Άμεση αποκατάσταση των ζημιών

και αποζημίωση όλων των πληγέντων

δήλωση Σκούφα για τα κατορθώματα της “Ariel”

 

 

 

Δήλωση της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Πιερία

 

Ενημερώθηκα ευρισκόμενη για κοινοβουλευτικό έργο και συγκεκριμένα για τη συζήτηση του πολυσήμαντου Νομοσχεδίου για την Υγεία στην Αθήνα, ότι μετά τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις χθες και σήμερα στην Πιερία υπάρχουν πολλές ζημίες σε καλλιέργειες, δρόμους, οικίες και επαγγελματικούς χώρους και μάλιστα όπως μου μετέφεραν, καθυστερημένη απόφαση για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και ό,τι συνεπάγεται αυτό με τους κινδύνους στο οδικό δίκτυο κατά την μεταφορά τους, ειδικά σε κοινότητες της Πιερίας.

Ευτυχώς  δεν θρηνήσαμε θύματα.

Καλώ την Πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία να  προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών το συντομότερο δυνατόν και την άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από ανάλογα φαινόμενα το 2017, μετά την επίσκεψη και περιοδεία σε πληγείσες περιοχές του τότε Γ.Γ Υποδομών Γιώργου Δέδε και κλιμακίου ειδικών στην Πιερία, είχε εγκρίνει το 2018 το ποσό των 35.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το μήκος της εθνικής οδού στο πλαίσιο ενός  συνολικού κι ενιαίου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πιερίας.

Αναμένω και εγώ και οι συμπολίτες μου την άμεση κατασκευή τους, μιας και οι μελέτες τελείωσαν το 2021. Αναμένουμε επίσης την ολοκλήρωση όλων των  απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων στο παραλιακό μέτωπο.

Τέλος, ως βουλεύτρια Πιερίας θα προβώ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να συνδράμω με τον θεσμικό μου ρόλο  στην αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική στήριξη των πληγέντων αλλά φυσικά και στην άμεση αποπεράτωση όλων των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.