Και ξαφνικά… ΔΙΑΓΡΑΦΗ

και "η υπόθεση είναι σοβαρή"...

(την “μάτιασαν” στο Λιτόχωρο…)

 

 

 

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε να μάθει αν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα αποπέμψει την Μαρία Σπυράκη και η ΝΔ απαντούσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί “να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και ότι η κα Σπυράκη δέχτηκε την άρση της ασυλίας της. ΝΔ και Σπυράκη περιόριζαν στο θέμα σε μια συνηθισμένη παρατυπία, την πληρωμή επιδομάτων που δεν δικαιούνταν συνεγάτης της ευρωβουλευτού. Όλα έδειχναν διαφορετικά και ότι δεν τίθεται το θέμα που έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ξαφνικά, σήμερα νωρίς το πρωί… ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “πρόκειται για σοβαρό θέμα” και η ΝΔ ανακοίνωσε ότι “αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται” και “όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Λιγότερο από μια βδομάδα πριν, στο Λιτόχωρο, η Μαρία Σπυράκη προλογιζόταν ως υποψήφια βουλευτής στην εκδήλωση του δημοτικού ΟΠΑΔΔΟ για την ανάπτυξη του Ολύμπου… και δήλωνε βέβαιη ότι η υπόθεση Καϊλή θα διαλευκανθεί πλήρως από την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου…

 

15/12/2022

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή»

Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. 

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. 

Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων.

 

 

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2022

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

 

 

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2022

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».