, θα δυσκολέψουμε λίγο την έγκριση …εισόδου-εξόδου. Αυτό που δεν θα πει ΠΟΤΕ ο δήμαρχος για το θέμα και όλα τα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον;;; Δεν θα πει ποτέ ότι η κυβέρνησή του -ναι, του Κυριάκου Μητσοτάκη- εξαφάνισε κάθε λογική κρίση στις σχετικές αδειοδοτήσεις, οπότε και η γνωμοδότηση του αρμόδιου Δήμου, ακόμη και για θέματα τόσο ζωτικά, εξαφανίστηκε κι αυτή.

Όσο για το “ψόφιο” θέμα του προϋπολογισμού που λέγαμε πριν … μόνο στην αυριανή συνεδρίαση υπάρχουν δύο αναμορφώσεις του, η 11η και η 12η.

Τα υπόλοιπα, στην συνεδρίαση.

Συνεδρίαση που έχει εννιά -9- θέματα στην ημερήσια διάταξη και ολοκληρώνεται με το θέμα του δανείου που πήραμε το 2019 από το Παρακαταθηκών και Δανείων για να αγοράσουμε απαραίτητα μηχανήματα. Δάνειο που εγκρίθηκε συνολικά, αλλά εκταμιεύουμε τμηματικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, μετά εκείνη την πανηγυρική των αρχών της θητείας Γερολιόλιου.

“Σιγουράκι” για τις αυριανές δύο συνεδριάσεις:

Θα λείπουν οι ΚωΔη1 και ο ΚωΔη2.

Αν μάλιστα λείψουν και οι Κιάφας, Κουρίτα και Χονδρόπουλος… μπορεί να κάνουμε πανελλήνιο ρεκόρ συντομότερης διπλής συνεδρίασης και η σημερινή διοίκηση του Βαγγέλη Γερολιόλιου έχει ήδη πολλά ρεκόρ να επιδείξει:

  • 3+ χρόνια και δύο πρόεδροι με διακηρυγμένη πρόθεση αλλαγής του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου κι ο Κανονισμός παραμένει ίδιος κι απαράλλαχτος
  • διοίκηση που απέσπασε το 38,09% στις εκλογές του 2019 και στον τρίτο χρόνο, ήδη διοικούσε με το 81,65%
  • δημιουργεί το πιο ψηλό, νέο, τεχνητό βουνό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιθανώς και σε όλη την Ελλάδα (όπως πας προς Δίον, δεξιά, είναι και περιφραγμένο)
  • ως διοίκηση, κάνει -χρονικά- ακόμη μεγαλύτερη προεκλογική εκστρατεία κι απ’ αυτήν που έκανε ως υποψήφια για την διοίκηση (15 μήνες).

Αν δεν μπορείτε να βγείτε απ’ το σπίτι, αλλά θέλετε ντε και καλά να παρακολουθήσετε την διπλή συνεδρίαση, υπάρχει πάντα και η ζωντανή αναμετάδοση από το Ίντερνετ… αλλά δεν παίρνουμε και όρκο. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η αριστεία επέλεξε να αναμεταδώσει την συνεδρίαση, όχι μόνο στο Youtube, αλλά και στο Fb. Και τελικά δεν την είδαμε πουθενά. Όπως είναι γνωστό -και λέει κι ο δήμαρχος- εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Καλή συνεδρίαση και καλή θέαση.

 

 

Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/11/2022
Καλείστε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.11.2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου»:
Έγκριση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Δίου-Ολύμπου έτους 2023 Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κατσαμάκα Ουρανία

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/11/2022
Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.11.2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για εξώδικο καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης, λόγω προσκύρωσης της αρχικής ιδιοκτησίας με κωδικό 2093 (Λιτόχωρο). Εισήγηση: Νομική Υπηρεσία.

2. Αποδοχή χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» από τους Δήμους της χώρας σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ελλάδα 2.0. –11η αναμόρφωση προϋπολογισμού. Εισήγηση: Οικονομική Επιτροπή.
3. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και 12η αναμόρφωση προϋπολογισμού. Εισήγηση: Οικονομική Επιτροπή.
4. Τροποποίηση της 122/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Εισήγηση: Γενική Γραμματέας, Ελένη Τσιφοδήμου.
5. Παραχώρηση δημοτικού σταδίου Αγίου Σπυρίδωνα για το έτος 2022-2023. Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής.
6. Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου». Εισήγηση: Γενική Γραμματέας, Ελένη Τσιφοδήμου.
7. Λήψη απόφασης για μεταβολές ή μη σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Δίου-Ολύμπου για το σχολικό έτος 2023-2024. Εισήγηση: Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Ζουρζούρα.
8. Λήψη απόφασης για την επικαιροποίηση ή μη της 24/2006 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Εισήγηση: Πρόεδρος ΔΣ, Ουρανία Κατσαμάκα.
9. Επικαιροποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων, μετά την αριθ. 21/2022 πράξη της Υπηρεσίας Επιτρόπου στην Π.Ε. Πιερίας. Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κατσαμάκα Ουρανία