Α σ υ γ κ ρ ά τ η τ η η ΔΕΠΙΣ-ΔΔΟ ! ! !

"το 'φαγε" το πρόβλημα

το ροκάνισε… – δείτε μηνύματα και άρθρο για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

 

 

 

 

 

Υπ’ ατμόν εργάζεται η τοπική δημοτική επιτροπή Ισότητας του Δήμου μας και για το γιγαντωμένο πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, πέραν των άλλων προβλημάτων απουσίας της Ισότητας και τις διακρίσεις που αυτή συνεπάγεται, σε γενικό και τοπικό επίπεδο. Χθες, παραμονή της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Δίου-Ολύμπου υπερέβαλλε εαυτόν και με αυτοθυσία και εργώδεις προσπάθειες, κατάφερε να ποστάρει δέκα -10- posts στην σελίδα της στην κονίστρα των κοινωνικών αγώνων παγκοσμίως, το γνωστό Fb!!! Το δε τελευταίο post αφορούσε την εκδήλωση … άλλου Δήμου, εκδήλωση που οργάνωσε ο άλλος Δήμος επ’ ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας Ημέρας. Μέχρι στιγμής, κανένα από τα 10.000 γνωστά και καταγεγραμμένα περιστατικά βίας κατά γυναικών -που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από σημερινή δήλωση του συναρμόδιου υπουργού- δεν αφορά τον Δήμο μας…

 

Η πρόσφατη αυτή υπερπροσπάθεια της ΔΕΠΙΣ, με τα λαμπρά αποτελέσματα, συμπληρώνει το πολύχρονο κενό στην ζωή και την δράση της επιτροπής, κενό που είχε εντοπίσει η Ε τ Ο, τον περασμένο Μάρτιο, επ’ ευκαιρία άλλης, σχετικής, Παγκόσμιας Ημέρας. Η επιτυχία αυτή φυσικά και εντοπίστηκε και από την διοίκηση του Δήμου που την ανέδειξε με δελτίο Τύπου -και με την επιβεβλημένη προεκλογική σεμνότητα- την μετέτρεψε και σε “Μήνυμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών”…

 

 

 

 

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Μήνυμα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
«Σπάμε την αλυσίδα της βίας»
Στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το μήνυμα που πρέπει να βγει από όλους μας, ενιαία και χωρίς αστερίσκους και δεύτερες σκέψεις, είναι ένα: «Σπάμε την αλυσίδα της βίας».
Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές (σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική), πολλούς θύτες (συντρόφους, συζύγους, συγγενικά πρόσωπα κ.ά.) και ανησυχητικά μεγάλη συχνότητα, όσο και αν πολλά περιστατικά συγκαλύπτονται ή/και αποσιωπώνται… Το θύμα όμως είναι σταθερά ένα: η γυναίκα. Το λεγόμενο ‘άδύναμο φύλο’, που ωστόσο έχει καταφέρει πολλά στην κοινωνία, στην εργασία, στη ζωή της, αλλά δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί πλήρως από τον φόβο της βίας.
Οφείλουμε ως άτομα, μέλη της κοινωνίας, φορείς και πολιτεία να πάρουμε σαφή θέση. Να δηλώσουμε δυναμικά ότι ο κύκλος κάθε βίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα της βίας κατά των γυναικών πρέπει να σταματήσει. Αυτό θα γίνει με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, το ενεργό ενδιαφέρον και τη σύμπραξη όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δίου-Ολύμπου (ΔΕΠΙΣ) σας προσκαλούν να ακολουθήσετε την σελίδα της Επιτροπής στο facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/depis.diou.olympou, όπου αναρτάται ενημερωτικό υλικό επικεντρωμένο στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ισότητας των φύλων και ενάντια σε κάθε μορφή βίας.
                                          ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ   ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
                                μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την  Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών,  η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες της βιοπάλης

που οργίζεστε με τη βία, την κακοποίηση, τις δολοφονίες παιδιών και γυναικών

που αγωνιάτε για τα παιδιά σας και τα παιδιά όλου του κόσμου μπροστά στα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας

που αισθάνεστε εγκλωβισμένες μέσα στις βίαιες και βάρβαρες συνθήκες ζωής και δουλειάς, που σας εξουθενώνουν και σας ξεζουμίζουν καθημερινά.

Η σαπίλα και η δυσωδία που φέρνουν στην επιφάνεια οι απανωτές αποκαλύψεις περιστατικών βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών δεν αποτελούν «μεμονωμένη και ακραία» συμπεριφορά! Αποτελούν την πιο  ακραία και αποκρουστική μορφή βίας. Όμως είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα της, που βιώνουμε εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, καθώς είμαστε αντιμέτωπες με:

  • την ανεργία, τη φτώχεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά.
  • τα ωράρια – λάστιχο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης και χωρίς δικαιώματα, την έλλειψη προστασίας της υγείας και της μητρότητας
  • τις ευθύνες και τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ που φορτώνονται στις δικές μας πλάτες, αφού λογίζονται ως “κόστος” για το κράτος
  • την ανυπαρξία των αναγκαίων δομών και προγραμμάτων πρόληψης και προστασίας παιδιών και γυναικών.
  • τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών για να ικανοποιηθούν οι αδηφάγοι τραπεζίτες και τα funds.

