Τελευταία για το 2022

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μας)

μπορείτε να ‘ρθειτε και “με τα καλά σας”…

 

Το 2022 τελειώνει και μαζί του και το τελεσίγραφο του Γρεβενίτη προς τους συντρόφους του της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ” που είναι ήδη στελέχη της διοικούσας “ΣΥΝθεσης” και έχουν δηλώσει ήδη ότι θα είναι και υποψήφιοι με την “ΣΥΝθεση ΙΙ”, αλλά διατηρούν τις θέσεις και τα καθήκοντά τους ως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης… Αλλά αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, την πρώτη του 2023, ενώ σήμερα γίνεται η τελευταία του 2022.

Η οποία είχε ως χθες 12 θέματα στην ημερήσια διάταξή της, αλλά ψες το δείλι έγιναν 11. Το μέγα και μυστήριο θέμα των υποχρεώσεων της Ευαγγελικής Εκκλησίας προς τον Δήμο μας και των ένδικων μέτρων που έλαβε ο Δήμος μας σε  βάρος της, λόγω της κατασκήνωσης της Λεπτοκαρυάς, για δεύτερη φορά κόντεψε να συζητηθεί, αλλά τελικά για δεύτερη φορά η συζήτηση αναβλήθηκε. Η συζήτηση θα αφορούσε την αίτηση της Ευαγγελικής Εκκλησίας να άρει ο Δήμος τα σε βάρος της μέτρα, την πρώτη φορά αναβλήθηκε λόγω απουσίας της Νομικής Υπηρεσίας από την συνεδρίαση. Χθες αναβλήθηκε γιατί η Νομική Υπηρεσία μας ενημέρωσε την διοίκηση ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί το θέμα ή να παρθεί κάποια απόφαση, αφού αναμένεται δικαστική απόφαση επί του θέματος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει κανένα λόγο να αποφασίσει πριν την απόφαση αυτή. Αυτό που πιθανώς θα μας εξηγήσει απόψε κάποιος από την διοίκηση είναι πως πριν την χθεσινή απόσυρση του θέματος ίσχυε η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και ίσχυε και η εισήγηση για την προηγούμενη συνεδρίαση -στην οποία η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε-, ενώ η συνεδρίαση του εν λόγω δικαστηρίου έγινε την 30η.9.2022… (Μη μου πείτε πάλι ότι εγώ τα γράφω μπερδεμένα… όπως είναι τα γεγονότα τα γράφω και πείτε μου εσείς αν είναι μπερδεμένα -τα γεγονότα-)

Κατά τ’ άλλα… η ΔΕΑΔΟ που πληρώνει 400άρια για να δημοσιεύει ευχές σε ένα Μέσο, ενώ μονίμως ψυχορραγεί κι ενώ ΟΛΟΙ δημοσιεύουν ευχές ΔΩΡΕΑΝ… ζητάει να εγγυηθεί ο Δήμος οικονομικές υποχρεώσεις που συνδέονται με τις άλλες της, τις μόνιμες υποχρεώσεις για αποκατάσταση των εκτάσεων της. Και μόνο η σύνδεση του όρου “αποκατάσταση” με την ύπαρξη και την λειτουργία της ΔΕΑΔΟ, κάνει το θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αν βέβαια και η συζήτηση του θέματος γίνει με την αρμόζουσα σοβαρότητα και δεν λήξει την συζήτηση η διοίκηση, εφαρμόζοντας την δημοκρατική αρχή της άκρας του τάφου σιωπής. Η νεκροψία θα δείξει και μακάρι λόγω του εορταστικού κλίματος να πληροφορηθούμε πόσες αποκαταστάσεις έγιναν ή έπρεπε να έχουν γίνει στο αμμορυχείο-Crand Canyon.

Τα υπόλοιπα θέματα είναι λίγο-πολύ διαδικαστικά/διεκπεραιωτικά, αν και πολλά μπορούν να είναι αφορμή για διαφωτιστική συζήτηση, όπως πχ η “Έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων του Δήμου Δίου-Ολύμπου έτους 2023”, το οποίο θα εισηγηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Φόλιος.

Ευχές θα ανταλλαγούν -τουλάχιστον στην αρχή- και ευχές θα ανταλλαγούν και στο τέλος, αν και κάτι μου λέει ότι οι δεύτερες θα ‘ναι βιαστικές και “α.λ.σ.” (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Κι έτσι θα τελειώσει το αυτοδιοικητικό 2022 και θα πάμε στο αυτοδιοικητικό και εκλογικό 2023 που άρχισε όμως τον Μάρτιο του 2022, όχι με δικιά μας απόφαση. Αν επιλέξτε να το παρακολουθήσετε από κοντά κι όχι από την ζωντανή αναμετάδοση και τον καναπέ σας, να προσέλθετε νωρίς γιατί αναμένετε την αίθουσα να κατακλύσουν οι υποψήφιοι που ήδη κοιμούνται και ξυπνούν, τρέχουν και αγωνίζονται να πάνε τον Δήμο στον έβδομο ουρανό -απ’ τον 4ο-5ο που ‘ναι τώρα- και που είναι έτοιμοι από χθες να περάσουν από τον προγραμματικό λόγο στο προγραμματικό έργο. Και δεν έχουν αφήσει πανηγύρι και γιορτή να μην φωτογραφηθούν και να μην καμαρώσουν.

Και εις άλλα, με υγεία.

Και Καλή Χρονιά.*

*οι ευχές δημοσιεύονται δωρεάν

 

Πρόσκληση 23η 28-12-2022 signed