Ο δήμαρχος μας θέλει ανυπόμονους;;;

γιατί κάνει σήμερα...

αυτό που περιγράφει ως παραπλανητικό αύριο???

Στις 10.11.2022, με δελτίο Τύπου του, ο Δήμος μας ανακοίνωσε ότι “Με το ποσό των 700.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μπαίνει με τον τρόπο αυτό σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που αποτελεί επί σειρά ετών αίτημα των κατοίκων του Λιτοχώρου και παραμένει ημιτελές εδώ και πολλά χρόνια.”.

Στις 15.11.2022, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και απάντησε σε ερώτηση του εταίρου του στη διοίκηση Στέργιου Φαρμάκη, οποίος ζήτησε λεπτομέρειες για την πορεία του έργου και την ολοκλήρωσή του.

Κι εκεί, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος ξεκαθάρισε ευθύς αμέσως ότι οι δημότες γίνονται ανυπόμονοι -και σωστά γίνονται- όταν ακούν ότι “έρχονται χρήματα” -για το τάδε έργο-, ενώ οι ρυθμοί είναι δύσκολοι και αργοί. Κι ότι σε τελική ανάλυση, στην ελληνική πραγματικότητα, ένα έργο παίρνει 3-4 χρόνια για να ξεκινήσει. Βάλε φαντάσου πόσα απαιτούνται για να ολοκληρωθεί. Μέγα παράδειγμα είναι και συγκεκριμένος ο κόμβος της Αγίας Μαρίνας στο Λιτόχωρο που -ως έργο- έμεινε ημιτελές από την δημαρχία Τσιφοδήμου (στέλεχος πρωτοκλασάτο της οποίας ήταν ο ίδιος ο Γερολιόλιος) που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης 14 χρόνια μετά και ΘΑ ξεκινήσει σε 3-4, οπότε -ζωή να ‘χουμε- μπορεί και να ολοκληρωθεί κατά το 2007, μη σου πω 2008…

Οπότε έχουν απαντηθεί και τα δύο απλά ερωτήματα για το θέμα γενικώς και ειδικώς. Δηλαδή ποιος κάνει -με συγκεκριμένη πράξη και συνειδητή επιλογή του- τους δημότες ανυπόμονους και γιατί. Και δεν τα λέει κανείς άλλος, ΟΛΑ αυτά, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος…

Και κάποια στιγμή στο μέλλον θα μας πει ο διάδοχός του κι αν υπάρχουν ήδη προβλήματα ενστάσεων και προσφυγών κατά του έργου και από ποιους.

 

 

 

 

700.000 για την περιμετρική Λιτοχώρου