Ενώ “η Πιερία άντεξε”…

σα να είχαμε κάποια προβληματάκια

ψιλά… ίσα-ίσα για να επιβεβαιώνουν την άριστη διοίκησή μας και τα παραδείσια χαρακτηριστικά μας… ε και την απουσία μόνιμων, “υπέργηρων” προβλημάτων…

 

 

σημ. Ε τ Ο: οι φωτογραφίες του κολάζ έχουν δημοσιευτεί από τους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου

 

Στις 9.10 σήμερα το πρωί που στάλθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου του Δήμου μας, καμία Ariel και καμία κακοκαιρία δεν μαινόταν. Η Ariel είχε περάσει και είχαν όλα τελειώσει, αφήνοντας πίσω προβλήματα…

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συνεργεία και προσωπικό του Δήμου επιχειρεί στα σημεία που έπληξε η κακοκαιρία

Συνεχίζει να μαίνεται το έντονο κύμα κακοκαιρίας “Άριελ” που πλήττει τον Δήμο Δίου-Ολύμπου από το βράδυ της Τετάρτης 30/11 προς Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Μετεωρολογικού Σταθμού Δίου το συνολικό ποσό βροχόπτωσης από την έναρξη της κακοκαιρίας βρίσκεται στα 155mm.

Προβλήματα παρουσιάζονται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, ενώ ιδιαίτερα έντονα έχει πληγεί το παραλιακό μέτωπο του Πλαταμώνα και η περιοχή του Βαρικού, καθώς και υποδομές του Δήμου.

Το προσωπικό και το σύνολο των διαθέσιμων μέσων του Δήμου επιχειρούν από νωρίς στα σημεία που έχουν χρήζουν άμεσης διαχείρισης.

Συνιστούμε στους πολίτες και συνδημότες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες μέχρι το τέλος της κακοκαιρίας.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  ΕΠΕΙΓΟΝ

Πέμπτη   1-12-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ σας ανακοινώνουμε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων  της κακοκαιρίας ARIEL από την Τετάρτη το βράδυ ,έχουν θολώσει οι πηγές  στο Δ.Δ. Σκοτίνας από την περιοχή πάνω από την εκκλήσία έως πάνω απο Βασίλα  .Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους δημότες να αποφεύγουν να πίνουν από το δίκτυο έως ότου καθαρίσει.

Όταν αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού  θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση

Ευχαριστούμε  για την κατανόηση.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ   ΕΠΕΙΓΟΝ

Πέμπτη   01-12-2022

                                                                                                                                                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Από την  Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ  σας  ανακοινώνουμε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων  της κακοκαιρίας ARIEL, από το βράδυ της Τετάρτης , το νερό στη Δ.Ε Λιτοχώρου  είναι θολό .Παρακαλούμε  τους δημότες να αποφεύγουν να πίνουν από το δίκτυο έως ότου να καθαρίσει. Όταν αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

 

Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία

Από τη ΔΕΥΑΔΟΛ

 

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
01-12-2022

Δήμος Κατερίνης:
Επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον Δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα (οικίες, επιχειρήσεις).

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Η επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή στην οποία από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί ο Δήμος Κατερίνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την κακοκαιρία συνεχίζεται.

 

 

1.12.2022 – 07.27
Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Κλειστές σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι σχολικές μονάδες λόγω κακοκαιρίας (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια)
Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες του Δήμου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, λόγω κακοκαιρίας.

1.12.2022 – 07.51
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλα τα σχολεία του Δήμου Κατερίνες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Δήμος Κατερίνης:
Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

 

Περισσότεροι από 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα

το τελευταίο 24ωρο στην Κατερίνη

 Σύσκεψη πολιτικής προστασίας & υπηρεσιών – Άμεση η αποτίμηση των ζημιών με την υποχώρηση των φαινομένων

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με τοπικό μετεωρολογικό σταθμό, τα χιλιοστά βροχής στην περιοχή μας το τελευταίο 24ωρο, ανήλθαν σε 203,6, δηλαδή 203,6 περίπου τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ π.χ. η συνολική βροχόπτωση για την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης το 2021, δεν ξεπέρασε τα 1016 χιλιοστά.

Παράλληλα, ο Δήμος, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της σύσκεψης που, υπό τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Γιώργου Κυριακίδη, Γιάννη Συμεωνίδη, Δημήτρη Μορφακίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αστέριου Μπουσνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία, με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές του τόπου, για τον σχεδιασμό δράσης, καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από αργά χτες το βράδυ, προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, όπου επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη και ειδικότερα στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή Ακτή ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα (οικίες, επιχειρήσεις), ενώ στο δημοτικό οδικό δίκτυο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής διεκόπη η κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.