Απεργούν αύριο οι εμποροϋπάλληλοι

μεταξύ Black Friday και CyberMonday

“… Οι μεγαλέμποροι απαίτησαν ν΄ ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση, μετά από απανωτές και τραγελαφικές αποφάσεις, ικανοποίησε την απαίτηση τους! …”

 

 

 

 

 


Ξεχειλίζει η οργή μας – Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας

 27 Νοέμβρη απεργία

y

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός οτι 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACKFRIDAY και 28 Νοέμβρη το CΥBERMONDAΥ. Επιπλέον για την πόλη της Κατερίνης 25 Νοέμβρη είναι τοπική αργία που τη μετατρέψανε σε εργάσιμη. Έτσι οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα ξεστοκάρουν και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ήδη λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

Και έτσι σχεδιάζουν να συνεχίσουμε! Με δουλειά τις Κυριακές, ωράρια & προγράμματα που σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό & προσωπικό μας προγραμματισμό. Ένας πραγματικός εφιάλτης με εορταστικό ωράριο, απογραφές και τις εκπτώσεις στις αρχές Γενάρη.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Από  το 2013 μέχρι σήμερα όποιος κι αν κυβέρνησε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί κολαούζοι  έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός οτι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια και με την ακρίβεια να καλπάζει εξανεμίζονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα.

Είναι ανάγκη συνάδελφοι να δυναμώσουμε τους αγώνες για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με το ΣΙΥΝΠ να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειάς μας στους εργασιακούς χώρους.

Κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας τους. Λύσεις με εμάς στη γωνία δεν υπάρχουν!

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα συνδικαλιστικά στηρίγματα της εργοδοσίας και στην Πιερία. Είναι αυτοί που κακή κουβέντα για την εργοδοσία δε θα βγει από το στόμα τους! Για τα τεράστια κέρδη της, τη ζούγκλα που επικρατεί μέσα στους εργασιακούς χώρους! Είναι αυτοί, (βλέπε Εργατικό Κέντρο Κατερίνης) που δίχνως ίχνος ντροπής αντιπροτείνανε «…άλλου τύπου πρωτοβουλίες για την τόνωση των επιχειρήσεων … όπως λ.χ Black week  ακόμη και Black Thursday»!

Τους αφήνουμε όλους αυτούς στην απ’ έξω και συνεχίζουμε τραβώντας δυναμικά μπροστά!  Όλοι με το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “H ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος κι εργοδοσία! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

 

 

 

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου