ΚΑΙ γκολφ ΚΑΙ ΒΙΟΠΑ

και θέλουν κι ενημέρωση

οι 3-4 της αντιπολίτευσης….

 

 

 

Ότι δεν αποκτήσαμε στο παρελθόν θα αποκτήσουμε με διαδικασίες fast track και τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης Γερολιόλιου που παίρνουν σήμερα “σάρκα και οστά” για δύο μεγάλα έργα του παρελθόντος: το γκολφ και το ΒΙΟΠΑ μας.

Η πρόταση μελετητικού γραφείου για το πρώτο και η πρόταση της ΕΤΒΑ για το δεύτερο είναι τα θέματα της σημερινής τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας με δύο ενημερώσεις των μελών συν μια κατ’ αρχήν απόφαση για το δεύτερο θέμα (ΒΙΟΠΑ).

Μια μικρά και ασήμαντος αβλεψία στην εφαρμογή των ελάχιστων δυνατών ορίων που καθορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (που με φανατική ευλάβεια τηρεί η διοίκηση του Δήμου και η προεδρία του σώματος) φαίνεται να καταστρέφει το νεύμα σύμπνοιας και σύνθεσης απόψεων και προθέσεων με τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχόταν την σημερινή ενημέρωση, με την μορφή παραπόνου και αιτήματος να ακυρωθεί η ενημέρωση -συν κατ’ αρχήν απόφαση- για το δεύτερο θέμα (ΒΙΟΠΑ): η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης (Κιάφα), Σοφία Νούλα, ζήτησε με αίτημά της από την πρόεδρο του σώματος, Ουρανία Κατσαμάκα, να αναβληθεί η ενημέρωση και η συζήτηση του θέματος γιατί το σώμα -και ειδικά η αντιπολίτευση- δεν πρόλαβε να ενημερωθεί. Σύμφωνα με την έγγραφη διαμαρτυρία-αίτηση προς την πρόεδρο, η ενημέρωση στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους μόλις στις 9 παρά 5 χθες βράδυ, δηλαδή λιγότερες από 24 ώρες πριν την συνεδρίαση. Και το χειρότερο; Η πρόεδρος ισχυρίστηκε στην ενημέρωση της τελευταίας στιγμής ότι έλαβε το ενημερωτικό υλικό το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενώ από το ηλεκτρονικό υλικό της ΕΤΒΑ προκύπτει ότι το έλαβε το απόγευμα της 12ης.12.2022…(τυχαίο;;;)

Αλλά, κανένα αυτί καμιάς ΣΥΝθεσης δεν πρόκειται να ιδρώσει με τέτοια θέματα … παραπολιτικά και καμία σχέση δεν έχει η διοίκηση με στείρες αντιπαραθέσεις, οπότε… η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά (οξύμωρον) και να είστε έτοιμοι να την παρακολουθήσετε απ’ το σπίτι γιατί αφορά και, όχι ένα, αλλά δύο μεγάλα έργα. Του παρελθόντος. Που ήρθε στο παρόν και το μέλλον με ταχύτητες πρωτόγνωρες.

Καλή θέαση.

 

 

Πρόσκληση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου στις 14/12/2022



Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 14.12.2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από εκπρόσωπο μελετητικής εταιρείας για το project “Olympus Golf ” .
2. Ενημέρωση για την πρόταση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και λήψη καταρχήν απόφασης για τη συμμετοχή της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. ή/και του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην υπό σύσταση Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Λιτοχώρου για την αξιοποίηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Λιτοχώρου και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του από Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάπτυξης.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κατσαμάκα Ουρανία

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ή/και αναμεταδόσετε τη συνεδρίαση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=_XaQWk1kaMg