Πάνω σε αυτό το έδαφος γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί ως “ιδιοκτησία”. Στην αρένα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας το γυναικείο σώμα και η σεξουαλικότητα μετατρέπεται σε εμπόρευμα προς αγοραπωλησία, νομιμοποιώντας την εκπόρνευση των νέων γυναικών με νέες μορφές!

Σε αυτό το βούρκο «ξεφυτρώνουν» οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ξεπηδούν» νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη.       

Φωτίζουμε τη ρίζα τους που βρίσκεται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτή γεννά και τρέφει την γυναικεία ανισοτιμία και τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων “φιλάνθρωπων”.

Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα

Αντιπαλεύουμε τη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα:

  • της τεράστιας έλλειψης δημόσιων και δωρεάν δομών και υπηρεσιών στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παραμελημένων παιδιών, της υποστελέχωσής τους με εργαζόμενους και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με ημερομηνία λήξης.
  • της αστυνομικής αυθαιρεσίας και αδιαφορίας στις σχετικές καταγγελίες των κακοποιημένων γυναικών, των μακροχρόνιων και πολυδάπανων νομικών διαδικασιών, των ελλείψεων σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και σε εισαγγελείς για την ενδοοικογενειακή βία
  • των τραγικών ελλείψεων σε μέτρα πρόληψης της βίας, ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες που οι ανάγκες καλύπτονται από ελάχιστους, περιπλανώμενους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, η πλειοψηφία τους αναπληρωτές
  • των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης των απροστάτευτων παιδιών, που λόγω έλλειψης σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, καταλήγουν για μήνες να φιλοξενούνται σε παιδιατρικά νοσοκομεία
  • της λογικής της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που για να αποποιηθούν τις διαχρονικές ευθύνες τους για τις ελλείψεις σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, προωθούν την αναδοχή ως επάγγελμα, καταργώντας κάθε επιστημονικό, κοινωνικό κριτήριο.

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα σε μία γυναίκα να σπάσει τα δεσμά μιας βίαιης οικογενειακής ή διαπροσωπικής σχέσης.

Ασπίδα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας είναι η συλλογική, οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας και των παιδιών, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Είναι η πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, υλοποιώντας την πολιτική  Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ που τσακίζει τη ζωή μας και αναπαράγει τη βία σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας.

Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να  αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ σε καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και να διεκδικήσουμε:

  • Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, για να μπορέσουμε οι γυναίκες να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

25/11/2022

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σοφίας Μαυρίδου

για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που δεν διαλέγει κοινωνικές τάξεις ή εθνικότητα, που δεν γνωρίζει κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς. Συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η 25η Νοεμβρίου, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ας αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για  ενημέρωση, αφύπνιση, ενδυνάμωση των γυναικών που βιώνουν απάνθρωπες συμπεριφορές από τους συντρόφους τους, τους εργοδότες τους ή ακόμη και τους γονείς τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι βία δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά και η λεκτική, είναι η ταπείνωση, η εκμηδένιση της αξιοπρέπειας και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στο «αδύναμο φύλο», το οποίο στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν είναι ασθενές, αλλά έχει δύναμη ψυχής, έχει διαπρέψει σε όλους τους τομείς, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής και πρωταγωνιστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ακόμα κι αν έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να καταφέρει να φτάσει στην πραγματική ισότητα με το ανδρικό φύλο.

Ως γυναίκα, ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αλλά και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τις προγραμματικές αρχές που έθεσε ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, θέλω να επισημάνω πως καμία από εμάς δεν είναι μόνη της σε αυτό το Γολγοθά της βίας. Είναι ηθική μας υποχρέωση να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε κάθε κορίτσι, κάθε γυναίκα, ακόμα και στην υποψία ότι μπορεί να κακοποιείται.

Σκοπός μας είναι να  υπάρξει σωστή και πλήρης ενημέρωση για το φαινόμενο, αλλά κυρίως να υπάρξει ένας παραγωγικός διάλογος, ώστε να δοθούν πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις. Γιατί μόνο μία κοινωνία με αλληλεγγύη, στην οποία υπάρχει σεβασμός και στα δύο φύλα χωρίς διακρίσεις, μπορεί να εξαλείψει τέτοιου είδους κοινωνικά φαινόμενα που μαστίζουν.

Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

 

Υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ακρίβεια και τη φτώχεια;

Το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ζει σε άλλη χώρα το γνωρίζαμε. “Τοξικότητα” βλέπει ο Κ. Μητσοτάκης όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ονομάζει “πρωθυπουργό της φτώχειας”. “Τρομοκρατία” είδε ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης στην παρέμβαση με τρικάκια και πακέτα μακαρόνια στο σπίτι του και κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ ότι υποκινεί τέτοιες ενέργειες.  Γνωρίζουν άραγε πώς βιώνει την “τρομοκρατία” στην καθημερινή ζωή του ο μέσος Έλληνας πολίτης;

Τρόμο, κ. Μητσοτάκη, νιώθουν οι πολίτες όταν φτάνουν στο πρατήριο καυσίμων. Η τιμή της αμόλυβδης προσεγγίζει ξανά τα 2€, με το πετρέλαιο κίνησης να μην απέχει πολύ. Σε απόλυτες τιμές η Ελλάδα έχει τη 2η ακριβότερη βενζίνη και το 4ο ακριβότερο πετρέλαιο μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Με όρους αγοραστικής δύναμης η χώρα μας βρίσκεται μακράν στη χειρότερη θέση. Το γνωρίζετε αυτό κ. Μητσοτάκη ή δε σας αφορά;

Τρόμο, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, νιώθουν οι πολίτες όταν μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ. Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο ήταν στο 9,1%. Οι αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης ήταν πολλαπλάσιες του πληθωρισμού. Το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι μια κοροϊδία για τους πολίτες, αφού τα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτό είναι πολλές φορές ακριβότερα από τις προσφορές που έδιναν τα καταστήματα. Την ίδια ώρα, οι τιμές των προϊόντων εκτός “καλαθιού” αυξάνονται χωρίς έλεγχο. Αν ψωνίζατε στο σούπερ μάρκετ, κ. Γεωργιάδη, και δεν πηγαίνατε μόνο με συνοδεία τηλεοπτικών καμερών, ίσως ντρεπόσασταν λίγο να θριαμβολογήσετε. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει η κυβέρνησή σας.

Τρόμο, κύριοι της ΝΔ, νιώθουν οι πολίτες μπροστά στο λογαριασμό του ρεύματος. Θεσπίσατε ένα μηχανισμό που δήθεν βάζει όριο τιμής στους ηλεκτροπαραγωγούς. Οι εταιρείες όμως μετακυλύουν το κόστος στους καταναλωτές με αποτέλεσμα να έχουν υπερκέρδη που δεν φορολογούνται! Τον Οκτώβριο η χονδρεμπορική τιμή ήταν 232€ ανά μεγαβατώρα και η λιανική 583€, δυόμιση φορές πάνω! Μόνο τον Σεπτέμβριο υπολογίζονται υπερκέρδη 500.000.000€! Αυτά τα υπερκέρδη βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και φουσκώνουν τα -ήδη γεμάτα- ταμεία των εταιριών ρεύματος. Άραγε, κύριοι Υπουργοί της ΝΔ, πληρώνετε ρεύμα ή ούτε αυτό σας απασχολεί;

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία της καθημερινότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Μονόδρομο αποτελεί η πολιτική αλλαγή και η ανάληψη της διακυβέρνησης από τις προοδευτικές δυνάμεις, που θα εφαρμόσουν πολιτικές υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Το πρόγραμμα “Δικαιοσύνη παντού” προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα ευρωπαϊκά όρια. Προβλέπει επίσης ουσιαστικούς ελέγχους στη αγορά για πάταξη της αισχροκέρδειας. Προβλέπει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€ και εφαρμογή μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής με βάση τον πληθωρισμό. Ο Α. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το εισόδημα των συνταξιούχων επαναφέροντας τη 13η σύνταξη που έκοψε η ΝΔ το 2019 και επιστρέφοντας τα αναδρομικά.

Υπάρχει λύση απέναντι στην τρομοκρατία της ακρίβειας και της φτώχειας. Υπάρχει η ελπίδα της πολιτικής αλλαγής, της ανάληψης της διακυβέρνησης από ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την Ελλάδα, και όχι στη φανταστική χώρα που πλάθουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Όσο νωρίτερα φύγει η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο το καλύτερο για τους πολλούς.

Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
μέλος Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 

 

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Για όλες εκείνες τις γυναίκες-θύματα που δεν πρόλαβαν ή δε βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την σωματική ή την ψυχική βία που υπέστησαν, για εκείνες που συνεχίζουν να την υπομένουν κυριευμένες από το φόβο, για όλες εκείνες που πρέπει να μάθουν πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις τραυματίζει στο σώμα ή την ψυχή.

Παράλληλα, η βία κατά των γυναικών αποτελεί σφοδρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απαιτεί ευαισθητοποίηση της κοινωνίας συνολικά αλλά και νομική και πολιτική προστασία των θυμάτων αυτών. Η βία κατά των γυναικών δε γνωρίζει σύνορα, δεν προσδιορίζεται από κοινωνικά – οικονομικά δεδομένα, δε σχετίζεται με συγκεκριμένα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και συνθήκες. Αποτελεί μια αγωνιώδη και επώδυνη καθημερινότητα για εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητά τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής λέει ΟΧΙ στη Βία στις 25 Νοεμβρίου, λέει όμως ΟΧΙ στη Βία και τις υπόλοιπες 364 μέρες.

Σε αυτόν τον αγώνα καμία δεν πρέπει να είναι μόνη της!

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Πιερίας