Ήγγικεν η ώρα

για το πτηνοτροφείο της Κονταριώτισσας

η γνωμοδότηση πριν την αδειοδότηση για την …επένδυση των 567.000 πτηνών/year (όπως περιγράφεται επίσημα)

 

 

 

Μία ακόμη -η πιο κομβική αν και όχι δεσμευτική- γνωμοδότηση αναμένεται να εκδοθεί αύριο από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία του γνωστού πτηνοτροφείου στην Κονταριώτισσα που έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους κατά της εκεί εγκατάστασης.

 

Στις 11 αύριο το πρωί, συνεδριάζει η Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας & Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων νέας πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 75.600 ορνίθων πάχυνσης ανά εκτροφή (567.000 πτηνά/year), του κ. Αβραμίδη Ηλία του Αναστασίου που θα εγκατασταθεί στο υπ’ αριθμ. 1594 κληροτεμάχιο στη θέση «Αρμάνια», της εκτός σχεδίου περιοχή Τ.Κ Κονταριώτισσας, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, της Π.Ε. Πιερίας, της Π.Κ.Μ (αρ.κλ.1594). Εισηγητές του θέματος ο Απόστολος Τζόβας, περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας, ο οποίος -μέχρι στιγμής- δεν έχει πάρει καμία θέση σχετικά με την δημιουργία του πτηνοτροφείου και η Δ. Καράντζιου, υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Πιερίας, υπηρεσία που έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ της μελέτης για την δημιουργία του πτηνοτροφείου.

 

Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κονταριώτισσας, το τοπικό συμβούλιο αναγκάστηκε να ταχθεί κατά της εγκατάστασης, ενώ θέση για το θέμα πήρε -υπέρ της άποψης των κατοίκων- καθυστερημένα και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ενώ εν τω μεταξύ δεν είχε υλοποιήσει την διαβούλευση που είχε ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςκαι για το συγκεκριμένο και για άλλα πτηνοτροφεία. Η αντίθεση των κατοίκων έχει αποτυπωθεί και με την συγκέντρωση υπογραφών κατά της εγκατάστασης και ο Βαγγέλης Γερολιόλιος έχει δεσμευτεί ότι διοίκηση και αντιπολίτευση θα βρεθούν στην συνεδρίαση της επιτροπής μαζί για να ενισχύσουν την άποψη των κατοίκων. Σύμφωνα με την πρόσκληση για συνεδρίαση, η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη…

 

 

kainot syn 141222 PKM

 

Είπε το “ΝΑΙ”