“… Ανυπαρξία των αναγκαίων έργων

αντιπλημμυρικής θωράκισης"

η άποψη της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ για την Ariel και τις καταστροφικές πλημμύρες στην Πιερία

 

 

 

 

Δελτίου Tύπου της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ

για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Πιερία

Για ακόμα μια φορά, ο λαός της Πιερίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανυπαρξία των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στην κυρίαρχη πολιτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις. Θεωρούν τις ανάγκες του λαού και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του κόστος, γι’ αυτό και τον καλούν συνεχώς να “συμφιλιωθεί” με αυτή την κατάσταση.

Κλιμάκια της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ, βρέθηκαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν καιρικά φαινόμενα και διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

Στην Κατερίνη, στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, όπου δεν υπάρχει δίκτυο όμβριων υδάτων, πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα, οικίες και επιχειρήσεις. Σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεως επίσης παρουσιάστηκαν σε σχολεία, όπου οι αυλές τους μετατράπηκε σε λίμνες. Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάσθηκαν και στο οδικό παραλιακό δίκτυο και σε κανάλια της περιοχής.

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου παρουσιάσθηκαν έντονα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα (πλημμύρισαν καταστήματα), στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα, κυρίως σε διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές.

Διέξοδο από αυτή την κατάσταση θα δώσει η πάλη του λαού, η διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και ουσιαστικής προστασίας από πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα άλλο κράτος, που φροντίδα του θα είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.