Οι βολικοί απόντες,

οι καθυστερημένες αναποτελεσματικές κραυγές,

η φοβερά επιτυχημένη διοίκησις … και η ξεφτίλα μας

 

 

 

 

 

 

 

Το πιθανότερο είναι ότι αν δεν το έθετε προχθές η Κατερίνα Κουρίτα, δεν θα το έθετε ποτέ κανείς. Με το που το έθεσε, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα και ο επικεφαλής της παράταξης που συνδιοικεί μ’ αυτή του δημάρχου, Στέργιος Φαρμάκης, ξεκαθάρισαν δια βοής την άποψή τους: “Να διαγραφούν”…

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος δεν βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην συνεδρίαση. Ίσως κι αυτό να βοήθησε στο να ακουστεί η συγκεκριμένη βοή. Από την πλευρά της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ”, παρόντες ήταν μόνο οι Χονδρόπουλος, Γρεβενίτης και Πούλιος που δεν κατέθεσαν το παραμικρό, αν κι ο Χονδρόπουλος με νεύμα της κεφαλής φάνηκε να συμφωνεί. Ένας από τους μόνιμους απόντες είναι και ο επικεφαλής του, πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Ο άλλος μόνιμος απών Κωνσταντίνος είναι ο Δημητριάδης.

Και για τους δύο είναι γνωστό ότι ζούνε πολύ μακριά γιατί εργάζονται πολύ μακριά από τον Δήμο μας, ο ένας μάλιστα κατοικεί και στην Αθήνα. Και εργάζεται στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής, ενώ ο άλλος είναι διοικητής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, τέρμα πάνω στο Τριεθνές, στον Έβρο. Η πανδημία και οι τηλεσυνεδριάσεις βοήθησαν απίστευτα και αναπάντεχα στο να παρατείνουν την θητεία τους και να μην απουσιάσουν για τρεις συνεχόμενες φορές και αδικαιολόγητα από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και θα έχαναν την θέση τους αυτόματα. Όλα αυτά με την κραυγαλέα ανοχή του και της προέδρου του σώματος που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, όπως φυσικά τα γνωρίζει και η διοίκηση Γερολιόλιου που διοικεί με την ουσιαστική στήριξη των περισσότερων συμβούλων της παράταξης του Δημόπουλου. Το καλοκαίρι του 2022, η σιωπηλή ανοχή έφτασε να γίνει εξαιρετικά υποβοηθητική με την ξαφνική πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα θέμα, οπότε “έσπασε” το σερί των τριών απουσιών.

Η περίπτωση Δημητριάδη είναι ακόμη πιο εξευτελιστική. Ο επικεφαλής παράταξης που στην περίοδο 2014-2019 ξεπέρασε ακόμα και το σύνολο των συναδέλφων του σε ερωτήσεις και κριτική του τότε δημάρχου Δημόπουλου, εκλέχτηκε το 2019 και οχτώ μήνες αργότερα ανέλαβε απαιτητικό και δημόσιο καθήκον στον ακριτικό Έβρο. Καθήκον που αφορά την υποδοχή και διαχείριση και φιλοξενία προσφύγων και σίγουρα δεν αφήνει περιθώρια να βρίσκεται στα μέρη μας και να ασχολείται με τα του Δήμου -ως εν ενεργεία αιρετός- και μάλιστα με την ενάργεια που επέδειξε στην προηγούμενη θητεία του. Επιπλέον, από τις πρώτες μέρες της δημαρχίας Γερολιόλιου είχε διαφανεί ότι θα την στηρίξει πλήρως, όπως και έγινε. Αποκορύφωμα της εξευτελιστικής -και για το σώμα και για τους δημότες- συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αιρετού και πανελλήνια πρωτοτυπία ήταν και το γεγονός ότι, σε τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “συνελήφθη” από την Κουρίτα να έχει ουσιαστικά αποχωρήσει και κάποιος άλλος ψήφιζε με ένα σκέτο “ΝΑΙ”, έχοντας απενεργοποιήσει την κάμερα και χρησιμοποιώντας μόνο τον ήχο…

Όλα τα παραπάνω ήταν και είναι και πολύ γνωστά και πολύ βολικά για την δημαρχία και την διοικούσα συμπαράταξη. Και οι Ζουρζούρα και Φαρμάκης που βοούν τώρα, για τρία πλήρη χρόνια και μερικούς μήνες “σφύριζαν κλέφτικα”. Τώρα όμως διανύουμε τον όγδοο από τους 18 συνολικά μήνες της προεκλογικής περιόδου, την αρχή της οποίας σήμανε ο ίδιος ο δήμαρχός μας. Και παρά την καθολικώς κρατούσα και πλήρως πλαστή εικόνα της άνεσης και της σιγουριάς… μεγάλη είναι η μάχη όλων αντί όλων, για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιό μας, στα παρασκήνια.

Το θέμα όμως τέθηκε και είναι πραγματικό.

Και δεν τέθηκε στα καφενεία και στα σαλόνια.

Τέθηκε στον αρμοδιότερο για τέτοια θέματα χώρο και, όχι απλώς δεν υπήρξε αντίλογος, αλλά και η δια βοής πρόταση μελών της διοίκησης για διαγραφή των μονίμως απόντων.

Κι αν τις τρεις συνεχόμενες απουσίες δεν τις συμπλήρωσαν ποτέ… εκτελούν τα καθήκοντά τους όπως ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας ΚΑΙ του δικού μας Δημοτικού Συμβουλίου;;;
Έχουν λάβει κάποια άδεια και δεν το γνωρίζουμε;

Η Αποκεντρωμένη μας δεν γνωρίζει τίποτα για τους μονίμως απόντες;;;

απόσπασμα από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (μας)

“Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος.”